16/02/2014

#Throwback : CNY Holiday

Cerita berkurun tapi sekarang baru mahu update. Apa cerita ini amoi? Well, dulu kan tak ada internet connection masa kat rumah BFF I kat Shah Alam. I start kerja pun one week after Chinese New Year. Bila pindah rumah sewa baru ni, siap lengkap dengan unifi jadi sekarang lah baru berkesempatan nak bercerita. Biasalah keretapi delayed berminggu-minggu ni. Orang lain dah habis cerita pasal cuti CNY kan, I baru terkedek-kedek mahu menaip. 

Cuti CNY tempoh hari memang plan nak keluar dengan bestfriends I. Hari cuti kan, takkan lah nak duduk terperap kat rumah je. Destinasi yang dituju adalah Sunway Pyramid. 

Deco CNY di Sunway Pyramid kalau tak silap. Sana sini ada kuda.

BFF! Hiks


Itu baru hari pertama. Hari kedua keluar meronggeng lagi. Silap perhitungan pulak pada hari tersebut. BFF I tetiba ajak ke IKEA, mengidam swedish meatball IKEA katanya. Hampir sejam okay cari parking time tu. Rasa nak give up pun ada. Nasib baik bukan I yang drive, kalau I duduk kat driver seat tu memang tak merasa lah meatball IKEA hari tu. I dah pusing balik stereng menuju ke asalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran si driver dan keazaman si BFF untuk makan meatball IKEA, akhirnya dapat juga parking. Sejam menunggu parking semata-mata. 

Muka puas hati makcik baju kuning tu dapat makan meatball IKEA

Singgah pulak sebentar di The Curve. Bukan jauh mana pun kan dengan IKEA.

Rasa macam dekat Jepun pun ada. 


Sekarang ni kalau nak pergi The Curve senang je. Dekat sangat dah dengan rumah sewa. Jadi kalau uolls nak pergi The Curve, IKEA dan yang sewaktu dengannya tu roger-roger je lah. Boleh kita set appointment untuk bertemu. Amboi, appointment tu. 

p/s : Hari ni nak keluar dengan BFF jugak. Jumpa before dia balik Miri. 

28 comments

2/16/2014 08:03:00 am

Sis baju kuning mengidam, ikut kan aje...

2/16/2014 08:33:00 am

@msredcheesecake
itu la pasal kak. tak diturut kesian plak. hahaha

2/16/2014 08:41:00 am

sedihnya haritu tak terserempak dgn kak sya hm :(((
ihihi
ok ok nnt qila roger muahahaha <333

2/16/2014 09:36:00 am

comel je awok nie. dear. nanti jangan lupa tw tukar url blog lama hana dekat blog list awakk :)

2/16/2014 10:40:00 am

wah..bestnya jejalan..:)

2/16/2014 11:30:00 am

Best2, jalan ngan BFF ;D

2/16/2014 04:36:00 pm

Berjalan sakan la ye sekali sekala cuti..:)

2/16/2014 05:09:00 pm

whoa, tapi ape yang penting cuti sudah habis bro :P

2/16/2014 09:13:00 pm

cantik nye bergambar kt ikea..

2/16/2014 10:11:00 pm

Xpnh lg merasa meatball ikea......bila la nk merasa..mmmmm

2/16/2014 10:36:00 pm

@Akeyla Azmi
hari tu tu bile qila?

2/16/2014 10:38:00 pm

@asha hana
hahahaha!
sekarang ni tak sempat lagi nk godek2 bloglist. huhu

2/16/2014 10:38:00 pm

@Normi Nieza
seronok2. hehe

2/16/2014 10:39:00 pm

@Sally Yatiey
nang best pun. hehe

2/16/2014 10:45:00 pm

@diana
tau takpe. hehe

2/16/2014 10:46:00 pm

@syuk shusuke
sebab itu lah dipanggil throwback dik non. ahahaha

2/16/2014 10:46:00 pm

@Hafiza AizZawa
gambar dgn meatball tu je yg mampu. lain2 bukan kt ikea. hehe

2/16/2014 10:48:00 pm

@ayut
ade peluang nnti ajak lah en husband ke ikea. :)

2/17/2014 11:48:00 am

untungla..rumah dekat ngn sopping complex... ^,^

2/17/2014 06:25:00 pm

Kamek jadi penunggu hostel jark time CNY taun towk.

2/17/2014 08:23:00 pm

@Cik Yaya
hahahaha. nak jalan kaki pun boleh. :P

2/17/2014 08:24:00 pm

@Isabel Diaz
kmk ya kedong kawan kmk sik keja. ya lah nya ngajak g cney2. hehe

2/18/2014 09:45:00 am

tudiaa sejam cr parking..kalau sy balik dah..hehe

2/18/2014 01:17:00 pm

meatball tu buat sis lapar la plak..hehe

2/19/2014 01:34:00 pm

CNY lepak kat rumah je hari tu.. hehe..

2/20/2014 10:25:00 pm

@Mime MF
haha. samalah. ni sebab org lain yg drive. ikut je lah.

2/20/2014 10:25:00 pm

@puteri kasih
jom g ikea. sis belanja. :P

2/20/2014 10:26:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
sy hari tu pun member ajak keluar. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...