31/01/2014

Ayam Penyet @ Padang Jawa, Shah Alam

Berapa hari lepas, housemate BFF ajak makan ayam penyet untuk dinner. I pun dah lama tak makan ayam penyet, jadi I pun on je lah.

Kat mana tu I tak sure sangat, sebab I pun baru-baru lagi dengan area Shah Alam. Masa kat UKM dulu, pernah 2-3 kali je pergi Shah Alam. Tu pun ke UiTM jumpa member. Jadi masa pergi kedai Ayam Penyet ni pun, I masuk kereta dan menyembang. Bukan nak hafal sangat jalan. Yang I tahu dekat-dekat dengan KTM Padang Jawa. 


Ada pecal lele, ayam, daging dan bebola. Nak campur pun boleh. Macam kawan Iolls hari tu order campur ayam dan bebola.


Kawan I panggil apa entah air ni. Rasa macam air lassi pun ada. For sure bukan air buah yang biasa. Dalam gambar tu, anggur dan mangga. Iolls ni kalau air buah mangga kureng sikit. Tapi yang ni sedap pulak. Mula-mula order jambu tapi sayang dah habis pulak. 


Siapa yang nak ke sini boleh cari berpandukan alamat di atas. I tengok, malam-malam memang ramai jugak yang datang makan sini. Yang bestnya, nasi ambik sendiri. Nak ambik banyak-banyak pun boleh. Lepas ni nak ajak En. Barney makan kat sini pulak lah. Sedap pun sedap. Dah jatuh hati dengan air mangga kedai ni. Anggur tu macam manis sikit I rasa.

P/s : Tapi I prefer Ayam Penyet Ibu di Seksyen 4 Tambahan, Bandar Baru Bangi. Ayam yang garing dengan sambal cili gilingnya yang perghhh, pedas berapi! Biarpun I ni bukannya makan pedas pun kan.

26 comments

1/31/2014 08:42:00 am

sedapnye ayam penyet..tetiba teringin ni..lama tak makan AP..

1/31/2014 10:18:00 am

Feverate zara bab ayam penyet ni.. hoho

1/31/2014 12:10:00 pm

Kat sitok layan rj ayam bakar jak. Lol :p

1/31/2014 12:45:00 pm

wahhh :D
qila takpernah rasa ayam penyet ni sbb umi selalu sangat buat sendiri hiks <3333

1/31/2014 01:18:00 pm

mcm sedap je..harga pun mcm xmahal sgt..kan??

1/31/2014 04:51:00 pm

x minat ayam penyet sgt. tp pernah mkn ayam penyet wang solo kat shah alam.

1/31/2014 08:44:00 pm

time time panas ni air tu nampak sangat refreshing :)

2/01/2014 02:32:00 pm

Wah, teringin nak merasa jwak. Dahlah kamek belom lunch towk. Hihi.

2/01/2014 11:32:00 pm

dah lama tak makan ayam penyet. arghh !

2/02/2014 05:45:00 pm

baru dapat mkn ayam penyet ri tu..sedpp

2/02/2014 05:51:00 pm

baru dapat mkn ayam penyet ri tu..sedpp

2/04/2014 11:10:00 pm

air dia..terliur lah aisya hehee..

2/10/2014 12:53:00 pm

xsedap ke tmpt tu cik aisya..?
dkt ngn uma yaya..tp xpernh p lagi..heee

3/06/2014 08:02:00 am

@LiLy @ MaMaQiStInA
sy tengok pg2 ni pun teringin jugak kak. haha!

3/06/2014 08:06:00 am

@Zara Nurhaidah
sama! hehe

3/06/2014 08:06:00 am

@superVEE
ayam bakar. nyum3. hehe

3/06/2014 08:06:00 am

@Akeyla Azmi
best lagi kalau umi buat. hehe. kan?

3/06/2014 08:07:00 am

@cik didiey
mmg sedap! hehe

3/06/2014 08:07:00 am

@aswadz
wong solo pun sedap jugak! hehe

3/06/2014 08:07:00 am

@puteri kasih
tau takpe sis. hehe

3/06/2014 08:16:00 am

@Isabel Diaz
kmk lom bekfes lg tok. krok2 nya bunyi perut. haha

3/06/2014 09:03:00 am

@asha hana
jom kita g mkn ayam penyet. hehe

3/06/2014 09:03:00 am

@azizah :)
ayam penyet mmg sedap. hehee

3/06/2014 09:04:00 am

@Shida Radzuan
mmg pun kak shida. lagi2 kalau minum time panas2 ni.. fuhhh

3/06/2014 09:04:00 am

@Cik Yaya
tak bace betul2 lah tu. ade eh sy ckp tak sedap? :P

7/12/2014 12:02:00 pm

suka juga yaa makanan khas indonesia,terimakasih kami sangat bangga

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...