10/01/2014

Kotak Komen

Mungkin ada yang dah perasan. I ada buat renovation sikit di ruangan kotak komen. Saja nak ubah angin sikit. Sebenarnya dah lama jugak nak tukar macam kotak komen macam yang sekarang ni. Cuma malas nak berperang dengan coding segala macam tu. Tapi I gigihkan diri untuk renovate sikit. Sebab rasa kotak komen yang sebelum ni tu macam tak syok pulak.

Sebenarnya nak highlight komen Chic Na dalam entri INI. Hiks

Yang macam ni nampak lagi kemas pulak. Dan terima kasih buat Blogger Mama. Sebenarnya sejak baca entri Blogger Mama yang INI, I dah rasa dua tiga dah. Nak tukar atau tidak. Tapi memang nak tukar pun, masalahnya rajin atau malas je. 

Dan terima kasih juga buat Blogger Kathy. I follow tutorial beliau cuma tukar sikit sana-sini. Tukar warna je sebenarnya. Nak tukar benda lain I tak reti. I ni cerewet sangat sikit. Warna mesti seragam lah. Itu ini kena betul lah. Sebab tu kalau nak suruh orang lain buatkan, memang adalah yang tak berkenan di mata tu nanti. Lagi senang buat sendiri. Biarpun terpaksa gagahkan diri belajar apa yang sendiri tak tahu. Lebih puas hati gitu. 

Oh ya, kalau uolls pun nak buat kotak komen yang macam dalam gambar tu boleh lah rujuk tutorial ini ;

Tutorial Kotak Komen Berantai

p/s : Rasanya dah ramai yang buat macam ni dah. I je yang super ketinggalan. 

44 comments

1/10/2014 08:08:00 am

bagus kotak begini, tak serabut.. simple.. menarik, kecil je kan.. comel.. hihiih

1/10/2014 08:23:00 am

Haah smlm da perasan da..suke jugak tp x sanggup tgk kod2 coding tu panjang..pening biji mata nak tengok.

1/10/2014 08:24:00 am

perasan perasan perubahan tu, cuma tu laa nak cakap tak menyempat je sebab busy macam2 hal jadi dengan diri sendiri hewhewhew

sama laa dengan ika pun, mesti nak edit sendiri walaupun tak terror bab coding, at least kita boleh belajar juga kan, sebab takut kalau suruh orang nanti diri sendiri yang tak puas hati...sebab ika pun agak cerewet..wakakakaka

1/10/2014 08:35:00 am

cantik ni... pandai aisya buat.. ;)

1/10/2014 08:56:00 am

kemas...akak bab nak modify nie memg mls betoi...bjanggot laa klu nak wat...xdan, kalot dgn gheja...nie pon curik² bw sebab miting blom start..hehehe..

1/10/2014 09:12:00 am

Nampak lebih menarik dan ceria gitu :)

1/10/2014 09:35:00 am

Assalamualaikum dan salam Jumaat dik...wahh...nampak cantik dan kemas...suka akak tengok..

1/10/2014 10:34:00 am

Kacak kotak komen macam tok.. ;)

1/10/2014 11:44:00 am

nak try jugak la..

1/10/2014 12:28:00 pm

macam menarik je kotak komen baru tu.. :) Hana dah lama tak edit blog, cam malas nak godek2 kode tu

1/10/2014 02:06:00 pm

kalau suh sis bermain dengan bab coding ni memang pening kadang-kadang and malas pun yer juga..hehe

kotak komen yang ni dan yang dulu pun, dua dua sis suka :)

1/10/2014 03:58:00 pm

hana banyak kali try. tak menjadi pown. tak tahu la kenapa. T_T

1/10/2014 04:17:00 pm

kotak komen yg nih nmpk lebih interaktif

1/10/2014 05:09:00 pm

nampak lebih style .. hehe.. bagus ni

1/10/2014 06:20:00 pm

akak punya lebih kurang macam tu juga.. cuma takde warna-warni.. akak ambil dari tutorial jombina blog.. tapi jarang pula akak membalas komen dari rakan blogger..

1/10/2014 07:04:00 pm

memang cantik dah blog dia. diupgrade dari semasa ke semasa :D

1/10/2014 10:25:00 pm

@Norhasniza Khalid
itu lah mama.. suka2
tengkiuuuuuu :D

1/10/2014 10:26:00 pm

@atien zuraidah
tau takpe kak.. kena time betul2 bersedia je baru boleh tengok coding ni.. hehehe..

1/10/2014 10:27:00 pm

@Affy Afiqah
sy pernah belajar basic coding2 bagai ni dulu. ambik subjek elektif. tu yg tau sikit.

org cerewet ni payah kan Ika.. lagi2 kalau bab nak membeli barang. pening dibuatnya. haha

1/10/2014 10:27:00 pm

@Mia Liana
terima kasih kak mia. buat berpandukan tutorial blogger lain je. :D

1/10/2014 10:28:00 pm

@Eza Ridzwan
sy kne tunggu rajin tu datang kak. kalau tak, ada je lah yg tak kena nya tu nanti. hehe

1/10/2014 10:28:00 pm

@Azhafizah Md Nor
kannn..
cantik.. (puji kotak komen sendiri plak tu. hehe)

1/10/2014 10:29:00 pm

@Mardiah Diana
wslm.
sy pun suka jugak tengok kak. nampak kemas je. hehe

1/10/2014 10:29:00 pm

@Sally Yatiey
kannn.. nmpak kemas jak. hehe

1/10/2014 10:30:00 pm

@Nurul Farahizzati
sila2. hehe

1/10/2014 10:31:00 pm

@Haruno Hana 하나
itu lah hana, kalau time malas tu jangan lah. kang tak jadi. haha. kena tunggu mood rajin mengedit tu datang. :D

1/10/2014 10:32:00 pm

@puteri kasih
bila pening dan malas jangan lah baca coding. haha

yang dulu tu kurang mesra pengomen sikit. eh. hehe

1/10/2014 10:33:00 pm

@asha hana
mungkin ade code tu yg tertambah atau terkurang. macam sy hari tu. kena buang code2 kotak komen yang sebelum tu baru boleh tambah yg baru. huhu

1/10/2014 10:33:00 pm

@aswadz
mesra pengunjung gitu. hehe

1/10/2014 10:34:00 pm

@Liza Licha
hehe.. kann.. mcm cantik je, mcm comel je.. ehhh.. :P

1/10/2014 10:35:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
sy ni cerewet kak.. warna kena seragam lah. itu lah ini lah. mcm2. haha. lgpun sy jenis yg rajin reply komen. tu yg rasa perlu ruang komen yg mcm ni.. :)

1/10/2014 10:35:00 pm

@syuk shusuke
wellll
tengok orang lah syuk.. :P
perlu upgrade demi keselesaan pengunjung dan tuan rumah. hehehe

1/10/2014 10:52:00 pm

wahh..nk jugalah mcm ni... mudah nk reply komen kn??

1/10/2014 11:07:00 pm

alamak malu i.. umum boyfren di khayalak ramai.. kekeke..

kotak komen camni nampak cam kat whatsapp je aisya.. kemas.. :)

1/10/2014 11:30:00 pm

@Sya Nadia
sama je nak reply komen cuma nampak lebih mesra dgn pengomen lagi lah.. hehe

1/10/2014 11:31:00 pm

@Chic Na
lepas ni kurang lah saingan cikna.. hahaha!

nampak kemas je macam ni. tu yang nak tukar tu. hehe

1/11/2014 09:05:00 am

lagi nampak kemas macam ni...

1/11/2014 03:12:00 pm

Kemas. Suka kamek. Tapi kamek sik pande molah.

1/11/2014 06:47:00 pm

sally cuba tak jadi...senang pakai embedded je :P

1/11/2014 09:09:00 pm

nampak lebih style n kemas camni..

1/11/2014 10:46:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
itu lah kak. hehe

1/11/2014 10:47:00 pm

@Isabel Diaz
ktk follow jak step nya. senang jak cuma kena fokus sikit lah. :)

1/11/2014 10:48:00 pm

@Sally Samsaiman
kenapa tak jadi plak? ade code yg terkurang atau terlebih kot.

1/11/2014 10:48:00 pm

@azizah :)
kan kak jijah. sy pun suka tengok :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...