13/01/2014

Blognovela Part II Episod 2 : Dan Jawapannya

Alhamdulillah, pukul 11.59 malam tadi tamat lah sudah Segmen Mini : Blognovela Part II. Terima kasih banyak-banyak bagi yang sudi turut serta. Alhamdulillah, penyertaan kali ini lebih ramai dari Blognovela Part I dulu. Dan yang menjawab dengan tepat pun ramai jugak. Tahniah diucapkan.


Hint Pertama : Novel Bahasa Inggeris.
Kalau dah English novel sudah semestinya bukan novel BM kan? Jadi yang menjawab The Wedding Breaker dan Tragedi Cinderella, harap maaf. Anda boleh cuba lagi untuk Blognovela Part III nanti. InsyaAllah kalau ada lagi. 

Hint Kedua : Pernah disebut dalam salah satu entri Disember 2013
Rasanya ramai yang confused hint yang ini kot. I pernah mention dalam entri bukannya tajuk entri. Tapi tajuk entri pun ada jugak sebenarnya. Ramai yang menjawab The Watersong Novel : Wake. Mungkin sebab warnanya jugak kot. Novel ni kulitnya memang agak shining sikit. I ada mention novel tersebut dalam entri INI dan INI

Wordless Wednesday (4 Disember 2013)

Special Hint : Initials Penulis 'SC'
Ada special hint sebenarnya. I letak dalam beberapa jam selepas segmen bermula. Lebih kurang dalam pukul 8.00 malam sehingga 12.00 tengah malam. Tahniah diucapkan kepada mereka yang menerima special hint pada malam tersebut. 

Entri INI

Dan jawapannya adalah..

Novel di dalam gambar di atas berjudul Mockingjay karya Suzanne Collins. 

Yang juga merupakan novel terakhir dalam siri The Hunger Games.

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada mereka yang berjaya mengisi tempat kosong tersebut dengan jawapan yang betul. Asalkan uolls ada mention Mockingjay, tak perlu mention nama penulis pun tak apa. 

Sebelum I proceed ke episod seterusnya, boleh lah jenguk-jenguk dan berkenalan dengan peserta-peserta lain dulu. 

Senarai Peserta
Terima kasih diucapkan buat mereka yang sudi untuk turut serta dan tahniah diucapkan kepada mereka yang berjaya. Yang tak berjaya, jangan sedih-sedih. Ada umur yang panjang, kalau ada masa boleh buat Blognovela Part III pulak lepas ni. InsyaAllah.

p/s : Nantikan episod yang seterusnya ya. 

54 comments

1/13/2014 08:28:00 am

laaa dah tutup ye.. hope dapat join kalau ada lagi part seterusnya.. ramainya yg berjaya.. huuu.. tahniah semua.. :)

1/13/2014 09:21:00 am

ermm..salah teka..:)

1/13/2014 09:22:00 am

salah jawapan akak.. hehe.. tahniah kepada pemenang.. :D

1/13/2014 09:56:00 am

Tahniah kepada yang berjaya..

1/13/2014 10:52:00 am

tahniah buat pemenang...>_<

1/13/2014 10:55:00 am

Yeayyy! ;D

1/13/2014 11:51:00 am

aisey... salah ke? hahaha...

1/13/2014 12:46:00 pm

Salam.

Oh..kehampaan...hahaha

Tahniah pada yang mengisi dengan tepat.. :)

1/13/2014 01:16:00 pm

alhamdulillah betul hihihiks

1/13/2014 01:47:00 pm

sik sempat mok join. huhuhu tok pun baru online

1/13/2014 02:26:00 pm

masa sis baca entri blognovela tu, sis nampak initial SC ni..sebab tu sis dapat teka tapi bila sis refresh, klu untuk initials tu dah takde. Ingatkan tersalah nampak ke apa..hahaha

1/13/2014 02:29:00 pm

bolehlah sis terjah blog blog peserta yang lain nanti :)

1/13/2014 02:52:00 pm

hm.. mmg licha tak tau langsung la novel apa tu. hehe.. klik shell sini

1/13/2014 04:05:00 pm

salam

jom singgah blog saya. saya orang baharu dalam dunia blog ini. sempena pembukaan blog saya. pelbagai hadiah menarik saya sediakan. siapa cepat dia dapat. cepat sebelum terlambat www.detikilham.blogspot.com

1/13/2014 04:39:00 pm

alaa. salah la. haha tak ada rezeki tahniah pada yang menang :)

1/13/2014 04:58:00 pm

alahai.. zizie rasa, zizie bg jawapan yg salah.. huhu...

1/13/2014 06:24:00 pm

eee bez eh..kmk x sempat nak join
tahniah buat sidak semua

1/13/2014 06:58:00 pm

wahhh ramainya yang oin..sorry tak perasan plk ada segmen mcm gini

1/13/2014 08:26:00 pm

jadi siapa yg berjaya tu aisya? hehe

1/13/2014 09:30:00 pm

@Chic Na

tunggu sy settle kan part 2 ni insyaAllah ada part 3 lagi cikna. :)

1/13/2014 09:31:00 pm

@Normi Nieza

boleh cuba lain kali.. insyaAllah.. :)

1/13/2014 09:31:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

kalau ada part 3 nnti boleh try lagi.. mana tau berjaya plak :)

1/13/2014 09:32:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

terima kasih :)

1/13/2014 09:32:00 pm

@Hafiza AizZawa
terima kasih :D

1/13/2014 09:33:00 pm

@Sally Yatiey
tahniahhhh! :D

1/13/2014 09:34:00 pm

@aswadz
takpe bleh cube lain kali. :D

1/13/2014 09:36:00 pm

@Tinta Lana
lain kalau kalau ada boleh cuba lagi. hehe

1/13/2014 09:38:00 pm

@Akeyla Azmi
suke lah tu.. tahniahhh :D

1/13/2014 09:39:00 pm

@puteri kasih
haha.. mmg sengaja bg special hint. siapa cepat dia dapat lihat lah. hehe. tahniah sis.

1/13/2014 09:39:00 pm

@puteri kasih
silakan. hehe

1/13/2014 09:40:00 pm

@Liza Licha
hehe. tp movie nya gerenti tau. kan? hehe

1/13/2014 09:40:00 pm

@asha hana
bleh cuba lain kali.. insyaAllah. :)

1/13/2014 09:40:00 pm

@Nurul Farahizzati
tak sure lah zizie.. tunggu je episod yg akan dtg.. hehe

1/13/2014 09:41:00 pm

@Yumida Huda
sikda hal. yala, internet meragam.. lalu sik sempat mcm2. hehe

1/13/2014 09:41:00 pm

@Aku Penghibur
takpe acik.. yg penting acik dah sihat.. :)

1/13/2014 09:42:00 pm

@azizah :)
akak lah salah sorg drpdnya. kan?
hehe

1/14/2014 03:37:00 pm

aloo saloh pula..tu la..xtgok yg special hint tu..huuuu

1/14/2014 05:37:00 pm

teka salah plak hahaa adoiii :p

1/14/2014 09:16:00 pm

wow! Hebatnya ada segment sendiri =)
keep it up.

1/14/2014 09:26:00 pm

alhamdulillah berjaya, hohoho....terima kasih juga aisya...

p/s : ika pergi popular semalam....siap beli novel wake tu..ihiks....kebetulan jumpa masa cari buku...so boleh laa baca bila free nanti :)

1/14/2014 10:35:00 pm

@Trish Natasha
mun ada gik kelak boleh ktk join. :)

1/14/2014 10:37:00 pm

@Cik Yaya
special hint tu kejap je.. huhu.. sorry.. :(

1/14/2014 10:37:00 pm

@Shida Radzuan
lain kali boleh cuba lagi kalau ada. hehe

1/14/2014 10:37:00 pm

@sha my heart
segmen simple je yg mampu.. hehe..

1/14/2014 10:38:00 pm

@Affy Afiqah
tahniahhh! hehe

haha.. ika pun dah terpengaruh dgn novel tu.. hehe.. sy tinggal buku yg kedua tu lagi tak beli. huhu

1/15/2014 12:22:00 am

Muahaha , kiera jawab salah laa. adoyai :(
Tahniah laa pada semua pemenang ^^

1/15/2014 05:04:00 pm

Kelak kamek coba jwak.

1/15/2014 10:48:00 pm

@cik kiera
takpe. boleh cuba lain kali kalau ade lagi. hehe

1/15/2014 10:48:00 pm

@Isabel Diaz
insyaAllah mun ada gik kelak. hehe

1/16/2014 12:18:00 pm

yeayyy nm ada..huhu:P

1/17/2014 12:11:00 am

@Mime MF
yeayyy. hehe

1/17/2014 02:44:00 pm

rasanya Hana jawab Mockingjay :p hehe.. lupa la..

1/17/2014 10:40:00 pm

@Haruno Hana 하나
hehe. kena tunggu lah ada atau tak tu nanti. hehe

1/19/2014 10:57:00 am

ber ye ye mama scroll nama mama, hihi.. tak join mana nak ada...hihi

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...