02/01/2014

Blognovela Episod 8

Setelah lama menyepikan diri, kini kembali semula bersiaran menemui uolls semua. Minta maaf pada yang ternanti-nanti bila agaknya turn diorang kan. Ada 8 lagi dan untuk episod kali ini ada 4 blog yang nak di promote. Sebelum tu, uolls boleh terjah episod-episod sebelumnya. 


Masib berbaki satu lagi episod. Empat blogger dalam episod kali ini, semuanya tersenarai dalam Top 25 Carta Pengomen Tegar bulan Disember dan semuanya ada dalam senarai bloglist I. Tahniah dan terima kasih diucapkan. 



Pengenalan Diri tuan empunya diri uolls boleh lah baca di SINI. Bagi I pengenalan diri yang sangat lengkap. Kenapa Nota Mengajar Belajar pun ada diterangkan di situ. 


Blog yang simple tapi sangat padat isinya. Cuma lately ni I perasan, kurang entri baru. Mungkin disebabkan komitmen beliau sebagai pendidik agaknya. Apa-apapun diharapkan semoga terus sukses tak kira lah sebagai pensyarah ataupun sebagai seorang blogger dalam menyampaikan ilmu kepada mereka yang lain. Terima kasih! 



Kesian Cik Yaya, dah lama tunggu bila agaknya sampai turn dia pulak ni. Sorry ye. Salah seorang rakan dunia blogging yang agak lama jugak lah kita sudah berkenal-kenalan. Betul tak? Mungkin ada peluang boleh kita bersua muka pulak satu hari nanti. 


Blog Cik Yaya dah comel dah. Pink pink lagi tu. Lagi-lagi header. Macam nak culik je kartun kat header tu. Boleh tak? Hiks. Boleh tahan banyak jugak resipi dalam tu. Siapa nak tengok resipi tu boleh lah terjah Cik Yaya. Bukan resipi je, banyak lagi benda lain asalkan uolls rajin selongkar je. 



Dari hari tu lagi Blogger Sally cakap dia nak jugak. Maaf ye Sally, lama pulak menunggu. Peminat tegar CnBlue dan Doraemon yang sangat friendly. Kalau ada siapa-siapa yang berniat nak culik Jung Yong Hwa tu sila lah fikir 100 kali. Nanti tak pasal-pasal kena penangan Doraemon Cik Sally


I perasan Cik Sally suka mekap-mekap blog dia. Tukar header lah, tukar ini lah. Alahai rajinnya. Kalau dulu dengan warna tema biru, kali ini purple pula. Tapi biru tetap ada menyelit di mana-mana saja ia berada. Cantik! Ni rasa macam nak tukar warna tema blog jugak ni. 




Kenal Kak Jijah dalam dunia blogging ni rasanya before Kak Jijah kahwin lagi. Sekarang, dah ada seorang anak yang diberi nama Zulhakimi Zaim. Centre of attention blog Kak Jijah sekarang dah beralih ke Hakimi yang sangat comel. Ada lesung pipit dan lahir bulan September. Boleh lah geng dengan Hakimi ni sebab I pun ada lesung pipit dan birthday pun 8 hari selepas Hakimi. Hiks


Biarpun I bukan lah peminat warna merah jambu tapi warna pink blog Kak Jijah nampak cantik pulak. Nampak kemas pulak tu. Suka tengok. Anyway, buat ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana tu boleh lah selongkar blog Kak Jijah. Memang ada banyak sangat info khas buat ibu-ibu dan bakal ibu. 

p/s : Dah sampai ke penghujungnya. Tinggal satu episod lagi. 

33 comments

1/02/2014 08:21:00 pm

jom terjahhhhh ;D hee

1/02/2014 08:30:00 pm

wah.. semua ada 9 episod ya aisya? ramai tu..

1/02/2014 08:44:00 pm

mama blogwalking ke sana... zasssss..

1/02/2014 09:13:00 pm

Memang cntik header yaya tu cute ..:D
Jap lg nk terjah la.

1/02/2014 10:09:00 pm

rajin nye la review nie semua heehe...
btw klik 2 INTI kat sini..huhu

1/02/2014 10:12:00 pm

@Sally Yatiey

jommm. hehe

1/02/2014 10:12:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

tinggal 1 episod je tu lagi kak. hehe

1/02/2014 10:13:00 pm

@Norhasniza Khalid

sepantas kilat mama ye. hehe

1/02/2014 10:13:00 pm

@atien zuraidah

kan. comel je. :D

1/02/2014 10:13:00 pm

@ezyra daniel

dah janji dah tempoh hari. hehe

tq. :D

1/02/2014 11:20:00 pm

cantik laaa !!
:)

1/02/2014 11:28:00 pm

Wah, rajinnya promote blog owg. Lamak sik nangga blog kitak. Hihi.

1/03/2014 12:19:00 am

yaya dengan jijah cikna kenal.. hehe..

1/03/2014 12:45:00 am

Huhhu.. memang eyqa terjah satu2..
btw , header yaya too mmg cute!

1/03/2014 12:54:00 am

cute blogs!
http://sherrylicious7.blogspot.com

1/03/2014 03:40:00 am

akan ika terjah mereka2 nanti, insyaAllah :)

1/03/2014 08:04:00 pm

wahh seronoknya. nak jugak la mcm nie. kah2. tahniah ea pada yang terpilih di review. nak blogwalking sat :)

1/03/2014 08:34:00 pm

@Elvy Nellysha

hehehe.. :D

1/03/2014 08:35:00 pm

@Isabel Diaz

yg hari ya sik habis2 lagik. hehe

1/03/2014 08:35:00 pm

@Chic Na

boleh lah berkenalan dgn yg lain plak cikna. :)

1/03/2014 08:36:00 pm

@Nur Atiqah Mohd Zaki

terima kasih eyqa.. lawa kan? hehe

1/03/2014 08:36:00 pm

@sHeRrY

thanks sherry :D

1/03/2014 08:36:00 pm

@Affy Afiqah

thanks ika.. :D

1/03/2014 08:37:00 pm

@asha hana

terima kasih hana.. hehe.. insyaAllah, nanti nk buat mcm ni lagi. seronok pulak. :D

1/03/2014 10:51:00 pm

tu dia aisya kalau promote blog kau2 punya.. terharu ahkak! hehehe :)

1/04/2014 01:51:00 am

wahh blogger yg pertama tu df pernah terjah hehe

1/04/2014 01:54:00 am

ingatkan blognovela dah tamat siaran..rupanya bersambung lagi yer. Nanti ada masa sis terjah satu persatu blog yang tersenarai dari episod 1 :)

1/04/2014 10:44:00 pm

@azizah :)

hehehe.. tu je yg termampu kak. hehe

1/04/2014 10:45:00 pm

@Detective Fiqa

yg lain2? hehe

1/04/2014 10:45:00 pm

@puteri kasih

ade lagi satu episod akhir ni sis..

1/06/2014 03:01:00 pm

hehe btul2... ;p
thanks cik aisya.. ^_^

1/06/2014 09:57:00 pm

@Cik Yaya

sama2
hehe

1/06/2014 09:57:00 pm

@Cik Yaya

sama2
hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...