24/11/2013

Blognovela Episod 6

First of all nak ucap terima kasih sekali lagi buat Kakak Cantik yang telah mengilhamkan terma blognovela. Dah sampai episod yang ke 6 dah. Sebelum tu, macam biasa kita recap dulu episod-episod yang sebelum ini. 


Dah settle dah slot untuk yang meneka dengan tepat dan penyertaan terbanyak. Kali ini, nak buat review buat peserta-peserta yang lain pulak. Untuk kali ini, I pilih 4 orang dulu. Untuk yang lain, tunggu entri seterusnya ya. 



Bride-to-be dari Johor. Sekarang ni Cik Ayut sedang sibuk membuat persediaan untuk hari bahagia beliau bulan depan. Masih berbaki lebih kurang 3 minggu lagi (tengok daisypath kat sidebar). Ni I share sikit entri-entri Cik Ayut tentang persiapan untuk majlis nanti. 


Nak komen tentang blog pulak, dah okay dah tu. Nak kata berat, tak pun. Tengok ada 2-3 jugak bloglist kat sidebar tu. Mungkin boleh letak tabber widget kot. (Boleh follow tutorial INI). Dan lagi satu, iklan Nuffnang untuk Large Rectangle tu macam bawah sangat lah. Kalau boleh letak in between post yang pertama dan yang kedua.



Nama panggilan tuan rumah, Cik Itah. Berumur 22 tahun dan berasal dari Sabah. Jiran sebelah negeri I ni. Hiks. Muda beberapa tahun je dari I, congak-congak boleh lah agak umur I berapa. Kan? Sebelum tu tak terlewat rasanya kalau nak ucap tahniah sebab dapat kerja baru awal bulan ni. Dan ini, beberapa entri yang I rasa uolls patut terjah.


Secara personal, suka tengok blog ni. Salah satu sebab ialah warnanya. Yela, lebih kurang sama warna dengan blog I jugak. Cuma di bahagian kiri dan kanan macam nampak kosong sangat lah. Mungkin patut besarkan lagi width blog tu. Tak sure pulak apa term yang digunakan, body eh? Jadi tak ada lah nampak macam kosong sangat pulak bahagian kiri dan kanan. 



Tahu tentang kewujudan blog ni gara-gara blognovela Episod pertama lah. Bila tuan rumah datang meneka jumlah mukasurat novel tersebut. So I ada selongkar-selongkar sikit. Banyak jugak entri yang menarik.


Ada banyak lagi sebenarnya. Especially tentang Villa Nabila yang tengah hot sekarang tu. Anyway, apa yang I tengok, blog ni macam plain sangat pulak. Dengan background warna kelabu. Tunggu jugak lama sikit kot-kot lah background tu tak habis loading ke. Tapi tetap macam tu jugak. Mungkin perlu tambah sikit warna kot supaya blog tu nampak lebih menarik lagi. 



Tuan rumah dikenali sebagai Lily @ MamaQistina yang I panggil Kak Lily. Kanak-kanak comel dalam header tu adalah Qistina. Boleh kira dah lama jugak mengenali Kak Lily di alam maya ni. Dan merupakan salah seorang blogger yang I teringin nak jumpa, bertemu empat mata dan ditambah lagi sepasang mata comel milik Qistina. Sebab geram tengok Qis ni comel sangat. Pandai pulak posing tu. Dan macam yang lain jugak, ini di antara entri wajib terjah yang uolls perlu baca.


Blog Kak Lily memang tiptop. Tambah pulak dengan gambar dan kisah ragam Qistina yang comel tu. Apa-apapun semoga Qistina membesar dengan sihat, menjadi anak yang solehah dan bijak pandai yang sentiasa menjadi matahari menyinari kedua ibubapanya. 

p/s : Ada 3 episod lagi ni. Boleh rujuk Episod 2 untuk peserta-peserta yang sedang menunggu giliran. Yang tiada dalam senarai tu, kena tunggu I buat lagi segmen yang macam ni lah. Hiks

28 comments

11/24/2013 08:13:00 am

tlg la review saya...saya..saya...hahaha :P

11/24/2013 08:16:00 am

Wah..best la..

11/24/2013 08:22:00 am

insyaAllah ika cuba singgah satu2 blog mengenali mereka, satu je rakan blogger ika follow, kak ida hukhuk :)

11/24/2013 08:45:00 am

ramai lagi blogger yang belum dikenali..kat atas ni semua tak kenal..hihi

11/24/2013 10:13:00 am

Salam.

Blognovela..terbayangkan drama Rosalinda yg popular dulu,hehehe

11/24/2013 10:40:00 am

Singgah lokkkk :D

11/24/2013 01:20:00 pm

okay, zizie nak pi melawat dorang.. hehe..

11/24/2013 03:04:00 pm

nanti boleh la zyra blog walking dari link2 kat ats tu hehe..
done klik iklan ^^

11/24/2013 06:04:00 pm

mula2 hana ingat blognovela tu cerita tw rupanya awak review novel2. hehe

#ok nanti hana nak terjah blog2 yang awak review nie. :)

11/24/2013 06:43:00 pm

kenak review ..bez eh
makseh berik link nak slide navigation ya, kelak mun free kmk mok molah juak

kmk bab2 edit blog nang lambat sikit..hihi
molah tab menu pun terkapak2, ada refer tutorial tp kenaknya xmok center hooo
pasya kmk mok molah site map, tp kmk x paham la nak dipadah tutorial ya...kelak la kmk terjah slow2..jd kurak2 tok

11/25/2013 12:31:00 am

@Sally Samsaiman

hahaha.. tak sabar nampak..

11/25/2013 12:31:00 am

@atien zuraidah

hehe.. :)

11/25/2013 12:32:00 am

@Affy Afiqah

terbalik pulak kita ni ika.. hehe.. sy pulak yg lain mmg kenal jugak... yg lain tu semuanya peramah orgnya.. :)

11/25/2013 12:33:00 am

@Mieza Jhaa K

peramah2 orgnya ni kak.. hehe

11/25/2013 12:33:00 am

@Tinta Lana

yg pasti ini bukan telenovela rosalinda. hehe

11/25/2013 12:34:00 am

@Sally Yatiey

singgah iboh sik singgah. hehe

11/25/2013 12:34:00 am

@Nurul Farahizzati

sila2. hehe

11/25/2013 12:35:00 am

@ezyra daniel

hehe.. good2..

tq zyra. :D

11/25/2013 12:35:00 am

@asha hana

bukan review novel hana. hehe.. review blog.. hehe

11/25/2013 12:36:00 am

@Yumida Huda

yg tab menu ktk ya sikpat klik bah.. huhu..

11/25/2013 10:50:00 am

ada yang akak baru kenal..

11/25/2013 02:00:00 pm

ok nanti kena terjah setiap satu blog tu..tapi yang sis paling suka entri ni..ada nama kakak cantik di atas tu..hahaha gedik kan :P

11/25/2013 05:18:00 pm

Ooo..ok..tp nk ltak tu cane ek?Sbb dh ikut tutorial yg ad dia jd jgk kat bawah skali..confius gak tu

11/25/2013 05:18:00 pm

Eh2x..lupa..mekaseh dear bt review..muah2x.hihi

1/01/2014 10:14:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

hehe. :)

1/01/2014 10:14:00 pm

@puteri kasih

hahaha.. :P

1/01/2014 10:15:00 pm

@ayut

mungkin ada silap letak coding tu rasanya.. boleh rujuk tutorial lyssa mcm mana nak letak iklan nuffnang.. kat situ senang sikit nak faham :)

5/19/2014 11:54:00 am

salam. eh eh..baru terperasan entry ini uhuk..thanks for review dear :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...