25/11/2013

Pesta Dabai

Alhamdulillah dah sampai Bandar Sarikei pukul 4.30 petang tadi. Gerak dari rumah nenek dalam pukul 9.

Sampai-sampai terus check in hotel. Lepas tu bapa terus cari buah dabai. Nak borong buah dabai dan pos ke Miri guna bas.


Satu kotak RM6. Buah durian 50 sen sebiji okay! Siapa hantu durian tu memang syok lah. 

30 comments

11/25/2013 08:47:00 pm

Salam.

Serius?? Sebiji 50 sen je durian?? @_@

11/25/2013 08:56:00 pm

buah dabai ni buah apa? 50 sen sebijik?!!! perghh!!! sini 3 biji 20 ringgit!

11/25/2013 11:19:00 pm

ok.. apa tu?? ,aca, x penah tengok je.. hehe..

11/26/2013 12:20:00 am

wahhhh murah yang amat!!

11/26/2013 12:46:00 am

buah apa nie ea?mcm pernah dgr nama nie..hehe..sedap ke??

11/26/2013 07:21:00 am

buah durian 50 sen???? nangis mek dengar! bez eh..kmk kat hotel tok, xpat mbak buah durian kat bilit. nangga org bejual debah nun asa meleleh aek lio mek

kmk org mok borong dabei petang tok. mok mbak balit kucing esok ari. yey..dabei!

isi tabung nuffnang sitok-Discovery Extravaganza

11/26/2013 10:54:00 am

tb hantu durian..sedapnyeee

11/26/2013 11:40:00 am

murahnya buah durian 50 sen sebiji.. teringin nak rasa buah dabai.. nampak sedap tu..

11/26/2013 11:50:00 am

owh buah dabai nama dia. dulu kecik2 selalu makan buah nie. sekarang dah x jumpa buah nie...waa rindunya nak makan buah nie. hehehe

11/26/2013 02:15:00 pm

nyamannnnnnn ;D

11/26/2013 02:23:00 pm

sedap ke buah dabai tu cik aisya?

durian 50 sen?amboi.. ^o^

11/26/2013 08:48:00 pm

buah dabai?? hana tak pernah dengar lah. haha

11/26/2013 11:13:00 pm

tak pernah nmpk buah ni..macam pelik je.

11/28/2013 12:48:00 am

50 sen je? memang berguni gunilah sis beli..haha

12/01/2013 03:41:00 pm

50srn srbiji??? Giler ah.hahaha...mng boleh lyn smpi pitam tu.ni huah ap plak ni? Lada hitam ke anggur ke??

12/12/2013 08:05:00 pm

@Tinta Lana

yup!!!

12/12/2013 08:06:00 pm

@Nurul Farahizzati

tak reti nak explain mcm mana.. huhu..

12/12/2013 08:06:00 pm

@fatin wawa

kt semenanjung tak silap takde buah ni.. hehe

12/12/2013 08:07:00 pm

@Affy Afiqah

sgt! huhu

12/12/2013 08:08:00 pm

@ezyra daniel

sedap.. slh satu buah tempatan kt sini.. hehe

12/12/2013 08:08:00 pm

@Yumida Huda

kmk pun di hotel juak time ya.. nang bapa kmk sik mok beli durian.. nahan rasa jak nya.. sebab anak2 semua mabuk cium bau durian. haha!

12/12/2013 08:11:00 pm

@TelingaBulat

malangnya sy tak. hehe

12/12/2013 08:11:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

mmg sedap kak.. hehe..

12/12/2013 08:12:00 pm

@Sha Purple

dah habis la pulak.. takleh nk pos. hehe

12/12/2013 08:12:00 pm

@Sally Yatiey

nang punnn.. hehe

12/12/2013 08:13:00 pm

@Cik Yaya

klau budak2 kurang sikit makan buah ni.. tak tau lah kenapa.. atau budak2 skrg je yg pandang spageti, burger mcd cuma.. hehe.. tp buah ni fav dr sy kecik2 dulu.. sedap!! hehe

12/12/2013 08:14:00 pm

@asha hana

rasanya kt sini je yg ada.. hehe

12/12/2013 08:15:00 pm

@azizah :)

akak tak pernah tengok tu yg akak rasa mcm pelik tu.. tp rupa buah dabai ni mcm buah kurma.. bukan yg dlm kotak mcm kita beli masa puasa tu.. yg fresh punya.. hehe

12/12/2013 08:15:00 pm

@puteri kasih

sis, pakcik sy beli seguni hari tu rm20 je.. hehe

12/12/2013 08:16:00 pm

@ayut

cik ayut ni.. sentap tau.. dah terang lg bersuluh kt title entri.. dalam entri pun ada mention.. terlepas pandang lah tu. sobs

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...