23/11/2013

Unconditionally

Baca title sendiri, tak dapat tangkap secara kasar apa yang cuba disampaikan. Tajuk lagu sebenarnya tu. Tapi sebelum ke lagunya, biasalah I dengan mukadimah yang panjang lebar dan melencong dari tajuk yang asal. 

Kalau I share lagu kat blog, I pun perasan jugak semuanya lagu evergreen gitu. Lagu Datuk Sharifah Aini lah, Datuk Khatijah Ibrahim lah. Even lagu Rahimah Rahim pun ada. Kali ini angin mengarah ke barat pulak sebentar. 

Kalau ke arah barat ni, I minat Katy Perry dan Taylor Swift. Tapi paling I suka Katy Perry lah. Suka dengar lagu-lagu Katy Perry. Kalau dalam kereta, En. Barney dah tau dah. Time lagu Katy Perry tengah berkumandang, jangan lah nak ajak menyembang. 

Anyway, berapa hari ni memang sangkut dengar satu lagu ni. Asyik tekan replay je. Bukan setakat dengar, tapi sangkut tengok music video nya jugak. Katy Perry nampak sangat gorgeous dalam mv lagu Unconditionally ni. 


Unconditionally
Katy Perry
Oh no, did I get too close?
Oh, did I almost see
What's really on the inside?
All your insecurities
All the dirty laundry
Never made me blink one time

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you unconditionally

So come just as you are to me
Don't need apologies
Know that you are all worthy
I'll take your bad days with your good
Walk through the storm I would
I do it all because I love you
I love you l love you

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you unconditionally

So open up your heart and just let it begin
Open up your heart and just let it begin
Open up your heart and just let it begin
Open up your heart

Acceptance is the key to be
To be truly free
Will you do the same for me?

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
And there is no fear now
Let go and just be free
'Cause I will love you unconditionally (oh yeah)

I will love you
I will love you
I will love you unconditionally
so i will love you unconditionally

Suka lirik lagu ni. Sweet. Menyayangi atau mencintai seseorang tanpa sebarang syarat pun. Ada phrases yang I suka. Nak sayang seseorang tu kita bukan pandang dari side yang baik-baik je. Terima kelemahan seseorang tu sama macam kita terima kelebihan dia jugak. Tak kisah masa senang atau susah sekalipun sentiasa ada bersama-sama. Bila kita mampu untuk terima seseorang tu seadanya, automatik wujud lah segala macam sifat percaya dan yang seangkatan dengannya. Seseorang tu boleh jadi siapa-siapa pun. Kawan mahupun family. Tak semestinya buah hati pengarang jantung intan payung je kan. 

p/s : Asyik tekan replay je, kesian pulak Katy Perry tak berhenti menyanyi. Hiks

30 comments

11/23/2013 08:23:00 am

X penah dgr pn..sbb x brp rajin dgr radio hehee..apapun liriknya ckup bermakna

11/23/2013 08:57:00 am

PG tak tengok lagi mtv dia :)
mesti best kan? :)

11/23/2013 09:02:00 am

alamak. momoy pun asyik tekan replay juga nih

11/23/2013 12:08:00 pm

Best juak lagu tok :D

11/23/2013 02:14:00 pm

bena ooo..sayang jak sesapa...esp family mesti mok nombor 1...
isik nuff sitok-darlie

nak tanyak, gne cara molah hide wigdet mcm kat FIND ME ktk ya. kmk mok molah juak. jimat space. td carik tutorial, x nemu, kali salah keyword kali.

11/23/2013 02:48:00 pm

my fren pantang btol kalo lagu taylor swift.. dah skit2 lagu ex-pakwe dy.. haha.. yup.. katy pery's song is really motivated kan.. suka sangat lagu dia :)

11/23/2013 05:33:00 pm

layan....
^,^

11/23/2013 07:25:00 pm

kesian katy perry...kita byk dgr lagu lama-lama...westlife contohnya...sbb love song dorg sgt best...now on, Bruno Mars no 1 in list...except my dearest adam levine a.k.a maroon 5 la... ^_^

11/23/2013 09:08:00 pm

lgu jiwang nih...jom xchange list wif my blog :
Azim Aris

Tak Mungkin Benar

Muhasabah

follow ya :)

11/23/2013 10:25:00 pm

mesti katy perry dah letih tu..harap dia tak sore throat..hehehe.

Sis pun suka katy perry and taylor swift...especially taylor swift :)

11/23/2013 11:06:00 pm

video sangkut2 tak dapat nak tengok clear. hik2. best jugak lagu nie. :D

11/23/2013 11:40:00 pm

@atien zuraidah

liriknya sweet.. :)

11/23/2013 11:41:00 pm

@Puan Gojes

best.. Katy Perry cantik sgt dlm MV tu.. hehe

11/23/2013 11:42:00 pm

@.::: Princess MOMOY :::.

alamak, kesian lah katy perry. hehe

11/23/2013 11:42:00 pm

@Sally Yatiey

fav kmk time tok. hehe

11/23/2013 11:42:00 pm

@Yumida Huda

bena kata ktk. hehe

11/23/2013 11:43:00 pm

@Nurul Farahizzati

itu lah.. lagu dia mmg best2..

11/23/2013 11:43:00 pm

@Cik Yaya

hehe

11/23/2013 11:45:00 pm

@Sally Samsaiman

sama! lagu lama2 lagi best.. lagu skrg ni kureng sikit lah

11/23/2013 11:45:00 pm

@Azim Aris

lirik mcm jiwang tapi dgr lagu tak rasa mcm jiwang pun.. hehe

11/23/2013 11:46:00 pm

@puteri kasih

tu lah.. harap2 lah tak sakit tekak. hiks

11/23/2013 11:56:00 pm

@asha hana

mmg best..hehe..

11/24/2013 01:20:00 am

lagu ni memang best :)
sometimes nak minat sesuatu lagu tu lebih baik lagu yang makna liriknya tu bukan yang bukan2,
macam lagu ni, ok apa kan, inspirational gitu :)

11/24/2013 06:32:00 am

bagus la aisya nih...terima seseorg itu dgn apa adanya dia...untung laa..

11/24/2013 08:39:00 am

akak tak pernah mendengar lagu ini.. akak suka juga mendengar lagu nyanyian sharifah aini.. :D

11/25/2013 12:40:00 am

@Affy Afiqah

betul2.. tapi ada jugak yg melodinya sedap didengar cuma tak kena dgn liriknya.. jadikan sebagai manisan di telinga je lah.. hehe

11/25/2013 12:41:00 am

@Ayie Abas

haha.. sy merujuk kpd lirik lagu tu..

11/25/2013 12:41:00 am

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

agak baru jugak kot kak.. sy pun baru dengar. :)

11/25/2013 05:29:00 pm

Penah dgr jgk lagu ni...best2x.tp xsempat yela nk pham btul2x lagu yer

1/01/2014 10:13:00 pm

@ayut

lagu ni lirik dia sangat meaningful. suka :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...