07/11/2013

Thor : The Dark World

Dah sekian lama tak pergi tengok wayang, semalam baru sempat menapak ke GSC Bintang Megamall. Kebetulan adik baru balik. Ada jugak teman Iolls nak pergi tengok movie. By the way, dalam entri INI ada yang teka tu kakak Iolls. Tapi orang memang selalu juga confused yang mana satu kakak dan yang mana satu adik. Selalunya si adik lah yang orang kata kakak. Kakaknya awet muda biarpun beza 5 tahun. Hiks



Sebenarnya yang first tu tak tengok lagi pun masa tengok movie ni semalam. Cuma pernah tengok The Avengers je dulu. So balik je dari tengok movie semalam, terus download movie Thor yang pertama.

Kali ini watak jahatnya diberi nama Malekith (Christopher Eccleston), ketua Dark Elves yang pernah ditumpaskan oleh Bor, datuk kepada Thor (Chris Hemsworth) suatu ketika dulu. Malekith mahu alam semesta kembali ke alam kegelapan dengan menggunakan kuasa yang dipanggil Aether. Di bumi, Jane Foster (Natalie Portman) seorang saintis telah menjumpai Aether yang telah disembunyikan oleh Bor secara tidak sengaja. Kuasa Aether yang bersifat parasit kemudian menjadikan Jane Foster sebagai perumahnya. Dapatkah Thor menyelamatkan Jane dan menumpaskan Malekith seterusnya menyelamatkan Asgard, Bumi dan seluruh alam semesta?

Jane dan Aether

Malekith

Thor dan Loki

Siapa yang tak tengok lagi, boleh lah pergi tengok. Boleh tahan best jugak movie ni. Cuma I sakit hati semalam tak dapat nak bagi full concentration kat screen depan bila orang belakang suka sangat tendang-tendang kerusi. Adik kat sebelah pun complain jugak, yang si boyfriend pun sama. Dah lah chatterbox sungguh. Ada je yang nak dikomen. Ini tak mati lah, lepas ni dia buat macam ni lah, macam tu lah. Rasa macam nak lempang dengan frying pan pun ada. Malang tak sumbat pulak frying pan dalam handbag before pergi tengok movie. Balik semula ke topik kita yang asal. Ada jugak unsur humour sikit here and there. Cuma tak sabar nak tau apa yang jadi seterusnya. I bagi dalam 7/10 untuk Thor : The Dark World

p/s : Dalam panggung wayang pun ada adab dan etikanya. Jangan sampai orang lain label anda tak beradab dan kurang sopan. Sila hormati orang lain jugak. 

32 comments

11/07/2013 09:40:00 pm

Sy tak tgk pon thor yg pertama

11/07/2013 10:11:00 pm

akak nak tengok movie ni!!! tapi xde geng.. wuaaa :( beli cd la nmpknya.. emm

11/07/2013 11:15:00 pm

ramai yang cakap cerita thor ni best...huuu...rugi tak pi tengok aritu, ika pi tengok highland tower yang sungguh menghampakan --'

11/07/2013 11:22:00 pm

Belum tgk gik. Mesti best tok. Hee

11/07/2013 11:36:00 pm

huhhh beza 5 tahun? ingatkan setahun dua je..

bestla dpt tgk.. cikna tunggu astro first jela.. :)

11/08/2013 04:44:00 am

Fana tengok dh cita Thor tu ^_^ Bestt!

11/08/2013 10:05:00 am

baru jgk tgok..mgu lepas..heee
bleh tahan la..tu la same la dgn yaya, xtgok masa 1st dlu..patutla cam pelik je citer ni..rupenye ade yg pertama..huhu..

11/08/2013 10:48:00 am

tak pergi lagi tengok.. huhu.. tak sempat dah

11/08/2013 12:56:00 pm

sampai hari ni belum sempat nak tengok lagi..kenapa pergi tak ajak sis :P hehe

11/08/2013 02:41:00 pm

@MasihaSulaimi

sy tengok yg 2nd dulu baru tengok yang 1st. hehe

11/08/2013 02:41:00 pm

@azizah :)

download je kak. hehe

11/08/2013 02:42:00 pm

@Affy Afiqah

highland tower tak ditayangkan kt sini.. org kata cerita mcm lebih kurg paranormal activity je.

11/08/2013 02:42:00 pm

@Sally Yatiey

boleh tahan lah. hehe

11/08/2013 02:42:00 pm

@Sally Yatiey

boleh tahan lah. hehe

11/08/2013 02:43:00 pm

@Chic Na

kitorg adik beradik mmg jauh2 gap.. hehe..

astro 1st lagi best.. boleh makan sambil tengok. hehe

11/08/2013 02:43:00 pm

@Putery FarHaNa

kan.. hehe

11/08/2013 02:44:00 pm

@Cik Yaya

sy tengok avengers jugak dulu tapi mcm takde kaitan sgt kot.. tp mcm takdelah sangkut paut sgt pun rasanya

11/08/2013 02:44:00 pm

@Liza Licha

sempat je lagi kot. :)

11/08/2013 02:45:00 pm

@puteri kasih

sis tak bagitau awal2.. :P

11/08/2013 03:34:00 pm

tak sempat lg tgk movie nih. bila la aku nak pergi tgk...

11/08/2013 05:50:00 pm

nanti tgok yg download jer laa...kena sabar dulu..haha

11/08/2013 07:07:00 pm

haihhh memang tak dapat tengok wayang. tak apa. dalam sebulan dua tunggulah hana beli DVD dia. hehe

11/09/2013 01:40:00 am

rasa macam nak g tgk esok pulak.. :P

11/09/2013 03:31:00 pm

Salam.

Aisya.. Malekith tu kan..nak senang sebut..

MELEKIT.

hehehe

Kita pun planning nak tgk weekend ni. Tgk thriller nampak lebih menarik dri yg pertma dulu.

11/09/2013 08:43:00 pm

Tunggu mewk pulang mewk ajak Incik Boss mewk spons kamek nangga cite towk. Sempat gik kamek rasa. Hihi.

11/10/2013 11:50:00 am

@aswadz

tak sure plak smpai bila ditayangkan.. kalau tak sempat g cinema pun download je lah. huhu

11/10/2013 11:50:00 am

@Ayie Abas

tu la.. sy suka download yg bluray punya. tp kena tunggu lambat sikit lah. hehe

11/10/2013 11:51:00 am

@asha hana

download je hana.. hehe

11/10/2013 11:51:00 am

@Sally Samsaiman

pergi tak? hehe

11/10/2013 11:51:00 am

@Tinta Lana

hahaha.. sy pun terfikir benda yang sama.. melekit.. haha

11/10/2013 11:51:00 am

@Tinta Lana

hahaha.. sy pun terfikir benda yang sama.. melekit.. haha

11/10/2013 11:51:00 am

@Isabel Diaz

mun nya balit dalam masa terdekat tok nang sempat kmk rasa.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...