12/11/2013

Tolong Tutup 'Facebook'!

Ini terjadi tengahari tadi. Tengah sedap meratah ayam KFC yang Bapa bawa balik, adik perempuan buka peti sejuk. Tuang air 'blackberry' segelas dan terus duduk. Kononnya nak duduk sembang-sembang sekejap. Tak lama lepas tu, adik bongsu pulak masuk dapur sambil diiringi bunyi peti sejuk yang meraung minta ditutup. Adik perempuan pandang si bongsu terus bagi arahan sambil jari tunjuk peti sejuk,

"Tolong tutup Facebook ya dolok
Tolong tutup Facebook tu dulu

Ehsan Pakcik Google

Iklan Fridge LG sekejap. Fridge kat rumah lebih kurang macam ini. Entah macam mana lah adik I boleh confuse peti sejuk dan Facebook. Fridge boleh buka tutup je dik oi, tak boleh nak log in dan log out bagai macam Facebook.

Ehsan Pakcik Google

p/s : Selalu jugak jadi macam ni kalau kepala fikir benda lain tapi mata tengok benda lain. Memang cacamarba lah perkataan yang keluar di mulut. 

38 comments

11/12/2013 10:07:00 pm

hehe.. lucu pun ada.. sesekali pernah juga tersasul bercakap..

11/12/2013 10:43:00 pm

Salam.

Ooo..nak cakap tolong tutup peti sejuk, tersebut tolong tutup facebook ya..hehe

Aah, selalu je jadi camni aisya. Yang dalam fikiran tak selari dengan apa yg kita buatkan. Tgh buat benda lain, tapi kepala ni duk fikirkan lain. Yang keluar dari mulut terus takda kena mengena,hehehe

11/12/2013 10:48:00 pm

hehehe kelakar...

11/12/2013 11:19:00 pm

Haha.. Tiba2 Facebook oh.. ^_^

11/12/2013 11:23:00 pm

"facebook is like a fridge.. even when u know there's nothing new going on, u still go on and check it every 10 minutes" - FB

jadi.. betol la adik ktk ya. heheh

11/13/2013 12:12:00 am

hahaha, silly mistake la kod :D

11/13/2013 09:43:00 am

hahaha..

11/13/2013 10:11:00 am

hihik..:)

11/13/2013 10:52:00 am

kadang-kadang tindakan lebih laju dari fikiran...

11/13/2013 11:49:00 am

beberapa kali juga terjadi pada sis macam tu..nak sebut perkataan lain terkeluar pula perkataan lain..hehe

11/13/2013 12:08:00 pm

haha facebook la pulak.. ^o^

11/13/2013 12:25:00 pm

mungkin yg di pikir lin, yg nak ckp pon automatik ikut otak lah..hahaha..

11/13/2013 02:26:00 pm

tu dah kena penyakit 'Tidur Facebook, Makan Facebook' tu

11/13/2013 09:05:00 pm

Hahah, tersasul. Mun kamek alu kenak selak. Agik2 dengan apak kamek. Penyelak tahap gaban. Hahaha.

11/13/2013 09:49:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

nak cakap benda lain tapi tercakap benda lain pulak. haha

11/13/2013 09:51:00 pm

@Tinta Lana

rasanya ada lah tu kot dia nk cerita pasal fb tu.. at the same time dia nk minta tolong tutup peti sejuk. haha

11/13/2013 09:51:00 pm

@azizah :)

hehehe

11/13/2013 09:52:00 pm

@Sally Yatiey

ada la yg nya terfikir pasal FB ya.. haha

11/13/2013 09:53:00 pm

@Aefa Aerisya

haha.. pastok kita tutup face book.. kita log in, post kat peti sejuk jak.. haha

11/13/2013 09:53:00 pm

@syuk shusuke

itu namanya tersasul dik.. hehe

11/13/2013 09:53:00 pm

@Cik Mun

XD

11/13/2013 09:53:00 pm

@Normi Nieza

hehe.. :D

11/13/2013 09:54:00 pm

@Faizal Mohamad Twon Tawi

betul.. nak cakap benda lain tapi terkeluar benda lain pulak..

11/13/2013 09:54:00 pm

@puteri kasih

tipu lah kalau tak pernah jadi benda mcm ni.. mesti pernah punya.. hehe

11/13/2013 09:54:00 pm

@Cik Yaya

baru lah sy tau benda tu facebook rupanya.. haha!

11/13/2013 09:55:00 pm

@husna zahidi

betul.. hehe

11/13/2013 09:55:00 pm

@seri.selaseh

adalah tu yg dia tengah fikirkan pasal FB tu. hehe

11/13/2013 09:56:00 pm

@Isabel Diaz

yala kmk duak adik kmk terus madah, baru tau benda besar ya fb duhal. haha

11/13/2013 11:49:00 pm

adik tu umur berapa tahun aisya?
comel betul boleh tersilap fridge dengan facebook LOL

11/14/2013 01:36:00 am

hehehe...mcm comeelll jer =)

11/14/2013 01:40:00 pm

tengah fikir facebook la tu..kikikiki...;)

11/14/2013 08:41:00 pm

Haha. Nang slalu kedak ya. Kmk ari ya tersebut minta newspaper indah bila minta air. Haha.

11/14/2013 10:38:00 pm

@Affy Afiqah

18.. hehe..
tersasul tu.. hehe

11/14/2013 10:38:00 pm

@.::: Princess MOMOY :::.

hahahaha!

11/14/2013 10:38:00 pm

@IbuNoey

itu la pasal. hehe

11/14/2013 10:39:00 pm

@Vee Lea

ne datang newspaper tok? tgh baca paper kah? haha

11/16/2013 01:05:00 pm

aku pun biasa gak mix word nih. sampai ayat bersepah bila aku sebut.

11/17/2013 12:18:00 am

@aswadz

mmg pun. haha. kadang2 sendiri tak paham apa yg nak disampaikan.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...