11/11/2013

Blackcurrant dan BlackBerry

Pada suatu petang yang cukup panas, dua orang beradik sedang 'bersauna' di dapur sambil memenuhkan perut. Tiba-tiba Mak datang dan terus berkata, "Ada Blackberry dalam peti sejuk." Terus ternganga dan menjawab, "Mak letak telephone dalam peti sejuk?."

Fikir sekejap. Siapa pulak yang guna phone Blackberry dalam rumah ni? Rupa-rupanya 'Blackberry' lain yang Mak maksudkan.

Blackcurrant + Kranberi = Blackberry

Rupa-rupanya Marigold Peel Fresh Campuran Blackcurrant dan Kranberi. Rasanya macam Marigold Peel Fresh PowerVeggies pun ada. Mati-mati I ingat Mak cakap tentang phone Blackberry. Buat suspens je. Tak pernah dibuat orang simpan phone dalam peti sejuk. 

Ada siapa-siapa guna phone ni? Okay tak?

Blackberries sebenar. 

p/s : Ada ke orang yang pernah tersimpan phone dalam peti sejuk?

23 comments

11/11/2013 10:40:00 pm

ahahaha macam kelakar plak kan kalau terletak phone dlm peti ais..
bw sini smbil klik iklan nuffnang ye kak

11/11/2013 11:00:00 pm

sedapnya blackcurrant... ribena kan..hikhik

11/12/2013 12:49:00 am

selalu minum air ni, tpi rasa dia masammm >__<

11/12/2013 07:29:00 am

ada, termasuk dalam plastik sayur. terus sumbat dalam pei sejuk.

11/12/2013 11:52:00 am

hahaha..apa jadi yae kalau letak hp dalam peti ais hihi

11/12/2013 12:26:00 pm

blackcrnt + krnberi=blckbry...

ptt pon..pcipta blckbery tu dpt nama dari buah2an kot kan..^,^

11/12/2013 01:22:00 pm

tolong jgn dibuat "penyesalan" tersebut..hahaha

11/12/2013 02:15:00 pm

setakat ni tak pernah lagi tersimpan phone dalam peti sejuk..hehehe

11/12/2013 08:53:00 pm

@ezyra daniel

itu lah.. mesti jenuh mencari. hehe

11/12/2013 08:54:00 pm

@azizah :)

lebih kurang lah kak.. hehe

11/12/2013 08:54:00 pm

@Mazni Munawar

betul2. masam..

11/12/2013 08:54:00 pm

@mak ieteng

mcm mana lah boleh termasuk dalam plastik sayur tu? hehe

11/12/2013 08:54:00 pm

@Ct Noraishah

haha.. entah lah.. tak pernah try lagi

11/12/2013 08:55:00 pm

@Sally Samsaiman

hahahahaha! kalau ter?

11/12/2013 08:55:00 pm

@puteri kasih

samala sis. hehe

11/12/2013 08:55:00 pm

@Cik Yaya

itu cik yaya kena tanya org yg sepatutnya. hehe

11/12/2013 10:17:00 pm

mesti menyesal kalau tersimpan blackberry dalam peti ais.. hehe..

11/13/2013 09:07:00 pm

Mun kamek alu kenak selak mak kamek. Hahaha.

11/13/2013 10:43:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

itu lah kak.. hahaha.. mau menangis air mata darah agaknya.

11/13/2013 10:43:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

itu lah kak.. hahaha.. mau menangis air mata darah agaknya.

11/13/2013 10:44:00 pm

@Isabel Diaz

nang dah kenak dah.. haha

11/16/2013 01:10:00 pm

handphone blackberry dlm peti ais? LOL...

11/17/2013 12:20:00 am

@aswadz

hahaha! tak pernah dibuat org.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...