19/11/2013

Hai, Nama Saya Boboy.

Tak habis-habis cerita pasal kucing. Tapi kali ini bukan Cik TengTeng yang gemuk mahupun Abang E'el yang kuat tidur. Bagi peluang Si Boboy yang garang pulak.


Ini bukan kucing I, tapi paksu I yang punya. Sangat garang. Baru-baru ini, Boboy cakar tangan nenek sampaikan terpaksa bawa nenek ke klinik. Mula-mula dapat berita nenek kena gigit Boboy ingatkan kena gigit biasa-biasa je. Agak teruk jugak lah. Ada 2-3 cakaran yang panjangnya setengah hingga sejengkal dan agak dalam jugak. Bengkak sebelah tangan Nenek. Boboy ni kalau dah menggigit orang, dia gigit sepuas hati. Tak nak lepas pulak tu. 

Entri INI

Dah semakin hilang parut dicakar Boboy bulan lepas. Gara-gara kejutkan Boboy yang tengah sedap tidur. Padan muka sendiri cari nahas. 


Seganas-ganas Boboy pun tak tentu arah kalau dengar bunyi mercun dan bunga api. Berlari naik turun tangga. Ketakutan. Kalau tengah tengok movie yang ada bunyi tembak-tembak pun tak boleh. Fobia dengan bunyi-bunyi yang kuat macam tu mungkin. Time macam ni kalau nak parut free dari Boboy boleh lah cuba sentuh dia. 

p/s : Boboy boleh berdiri dua kaki. Sayang pulak tak minta gambar tu dari cousin. Kalau tak boleh tunjuk kat uolls. Sekali tengok macam tupai pun ada. 

48 comments

11/19/2013 09:09:00 am

hehehe habis kena cakar.tu yg takut sket ngan kucing tu.

11/19/2013 09:25:00 am

next time boleh laa aisya upload gambar boboy berdiri dua kaki tu di entri yang lain. Teruk juga ya kesan cakaran boboy. Ika setakat ni tak pernah lagi kena cakar kucing. Suka kucing tu memang suka tapi tak berapa mesra sangat laa, sebab ika lagi suka arnab..huhu

Adik pernah kena cakar kucing, sampai sekarang tinggal parut kat tangan dia.

11/19/2013 09:41:00 am

garangnya boboy..mencakar ja kerja hukhuk

11/19/2013 09:45:00 am

wow kucing

11/19/2013 10:19:00 am

tb pon slalu gak kne cekau ngn kucing.tgk mule2 sikit aje tp esok luse kembang sgt da tgn pat bahagian kne cekau tuh..pijo rasee

11/19/2013 10:22:00 am

Ishhh garangnya, cakar2 tok.. hee

11/19/2013 10:23:00 am

garang nyer la kucing ni. mesti tetamu takut nak maen2 ngan dia.

11/19/2013 11:00:00 am

tengok mukanya pun garang tu.. teng teng dengan eel pun muka serius, tapi baik dan sopan saja.. hehe..

11/19/2013 12:21:00 pm

amboi boboy. lebat bulu. haha

11/19/2013 12:51:00 pm

walaupun garang..bila tengok gayanya cair jiwa :)

11/19/2013 01:58:00 pm

Uish.. Ganas na juak :S

11/19/2013 02:00:00 pm

Comel n gebunya boboy

11/19/2013 03:54:00 pm

mak ai garangnyer...

11/19/2013 04:43:00 pm

seriusnya muka boboy....

11/19/2013 05:03:00 pm

Kucing di rumah saya tiada nama. :)

11/19/2013 07:36:00 pm

ganasnya eh...hihi..x blh main kasar2 cam ya
muka jak nampak kiut
isi tabung nuffnang sitok-darlie

11/20/2013 08:58:00 am

sama mcm kucing kat rumah...langsung tak boleh pegang :(

11/20/2013 10:53:00 am

bole tahan garang boboy tu..nampak teruk jugak calar kat tgn tu..sian nyer...kena sapu dettol ke mana tau ada kuman kat kuku boboy tu ke?

nanti jadi mcm ayie kena cakar sampai berparut dekat bahu...

11/20/2013 01:53:00 pm

kesiannya nenek. jaga2 luka kucing nie bahaya. make sure tak ada kesan infeksi. alamak. tengok muka boboy pown mcm garang je. haha

11/20/2013 02:53:00 pm

garangnya boboy..paksu aisya bela boboy sejak kecik ke?

11/20/2013 03:21:00 pm

amboi..smpi kene p klink.
ganas tul boboy ty ye..huuu

11/20/2013 10:12:00 pm

Salam.

hahaha, taktau knapa, suka tgk gmbr kucing2 aisya. Ekspresi muka memasing, memang kena je bila amik gmbr.

Tu, mcm gangster kmpg pisg je boboy tu,hahaha. Mata kemain, takut lana T__T

Huii, garang ya..smpai bengkak tgn nenek..

11/21/2013 07:49:00 am

ni pun sangat comel..lebat bulu dia..geram jer tengok..

11/21/2013 07:54:00 pm

@Cik Puan Rara

mostly takut kucing sebab takut kena cakar. hehe

11/21/2013 07:59:00 pm

@Affy Afiqah

tu la. asyik lupa nak mintak kat cousin gambar tu. hehe

11/21/2013 08:00:00 pm

@Cik Itah@RRP

boboy mmg garang.. takleh kena sikit. huhu. nak main dgn dia pun susah.

11/21/2013 08:00:00 pm

@Montana

memang kucing. bukannya harimau mahupun zirafah. hehe

11/21/2013 08:01:00 pm

@TelingaBulat

cepat2 bersihkan kalau kena cakar kucing. huhu

11/21/2013 08:02:00 pm

@Sally Yatiey

pusak tok nang sikpat dimain. huhu

11/21/2013 08:02:00 pm

@aswadz

kalau org datang terus letak dia dalam cage. takut nanti org nak main dgn dia, dia cakar pulak. huhu

11/21/2013 08:03:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

teng2 dan eel mmg jenis yg patuh sikit. setakat ni tak pernah kena cakar lagi melainkan time bg mandi je.

11/21/2013 08:04:00 pm

@Liza Licha

tapi garang. :)

11/21/2013 08:05:00 pm

@PeRdU cINta

betul. asal jgn salah sentuh je. hehe

11/21/2013 08:05:00 pm

@Vee Lea

taiko bah ya. haha

11/21/2013 08:05:00 pm

@atien zuraidah


tapiiiiii..
hehe

11/21/2013 08:06:00 pm

@Leeza Dayasari

tu la.. nak usap kepala dia pun tak berani sgt.. huhu

11/21/2013 08:06:00 pm

@anajingga

gangster tu.. hehe

11/21/2013 08:08:00 pm

@wanariahamiza

ni mesti panggil ikut sedap mulut je nak panggil ape kan? hehe..

selalu kalau kucing takde nama ni panggil Meow je. jadi secara tak rasmi meow tu nama dia lah. haha

11/21/2013 08:12:00 pm

@Yumida Huda


iboh tertipu dengan rupanya. haha!

11/21/2013 08:12:00 pm

@Sally Samsaiman

nak pegang pun takut2. sobs

11/21/2013 08:13:00 pm

@Ayie Abas

mcm mana kucing boleh sampai cakar kat bahu pulak? selalunya tangan. hehe

11/21/2013 08:13:00 pm

@asha hana

bukan macam garang. tapi memang garang.

11/21/2013 08:14:00 pm

@puteri kasih

dari umur 6 bulan macam tu kot kalau tak silap.

11/21/2013 08:14:00 pm

@Cik Yaya

teruk kesan cakar tu.. huhu. tu yg terpaksa ke klinik. huhu

11/21/2013 08:15:00 pm

@Tinta Lana

ada bakat jadi model kucing kot. haha..

11/21/2013 08:15:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

hehe.. tapi susah nak dipegang.. garang

11/21/2013 11:56:00 pm

tak suka kucing sbb takut kena cakar.

11/24/2013 12:57:00 am

@azizah :)

handle with care mmg kucing tak cakar. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...