03/11/2013

Teringin

Ini bukan entri tentang lagu Teringin nyanyian Shima ye. Oh ya, adik-adik kenal tak penyanyi Shima? Kakak-kakak dan abang-abang sudah semestinya kenal dengan penyanyi tersebut. Antara penyanyi favourite Mak selain daripada Francisca Peter

Kita kembali semula ke jalan yang lurus tiada melencong ke mana-mana. Sebenarnya Iolls teringin nak makan something ni. Tapi apakan daya. Kat tempat I ni memang tak ada. Sama macam Ayam Goreng Uncle Bob. Menangis-nangis bagitau En. Barney, teringin nak makan tapi kat mana nak cari. Oh, En. Barney bagitau kat tempat dia Ayam Uncle Bob dah naik harga, RM7! Tempat uolls pulak macam mana?

Tengok. Melencong lagi. Bukan nak cerita tentang Ayam Uncle Bob yang dah naik harga jadi RM7 tapi I sebenarnya teringin nak makan ini.

Ikea Swedish Meatballs (Ehsan Pakcik Google)

Lagi stress bila BFF asyik post kat instagram every weekend pergi IKEA semata-mata nak melantak benda ini. Ada jugak I suruh dia pos ke seberang laut ni nanti!

Memandang nak suruh pos amatlah tak mungkin jadi kita cari insiatif sendiri untuk memenuhi keinginan yang mencunak-cunak ini. (Setiap kali guna perkataan mencunak-cunak mesti teringat dengan produksi teater Anak Kerbau Mati Emak last year. Rindunya pada mereka semua. Oh, mencunak-cunak itu maknanya memuncak-muncak). 

Sekarang ni kita ke sesi menyelongkar dapur bersama-sama I yang comel. Kita tengok apa yang ada. 

Bebola Daging Lembu yang yummy!

En. Barney suruh cari ini untuk buat Brown Sauce.

Dan hasilnya.

Ini pun jadilah daripada kempunan ye? Nanti tak pasal-pasal jadi cerita Batu Belah Batu Bertangkup pulak, tapi kali ini bukan kempunan telur tembakul. Nak tunggu Iolls terbang semula merentas laut entah bila agaknya. Tunggu tahun depan lah. Yang penting, kalau terbang Miri-Kuala Lumpur lagi lepas ni hopefully dapat jumpa Kakak Cantik Puteri Kasih. Hiks.

p/s : Bila jasad ada di sini. Lidah ingin merasa yang ada di sana. Bila jasad ada di sana, nak makan apa yang ada di sini pulak. 

50 comments

11/03/2013 08:53:00 pm

sedapnye :) salam singgah

11/03/2013 09:15:00 pm

Nyummy !!

11/03/2013 09:20:00 pm

Oppss mcm best je..mcm sedap je..haha.. apakes komen macam ni..lama dh xbeli ayam goreng uncle bob..lepas tgk minyak menggoreng dia hitam..dan sy juga minat Francisca Peter

11/03/2013 09:39:00 pm

Sedapnya.. Mieza pun dah lama teringin nak makan meatball IKEA ni.. Tetiba rasa lapar meatball.. Dahla memang tengah lapar ni.. Huwaaa! Acaner ni acaner ni? Gugugu~~
ZON PERMAISURI CHOMEL

11/03/2013 09:58:00 pm

Ayam Uncle Bob kat sini pun dah naik harga mencekik darah betul...
New Entri : Antara Persahabatan dan Keegoan

11/03/2013 10:17:00 pm

Assalamualaikum.

Amboii, boleh buat pepatah dah ayat yg last (p/s) tu aisya,hahaha

hurmm, 1st time tau produk knorr tu.. brown sauce ya. Buat makan dgn burger pun sedap kot.

Meatball ikea tu..stkt ni bru mam skali je..takda jauh mana pun nak pi sana..tpi taktaulah knapa tak pergi2,hehehe

11/03/2013 11:07:00 pm

nyaman eh! terlio mek nangga!
af tinggal 2 konsert gik
miggu depan dah separoh akhir
isik tabong nuff sitok

11/03/2013 11:36:00 pm

sekarang ramai yg suka makan meatball.dah macam trend plak hehe..tp sye tak minat sgt pon..ok la tu akk try masak sndri..dapat gak merasa kan hehe

11/03/2013 11:52:00 pm

@Dayat Lucas

teringin lagi lah pulak. hehe

11/03/2013 11:52:00 pm

@Zara Nurhaidah

nyum3.. hehe

11/03/2013 11:53:00 pm

@Mieza Jhaa K

itu berapa lama tak tukar minyak tu kak? huhu

11/03/2013 11:53:00 pm

@Rosmiza Ali

hahaha.. makan dalam mimpi dulu before makan secara realiti.. :P

11/03/2013 11:53:00 pm

@Adam Faiz

rm6 still acceptable lagi.. ni rm7.. melambung2 naik harga.. huhu

11/03/2013 11:54:00 pm

@Tinta Lana

sy pun en. barney yg bgtau.. klau tak, tak tau jugak.. chicken chop, meatball.. yummy.. hehe

11/03/2013 11:55:00 pm

@Yumida Huda

nang nyaman.. kmk dirik mpun pun pande terliur juak.. haha!

yaka? sik lama lagi habis owh..

11/03/2013 11:55:00 pm

@ezyra daniel

dah lama dah sebenarnya.. mngkin ramai yg baru mencuba kot.. hehe.. better ada dari takda kan? hehe

11/04/2013 12:01:00 am

salam singgah..sedap ker....? rasanya tak pernah makan lagi....

11/04/2013 12:06:00 am

@Sukma Haron

try rasa sendiri dulu baru tau sedap ke tak.. hehe.. lidah org ni lain2.. ada org ckp tak sedap, tapi sedap pulak bg yg lain.. :D

tapi kalau tanya sy mmg sedap lah jawabnya.. hehehe

11/04/2013 04:11:00 am

ika tak pernah makan ikea meatball bagaii ni so tak boleh laa nak share berapa harga dia kat tempat ika hewhew

11/04/2013 07:20:00 am

tgk post makan2 awal pagi nih mmg SB suka..suka makan..hihi...sebungkus tu berapa harganya?..tak penah plak jumpa kat supermarket specially si Giant..

11/04/2013 07:47:00 am

Nyaman eh ;D hee

11/04/2013 08:28:00 am

sedapnye..hari tu p Ikea tak sempat nak merasa meatballs ni..lain kali pergi pasti tak lepaskan peluang nak merasa meatball ni..

11/04/2013 10:14:00 am

nmpk sedap..boleh g try beli n buat sdri jgk ni..heee ^_^

11/04/2013 12:03:00 pm

ohoiii.. sedap nih. mesti cuba. hehe

11/04/2013 12:03:00 pm

dapnya..nyum..nyum..

11/04/2013 02:00:00 pm

yeayy nama I terselit kat sana..I like..hahaha. Cepat-cepat terbang semula ke semenanjung..leh belanja sis makan meatball..hehehe

11/04/2013 02:18:00 pm

hantar kat rumah boleh? hahaha

11/04/2013 02:43:00 pm

macam sedapp je.. macam best je

11/04/2013 10:52:00 pm

@Affy Afiqah

sy tnye harga ayam uncle bob yg byk kat pasar malam tu.. hehe.. takde kaitan dengan ikea meatballs pun..

11/04/2013 10:52:00 pm

@Sue Bee

kalau Giant Miri ada.. Giant lain x tau lah.. :D

11/04/2013 10:53:00 pm

@Sally Yatiey

kmk sendiri pun nelan air liur tok.. hahaha

11/04/2013 10:53:00 pm

@Sally Yatiey

kmk sendiri pun nelan air liur tok.. hahaha

11/04/2013 10:53:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

takpe.. lain kali kite g sesama ye kak.. eh
hehe

11/04/2013 10:53:00 pm

@Cik Yaya

lg puas hati dari beli kot. haha

11/04/2013 10:54:00 pm

@Liza Licha

silakan.. hehe

11/04/2013 10:54:00 pm

@Ct Noraishah

yummyyyy..

11/04/2013 10:54:00 pm

@puteri kasih

tengah cari2 kerja jugak ni sis.. kalau dapat kat sana boleh lah terbang ke sana semula.. wish me luck! :D

11/04/2013 10:55:00 pm

@Izzati Amira

boleh. cuma tak jamin selamat atau tak.. haha

11/04/2013 10:55:00 pm

@azizah :)

kalau sy mmg sedap dan best kak. haha

11/04/2013 11:01:00 pm

sedapnya. hana tak prnah makan lg nie. nak try la. haha

11/04/2013 11:22:00 pm

amboih! dia punya teringin...omputih sgt :P

11/05/2013 12:22:00 pm

kasihannya aisya.. sekurang-kurangnya terlepas juga kempunan tu..

11/06/2013 09:32:00 am

wahhh sedapnya... dah nak kena buat jugak la ni.. :)

11/06/2013 03:43:00 pm

lama x pekena meatball IKEA.

11/08/2013 01:58:00 pm

@asha hana

sila2.. hehe

11/08/2013 01:58:00 pm

@Sally Samsaiman

harus! haha

11/08/2013 01:58:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

itu lah kak. hehe

11/08/2013 01:59:00 pm

@Chic Na

hehe.. buat jgn tak buat cikna.. boleh buatkan utk sy sekali. hiks

11/08/2013 01:59:00 pm

@aswadz

sama. huhu

11/17/2013 10:08:00 pm

done sony dan darlie...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...