09/11/2013

Kotak Jerit

Lately ni perasan jugak kotak jerit Iolls selalu bermasalah. Bukan I sorang je tapi yang menggunakan Shout Busuk tu. Mula-mula diperkenalkan dulu, memang kerap jugak bermasalah. Awal-awal dulu mostly blogger guna kotak jerit Shoutmix tu kan. But then, Shoutmix pulak mula kenakan bayaran dan semua pengguna Shoutmix beralih arah. Ada yang guna cbox, fibox dan segala macam box lagi lah. 

Iolls mula guna Shout Busuk tu pun bila tengok kotak jerit tu dah mula stabil dan kurang bermasalah. Tak dinafikan memang sangat user-friendly. Mudah dan menyenangkan tapi dalam masa sebulan dua ni macam problem je I tengok. Tak tau lah kalau I seorang je yang jadi macam tu. Blogger yang guna Shout Busuk okay tak uolls punya kotak jerit tu?


Mungkin sebab ramai sangat yang guna kot. Entah lah. I tak pandai bab-bab begini. Tapi hal-hal macam ni sangat mematikan mood nak bersiar-siar di blog-blog lain sambil hirup teh hijau secawan. So buat masa ni, I tukar dulu kotak jerit tu. 


Yang tak bestnya guna Cbox ni terlampau banyak sangat iklan! Menyakitkan mata. Nak ban and delete satu-satu jenuh jugak lah. Tapi apakan daya, terpaksa buat jugak demi 'kesihatan' mata sendiri. Kalau nak ban makhluk yang suka meninggalkan link iklan di ruangan Cbox anda boleh follow tutorial INI

p/s : Kotak jerit sangat penting untuk peninggalan jejak. Kadang-kadang nafas internet tak sampai untuk ke ruangan komen. Kadang-kadang juga, cerita yang disajikan tak kena pulak dengan selera tetamu. Maka, guest book lah destinasinya. 

28 comments

11/09/2013 09:15:00 am

Benar ya. Banyak da jak link ntah apa2 -,- Sebab ya kmk hanya klik link nok ada url blog ;)

11/09/2013 11:20:00 am

Shoutbox saya pn,ada masa x leh guna..cbox lak byk sgt iklan..nk cek kwn2 yg tgglkn jerit..sakit mata..tp still suke dgn shoutbox..x yah nk type link blog byk kali..just jerit je..hihii..lebih mesra la kn

11/09/2013 11:21:00 am

slalu gak nmpk shout busuk jd mcm tu. beberapa kali refresh pun sama je. aku pakai cbox je. iklan2 spam tu aku wat derk je. bila nak balas jejak, biasa nyer aku scroll dlu tgk link tu link blog ke atau bukan.

11/09/2013 11:51:00 am

mun punye pun slalu jadi macam tu..

11/09/2013 01:12:00 pm

dulu sis buang kotak jerit ni sebab tak tahan dengan iklan dan spam sampai hilang mood nak balas jejak guna kotak shout tu.

Tapi mungkin kat blog novel kena letak kotak shout kot..sebab tak update hari hari kan.. :)

11/09/2013 01:38:00 pm

cbox akak pun penuh dengan iklan.. terima kasih atas perkongsian cat nak ban tu.. ada kelapangan boleh akak cuba buat..

11/09/2013 02:41:00 pm

dear nk elakkan byk sgt iklan kena aktifkan captcha :)

11/09/2013 03:25:00 pm

Salam.

Perasan juga.. lately, dah bbrapa kali problem cam yg diprint screen kan tu.

Ingat lgi caliph pernh gtau, yg mcm fibox, busuk ni mmg best..user friendly. Tapi tak stabil..

Cbox plak..faham2 jelah,huhu..

#Lana dah guna bali cbox,hik3

11/09/2013 03:32:00 pm

Thanks for the tuto.. Memang rasa semak sangat ada iklan2 tuu

11/09/2013 07:00:00 pm

bena eh..nang meriah sidak tinggal iklan dlm ya
nang berpusing2 bijik mata nangga

11/09/2013 08:14:00 pm

ika pun guna cbox tapi tu laa masalah utamanya, sakit hati iklan merepek2 masuk, tak sah kalau tak online satu hari, buka cbox nanti berlambak2 iklan merepek, dah jadi rutin nak kena delete iklan hari2 --'

11/09/2013 08:29:00 pm

hana pown kadang dapat jugak prob macam awak nie. tapi malas nak change2. haha :D

11/09/2013 08:36:00 pm

Shoutbox kamek ok jark sis

11/10/2013 12:34:00 pm

@Sally Yatiey

sama la kita. huhu

11/10/2013 12:35:00 pm

@atien zuraidah

sebab tu sy banned je pengiklan2 tak berdaftar semua tu.. tapi shout busuk ni selalu sgt problem lately.. mematikan mood betul. huhu

11/10/2013 12:36:00 pm

@aswadz

tengok dulu jangan terus klik.. sy pun mcm tu jugak.. link yg pelik2 mmg tak klik lah. huhu

11/10/2013 12:36:00 pm

@Cik Mun

sakit hati kan.. huhu.. tu yg tukar tu

11/10/2013 12:38:00 pm

@puteri kasih

sy tengok dulu link.. link pelik2 mmg tak dilayan. huhu

11/10/2013 12:38:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

sakit mata kan kak. huhu
sama2... hopefully kurang lah iklan2 tu.

11/10/2013 12:39:00 pm

@Aefa Aerisya

captcha melecehkan org lain.. ramai yg tak suka.

11/10/2013 12:40:00 pm

@Tinta Lana

dulu ingat dah okay dah busuk tu.. tapi skrg makin menjadi2 plak.. tu yg tukar je lah.

11/10/2013 12:41:00 pm

@Afiqah Adzan

semak dan menyakitkan mata dan juga hati. huhu

11/10/2013 12:41:00 pm

@Affy Afiqah

ban kan sekali.. jgn delete je.. kalau delete nanti akan datang lagi.. kalau banned, iklan jadi kurang sikit.

11/10/2013 12:42:00 pm

@asha hana

mood pun down kalau shoutbox down. haha. tu yg tukar.

11/10/2013 12:42:00 pm

@Isabel Diaz

ada time nya menggila ya. huhu. ada time nya okay

11/10/2013 12:43:00 pm

@Yumida Huda

hahaha! kmk delete iklan2 ya. tp kmk banned sekali.. nang kurang lah. hehe

11/11/2013 03:27:00 pm

saya dah buangkan cbox ni..

11/12/2013 08:47:00 pm

@Faizal Mohamad Twon Tawi

kotak jerit utk memudahkan org tinggalkan jejak.. sebab tu sy letak. especially bg yg kejar masa dan bila internet terlampau lembab tak mampu nak tunggu page loading utk tinggalkan jejak di ruangan komen. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...