20/11/2013

Wordless Wednesday : Buah Kemunting


40 comments

11/20/2013 08:10:00 am

walaupun saya tinggal di perak..saya sendiri belum lihat buah kemunting

11/20/2013 08:34:00 am

buah apa ni yunk? apa khasiatnya?

11/20/2013 08:55:00 am

boleh makan ke tu?

11/20/2013 09:12:00 am

boleh mkn ke?

11/20/2013 10:01:00 am

pernah tengok buah ini.. antara buah nadir juga ni..

11/20/2013 10:21:00 am

assalamualaikum..aisya :)

mmg dah tau kemunting nama sejenis pokok..tapi buahnya baru tgok kot..hehe

di perak ada tempat nama kemunting :)

11/20/2013 10:26:00 am

Cam pernah ku lihat buah ni....tp dimana ya

11/20/2013 10:36:00 am

sdap tu..:)

11/20/2013 01:18:00 pm

Sik pernah dengar pun buah tok..

11/20/2013 01:48:00 pm

buanh kemunting pernah dengar tp rupa dia baru first time nengok. hehe :D

11/20/2013 02:52:00 pm

salam cik aisya =)

ble makan ke buah tu?

*xtau...;p*

11/20/2013 02:58:00 pm

dekat sini macam susah je nak dapat buah kemunting sekarang ni

11/20/2013 03:33:00 pm

Ouwh, macam ni rupanya buah Kemunting ye. Saya tau Kemunting ni, dekat dengan pekan Taiping, Perak je. Hehe

11/20/2013 03:59:00 pm

Slalu makan tok dolok, time kmk diam Limbang :D Daddy slalu singgah tepi jalan pas ya ambik k kmk org. Haha. Lidah purple, kegemaran semua. Pasya sukk nangga cermin :D

11/20/2013 04:13:00 pm

x sure plak shark buah apa nie,

11/20/2013 04:54:00 pm

ni first time dgar nama buah tu..
boleh makan ke ?

11/20/2013 07:52:00 pm

buah apa ya?
x pnh kmk nangga
isi tabung nuffnang sitok-ikea

11/20/2013 10:42:00 pm

comel2 je buah kemunting ni...rasa dia macam mana?

11/21/2013 07:44:00 am

tak pernah makan lagi buah ni...

11/21/2013 08:43:00 pm

@Faizal Mohamad Twon Tawi

favourite sy ni. :)

11/21/2013 08:44:00 pm

@Cik Itah@RRP

khasiatnya? tak tau lah.. nanti sy cari ye. hehe

11/21/2013 08:44:00 pm

@Sally Samsaiman

yup! :)

11/21/2013 08:44:00 pm

@Cik Puan Rara

boleh. :)

11/21/2013 08:46:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

mungkin lah kot kak.. hehe..

11/21/2013 08:47:00 pm

@Ayie Abas

pernah dengar jugak nama tempat kemunting. ada member asal sana.. hehe

11/21/2013 08:47:00 pm

@♥♥ Nur ♥♥

dimanakah? hehe

11/21/2013 08:47:00 pm

@Normi Nieza

mmg sedap! :D

11/21/2013 08:48:00 pm

@Sally Yatiey

sikda nangga buah tok rah tempat lain.. jual pun lagi lah sikda.. yala sik rame yg tauk. huhu

11/21/2013 08:49:00 pm

@asha hana

susah nak dapat kot. hehe

11/21/2013 08:49:00 pm

@Cik Yaya

boleh.. sedap. :)

11/21/2013 08:50:00 pm

@puteri kasih

sy ni pun kt kebun nenek je jumpa buah ni.. tempat lain takde plak. huhu

11/21/2013 08:51:00 pm

@Sylarius Yusof

tau jugak ada tempat nama kemunting. :)

11/21/2013 08:52:00 pm

@Vee Lea

tepi jalan tepi hutan ya nang banyak.. hehe.. nang purple semua.. adik kmk suka gosok2 rah gigi.. nampak purple jak. haha

11/21/2013 08:52:00 pm

@Shark Kay

buah kemunting lah. hehe

11/21/2013 08:52:00 pm

@Liza Licha

boleh2.. sedap..

11/21/2013 08:53:00 pm

@Yumida Huda

buah kemunting.. nang jarang jumpa juak buah tok. :)

11/21/2013 08:53:00 pm

@Affy Afiqah

tak reti nak explain rasa dia mcm mana.. kalau yg masak betul tu manis.. sedap je.. hehe

11/21/2013 08:54:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

ramai jugak yg ckp tak pernah tengok buah ni kak. hehe

11/21/2013 11:55:00 pm

tak pernah tengok pon..

11/24/2013 01:11:00 am

@azizah :)

mmg susah nak jumpa buah ni kak. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...