07/11/2013

Iglool!

Entri INI, teaser kononnya I keluar tengok movie semalam. Tengok movie apa, later I story-story. Ambik yang pukul 2 petang. Sebab nak ambik yang sebelumnya tak sempat pulak nak lunch. Tengok movie sambil ditemani oleh perut yang sedang menangis kelaparan sangat lah tak selesa.

After lunch masih lagi ada baki masa dalam 20-30 minit. Tiba-tiba teringin pulak nak makan aiskrim. Then, ajak lah 'teman date' I pergi somewhere ni untuk membunuh masa yang masih berbaki. 

Iglool!

Lebih kurang Coolblog je sebenarnya. Cuma ini adalah aiskrim. Upgrade sikit lah dari aiskrim biasa tu. Nak kata aiskrim tak jugak tapi Snow Ice. Alah, macam ais yang dalam ABC tu.

Siapa nak teka ini kakak atau adik Iolls?


Iglool ni kiosk lebih kurang macam Coolblog jugak tapi buku menunya cantik! Belek-belek rambang mata nak pilih yang mana satu. 


Ada macam-macam flavour. Yang dalam gambar di atas ni tambah Durian dan Coffee. Iolls teringin nak try Green Tea tapi still jugak pilih Milk. Nanti datang lain kali nak try yang lain pulak. Asyik yang sama je.

Oreo Chocolate

Macam biasa, I akan pilih yang ini. Serbuk biskut Oreo dan Chocolate Syrup sebagai topping. Yang bestnya, snow ice begini kurang rasa manisnya. Tak tau lah kalau sememangnya kurang manis kan.

Bugaboo

Jangan tanya kenapakah namanya begitu. Iolls pun tak tau. Chocolate rice, Chocolate syrup dan yang warna warni tu. Panggil apa eh? Rainbow rice? Oh ya, setiap satunya RM5.00 cuma. Bergantung dengan pilihan anda jugak. Paling-paling pun RM6.00. Lebih baik pilih Iglool daripada Tutti Frutti. Tutti Frutti kat sini sangat lah terhad pilihannya. Topping pun tak banyak. Marshmallow pulak dah masuk angin, masuk mulut boleh patah gigi agaknya. 

Untuk orang-orang Miri, kiosk Iglool ni rasanya cuma ada di Bintang Megamall, Aras 2 kalau tak silap. Betul-betul depan escalator dalam bangunan lama. Di Kuching ada banyak. Tapi tak sure di mana. I pernah pergi kiosk Iglool di Emart Matang tu je. Sarikei, Sibu dan Bintulu pun ada juga. Cuma di Semenanjung ataupun Sabah tak sure pulak ada atau tak. Tak pernah pulak nampak dalam area KL dan Selangor. Tak tau lah kalau I yang terlepas pandang. 

p/s : Sembang punya sembang tak sedar dah habis rupanya. Alah, nak lagi!

38 comments

11/07/2013 09:34:00 am

bestnya...

11/07/2013 09:51:00 am

Mesti coba tok ;D hee

11/07/2013 10:40:00 am

yummy.. nampak sedap.. tu adik aisya ya?

11/07/2013 11:19:00 am

mcm menarik je. mcm menarik je... kalo jumpa, nak try gak.

11/07/2013 11:25:00 am

hehehehe rege murah lg dr tutti frtti x? nt boleh try.hehe

11/07/2013 11:56:00 am

adik aisya lerr tue..:)

11/07/2013 02:02:00 pm

yum yum sedapnya... akak baru nak makan aiskrim ni ha... jap gi nak gi beli...

11/07/2013 02:48:00 pm

waa sedapnya!

p/s kakak kut hihi

11/07/2013 03:14:00 pm

macam sedap jer..macam best je.. kat sini tak pernah jumpak lagi..huhu..

itu adik kan?? =D

11/07/2013 04:07:00 pm

Rasanya macam tak pernah tengok je area KL-Selangor atau mungkin juga akak tak banyak bertandang kat shopping complex kot...:)

11/07/2013 07:47:00 pm

nyaman eh, kmk x pnh mkn sekerem camya
selalu beli nok dlm peti ais
sekerem batang
tok nyuruh jeles tok
isi tabung nuffnang sitok-digi

11/07/2013 07:50:00 pm

Salam.

Sempat lgi perli marshmallow tuti pruti tu ea,hahaha

Kat area semenanjung ni..kat sepang ni..takda rasanya.. tapi kedai aiskrim2 mcmni..dah macam2 jenis dah..smpai taktau nak makan yg mana..

11/07/2013 10:14:00 pm

macam tutti fruitti je..hehee

11/07/2013 10:55:00 pm

wowww mcm sedap je.. tp kat sini takde lg kot.. huhu..

konfem la adik.. aisya kan anak sulong.. kekeke..

11/08/2013 03:42:00 am

assalamualaikum..aisya :)

aah..memang nampak lebih pd ABC dari aiskrim..mmg favorite ayie nih...hehe

11/08/2013 10:32:00 am

xpernah nmpk jgk kat cni..huuu
cam sedap je tu.. ^_^

11/08/2013 01:00:00 pm

tak pernah pula nampak igloo kat sini..macam mana nak rasa ni.Bugaboo tu nampak sedap..hehe

11/08/2013 02:32:00 pm

@Ct Noraishah

best.. hehe

11/08/2013 02:32:00 pm

@Sally Yatiey

nya antara tingkat satu atau dua. betul2 depan tangga nait.

11/08/2013 02:33:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

yup. hehe

11/08/2013 02:33:00 pm

@aswadz

kat sini ada byk tapi kalau semenanjung tak sure plak ada tak. huhu

11/08/2013 02:33:00 pm

@Cik Puan Rara

dalam rm5 semangkuk

11/08/2013 02:34:00 pm

@Normi Nieza

betul! hehe

11/08/2013 02:34:00 pm

@Farah Waheda Wahid

nak jugak.. :P

11/08/2013 02:34:00 pm

@Cik Itah@RRP

adik lah.. hehe

11/08/2013 02:34:00 pm

@husna zahidi

ada kot cuma tak tau kat mana..

betul2.. hehe

11/08/2013 02:35:00 pm

@JunAina

sy pun tak pernah jugak nampak kat mana2.. tk tau la kalau2 terlepas pandang. huhu. rasanya Publika ada kot.

11/08/2013 02:35:00 pm

@Yumida Huda

kt sarawak tok ada byk kiosk nya. senang sikit mok cari. hehe

11/08/2013 02:37:00 pm

@Tinta Lana

marshmallow tu serius keras gila.. haha.. macam batu dah.. tengok pun dah kecut. hehe

tu lah banyak kan? mcm2 ada.

11/08/2013 02:37:00 pm

@azizah :)

jauh bezanya. hehe

11/08/2013 02:37:00 pm

@Chic Na

pandainya ciknaaa! hehe

11/08/2013 02:38:00 pm

@Ayie Abas

wslm.. mmg lebih kurg abc je.. sebab aiskrim tu diorg guna mesin abc tu nk buat jadi mcm tu. hehe

11/08/2013 02:38:00 pm

@Cik Yaya

sedap2.. byk pilihan plak tu. hehe

11/08/2013 02:39:00 pm

@puteri kasih

meh datang sini sy belanja Iglool semangkuk. :P

11/08/2013 07:09:00 pm

sedap2 tapi tak pernah makan lg. haha

#yang dalam gambar tu akak aisya?? hik3 :D

11/09/2013 08:44:00 pm

Kamek baruk sekali makan benda towk. Hahaha. Rasa sakai sa mewk.

11/10/2013 11:59:00 am

@asha hana

hahaha! pun boleh..

11/10/2013 11:59:00 am

@Isabel Diaz

kmk mula2 gya juak. hahaha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...