12/01/2014

Pokok Kastura

Malam kelmarin, dinner kat luar bersama family di Restoran Serai Wangi. Nasi Ayam Roasted kat situ sedap oh! Dah jadi menu wajib order tapi bukan I lah yang order. Lepas makan-makan, perut pun dah kenyang, Bapa ajak singgah Permy Mall pulak. Nak beli meja panjang di Giant katanya. 

Sekarang ni kan masih lagi dikira musim perayaan. Biarpun Christmas dah berlalu, Chinese New Year pulak yang bakal menjelma. Jadi decorations haruslah decorations CNY kan. Masa lalu kat main entrance, tiba-tiba adik I jerit "Eh, pokok Kastura!"

Masing-masing tercengang pandang adik. Benda apa nama pokok Kastura tu?

Lebih kurang begini lah. Sebab I pun tak perasan sangat sebab leka gelakkan adik.

Rupa-rupanya dia nak cakap pokok Sakura tapi entah dari mana datangnya nama pokok Kastura. Lepas ni boleh lah adik petik limau kasturi pulak di pokok Sakura ye. Kita panggil limau tu, limau kastura. 


p/s : Cepat-cepat isi tempat kosong dalam entri INI sebelum terlambat. 

31 comments

1/12/2014 08:34:00 am

wah........
kastura :O
sgt cantik hihihhi

1/12/2014 08:34:00 am

hahah lawak sungguh.
sampai qila pun tercakap sakura tu kastura hahaha

1/12/2014 09:37:00 am

hahaha..
patut ler bunyi cam plik nama pokok tue..
heheh
sakura upanyer..
lawak di pagi hari ni :)

1/12/2014 10:11:00 am

hahaha... patut la cam x pernah dgr je nama pokok kastura. salah sebut rupa nyer.

1/12/2014 11:16:00 am

Hahahaa...tu la..pelik jugak tgk tajuk td..nk tau camne rupa pokok katsura tu sbb tak pernah dengar..rupa2nya pokok sakura..kikiiii

1/12/2014 11:31:00 am

Haha! Kacak pokok tok ;D

1/12/2014 01:42:00 pm

hehe.. ingatkan memang nama pokok kastura, rupanya pokok sakura :)

1/12/2014 04:20:00 pm

hahahaha!!! kastura pun jadi jugak ....

1/12/2014 06:10:00 pm

ok fine..pokok kastura..nm bru..haha;P

1/12/2014 07:18:00 pm

owhh haha. tersasul kot. tp cantik kan ? :)

1/12/2014 09:17:00 pm

@Akeyla Azmi
kastura mmg cantik! :P

1/12/2014 09:17:00 pm

@Akeyla Azmi
hahahahahaha!

1/12/2014 09:18:00 pm

@Shark Kay
nak sebut sakura tp tercakap kastura. hahaha

1/12/2014 09:19:00 pm

@aswadz
lepas ni kalau nk panggil sakura boleh lah panggil dgn nama kastura plak. haha

1/12/2014 09:20:00 pm

@atien zuraidah
itu yg kami semua terkejut tu kak. haha. kastura tak pernah dgr. kalau limau kasturi tu tau lah.

1/12/2014 09:21:00 pm

@Sally Yatiey
pokok kastura. hahahaha!

1/12/2014 09:22:00 pm

@Haruno Hana 하나
tersasul punya pasal. hehe

1/12/2014 09:22:00 pm

@Nurul Farahizzati
cantik jugak nama kastura tu. haha

1/12/2014 09:22:00 pm

@Mime MF
hahahahaha. nama baru pokok sakura.

1/12/2014 09:23:00 pm

@asha hana
agaknya dia tengah fikir limau kasturi kot. hehe.

mmg cantik. teringin nak pergi tengok sendiri pokok sakura satu hari nanti. tapi bukan yg lampu LED bagai tu lah. hehe

1/12/2014 09:52:00 pm

ohh itu pokok kastura rupanya..baru sis tau...hehehe

1/13/2014 08:31:00 am

kekeke.. agaknya teringat pokok limau kasturi..

1/13/2014 09:28:00 am

hihi.. kadang tu mesti tersasul kan.. :D

1/13/2014 10:13:00 pm

@puteri kasih
sy pun baru tau jugak
hehe

1/13/2014 10:13:00 pm

@Chic Na
agaknya lah tu cikna. hehe

1/13/2014 10:13:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
lain yg difikir, lain yg disebut. hehe

1/14/2014 09:36:00 pm

sakura boleh jadi kastura...adehhhh...comel betulll.... :D

1/14/2014 10:55:00 pm

@Affy Afiqah
hahaha.. itu lah.. terkejut tiba2 kastura. celah mana pulak benda nama kastura ni? haha

1/15/2014 05:07:00 pm

Kacak

1/15/2014 10:52:00 pm

@Isabel Diaz
kastura yg kacak! hehe

1/15/2014 10:53:00 pm

kastura yg kacak. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...