27/01/2014

Naan Cheese dan Ayam Tandoori @ Restoran Barra

Hampir seminggu di Shah Alam. Oh ya, Iolls bukan pindah Shah Alam dah tau. Cuma tumpang rumah kawan sekejap sementara tunggu interview dalam masa terdekat ni. Sebab tu lah sekarang ni tak boleh nak blogwalking dulu. Taip entri guna phone. Alahai leceh betul.

Malas nak cakap panjang-panjang lagi lah. Sabtu lepas keluar dating kejap dengan En. Barney plus ambik buah tangan dari En. Barney import dari Terengganu. Kebetulan En. Barney outstation kat Kuala Terengganu last week. Apa yang En. Barney bagi, later I story-story.

Eh, boleh pulak melencong. Ter'excited' pulak bercerita. Anyway, balik dari dating terus ajak En. Barney dinner di kedai-kedai makan area rumah kawan I ni. Memandangkan En. Barney ni suka makan Naan Cheese dan ayam tandoori, I pun ajak lah makan di Restoran Barra di Seksyen 7, Shah Alam. Betul-betul depan UiTM Shah Alam dan betul-betul depan rumah kawan iolls. Sebelum ni pernah try Naan Cheese kat sini dan rasa macam yummy je. Tu yang ajak En. Barney tu.
Bak kata En. Barney, ayam tandoori sini memang superb. Sampai dia rasa nak ajak ayah makan ayam tandoori Restoran Barra. Memang gigih la dari Gombak ke Shah Alam hanya kerana ayam tandoori. Tapi Naan Cheese kat sini memang sedap lah. Gebu-gebu pulak tu. Tengok menu Naan Cheese Choc pun ada. Tak sempat nak tengok-tengok yang lain tapi nampak macam banyak je menu yang lain. Oh, masih ada berapa hari lagi di sini cuma tak tau lah berapa lama lagi. Lain kali boleh try menu lain pulak. 

P/s : datang sini memang makan saja. Haish

44 comments

1/27/2014 08:14:00 am

aaaa i love naan cheeese tp mcm dah setahun je tk mkn aaaa T_T <333

1/27/2014 08:20:00 am

ok terliur, sebab nan cheese dan tandoori antara makanan kegemaran... ^_*

1/27/2014 08:32:00 am

mmg nmpk sedap .. ^^

1/27/2014 09:40:00 am

lama pulk xmkn nan tandoori ni..lame sgt xlepak mamak hehehe..

1/27/2014 10:01:00 am

alamak...bt sy terliur pagi2 ni..hehe

1/27/2014 10:02:00 am

sedap tu.. dulu selalu juga pekena nan cheese dgn member.. hehe

1/27/2014 10:18:00 am

wah..sdap tu..:)

1/27/2014 10:39:00 am

bestke? 3 month lepas first n last ain makan kat situ..ain makan nasi goreng ayam kat situ pun biasa je rasanya..tu pun tak habis..hahaha..tapi tak best kat situ envroment yang bau shisha satu kedai...sangat tak bst! sangat tak best bila dapat tahu, barra ni pun pakai guna guna
pape pun masing2 ada pendapat n selera memasing..peaceyaeww!

1/27/2014 11:20:00 am

ni fav kak shida kalo singgah mamak hehee..antara menu yg wajib order hehe :)

1/27/2014 12:18:00 pm

naan cheese..roti cheese..dua2 fav ika...tapi susah nak jumpa yang sedap...ni nanti boleh try kat tempat yang aisya suggest ni..

1/27/2014 01:53:00 pm

Adohaiii dah selera rasa mok makan benda bercheese sampe molah kek cheese pagi tadik. haha mcm sedap jak naan ya. molah kmk telan air liur. huhu

1/27/2014 03:04:00 pm

Nyaman eh. Mowk sikit. Hihi.

1/27/2014 04:36:00 pm

huhu...kenapa harus tunjuk cheese nan
tahu tak...momoy teringin sangat nak makan tauuuuu
dari last week lagi.
huhu
kenapa kenapa kenapa
tskk

1/27/2014 07:31:00 pm

nyaman eh!..eee..rasa mok juak..
lamak kmk x mkn kat kedei mamak
laki mek suka mkn sia..order nasi beriani
kmk kurang suka masakan mamak..bg kmk masakan melayu paling sedap
tp canai sidak mmg superb la

1/27/2014 08:28:00 pm

Baru2 ni makan roti naan cheese & ayam tandori..memang mabeles.. ^^

1/28/2014 12:31:00 am

wahh , macam sedap je kan tengok gambar . kalau berkesempatan , nak test jugakk la . hehe

1/28/2014 10:09:00 am

bole la try lepas nih. selalu mkn kat barra, mkn nasi grg ngan nasi campur je.

1/28/2014 11:33:00 am

roti naan buat apa pun sedap rasa mcm mkn pizza..sedapnye.. cheese pula tu..

1/28/2014 08:53:00 pm

Roi nan cheese ad jgk kat batu pahat ni..sedap..ayam tandoori gak lbh krg nma ye..hihihi

1/28/2014 10:45:00 pm

sedap3 !!! :D

1/31/2014 08:55:00 pm

asyik citer tentang makan je ni..sis pun dah lapar...hehe )

2/10/2014 12:55:00 pm

pernh dgr tp lom pernh rase lg..
cam sedap je. ^_^

2/23/2014 10:24:00 pm

@Akeyla Azmi
amboi. lama tu. hehe

2/23/2014 10:24:00 pm

@Farah Waheda Wahid
sama! hehe. cuma ayam tandoori ni sy kureng sikit. hehe

2/23/2014 10:24:00 pm

@Zara Nurhaidah
yummeehhhh.. hehe

2/23/2014 10:25:00 pm

@TelingaBulat
sy ni dtg makan je. dh habis makan terus balik. hehe

2/23/2014 10:25:00 pm

@Mime MF
hahaha. oops.

2/23/2014 10:25:00 pm

@fatin wawa
sy suka naan cheese. kenyang dia tak perlu makan nasi dah. hehe

2/23/2014 10:25:00 pm

@Normi Nieza
nyum2. hehe

2/23/2014 10:39:00 pm

@Ain Dzaya
tak pernah makan yg goreng2 kat sini. hehe. nasi lauk murah lah. sebab tu kalau nak dtg, time kena betul.. kalau tak terpaksa lah hidu bau shisha. huhu..

wallahualam.. kita bersangka baik je lah.. lgpun sebab itu lah kenapa kita perlu baca doa sebelum makan. mengelakkan sbrg kemudaratan kpd kita. InsyaAllah takde pape. :)

2/23/2014 10:39:00 pm

@Shida Radzuan
sama! yeay! hehe

2/23/2014 10:40:00 pm

@Affy Afiqah
yg ni sedap naan cheese dia. gebuuuu. hehe

2/23/2014 10:40:00 pm

@Trish Natasha
polah ngan kmk juak kek cheese eh. :P

2/23/2014 10:40:00 pm

@Isabel Diaz
dah habis lah deng. hehe

2/23/2014 10:40:00 pm

@.::: Princess MOMOY :::.
oops. hehe
dah pergi makan belum naan cheese ni sis momoy? :P

2/23/2014 10:52:00 pm

@Yumida Huda
kmk mun masakan mamak sidak nasi apa semua ya nang sik makan. mun g mamak order roti2 ya jak lah. hehe

2/23/2014 10:52:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
haish. sy plak yg lapar ni kak. hahaha!

2/23/2014 10:52:00 pm

@AmySyahiera Malik
haha. sila2.. nak tau juga gred apa. hhehe

2/23/2014 10:53:00 pm

@aswadz
pernah mkn nasi campur sekali.. murah. hehe

2/23/2014 10:53:00 pm

@Hafiza AizZawa
yummyyyyy! *sy plak yg lapar ni*
XD

2/23/2014 10:54:00 pm

@ayut
naan cheese mmg sedap. hehe

2/23/2014 10:54:00 pm

@asha hana
weeee.. yummy! hehe

2/23/2014 10:54:00 pm

@puteri kasih
sy sendiri pun lapar jugak ni sis. haha

2/23/2014 10:54:00 pm

@Cik Yaya
naan cheese mmg sedap. tp yg lain tu sy tak sure. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...