12/01/2014

Pelakon Korea Handsome Part II

Entri ini adalah sambungan daripada entri INI sebab dah janji nak buat entri satu lagi cuma kali ini bukan yang I pick sendiri tapi berdasarkan komen dalam entri yang sebelumnya.



Dalam entri lepas, Qila yang comel tanya kenapa tak letak gambar Rain. Nah, gambar Rain untuk Qila. Tapi ada Kim Tae Hee sekali lah ye. Girlfriend Rain yang juga pelakon terkenal Korea. Favourite actress I tu! Satu-satunya drama lakonan Rain yang I tengok adalah Full House. Lakonan bersama pelakon cantik Song Hye Kyo. Selain tu, Rain turut berlakon untuk movie Ninja Assassin dan latest movie lakonan Rain adalah The Prince. Masih dalam pembikinan, release date pun belum announce lagi. Bukan calang-calang pelakon lagi tu, ada Bruce Willis, John Cusack dan ramai lagi. Pendek cerita filem Holywood lah. 



T.O.P yang juga merupakan ahli kumpulan Kpop Big Bang. Mamat ni memang handsome pun. I tahu siapa T.O.P gara-gara tengok drama IRIS. Blogger Lana kata, lakonan beliau dalam movie 71 : Into the Fire not bad jugak. Cuma movie Korea ni I jarang tengok sebab lebih prefer tengok drama kot. Bila taip entri ni baru teringat nak tengok movie Commitment lakonan T.O.P. Terlupa pulak nak download tempoh hari. 



Satu lagi nama yang Blogger Lana mention dalam entri yang lepas. Antara pelakon Korea paling hot dan antara yang paling berjaya di pentas Hollywood. Kalau uolls tengok movie G.I. Joe, beliau adalah Storm Shadow dan Lee Byung Hun turut berlakon untuk movie Red 2. Kalau nak list movie lakonan beliau, memang panjang lah list tersebut. Pernah tengok beliau berlakon dalam drama IRIS dan All In



Dalam entri yang lepas, Cik Yaya ada tanya siapa Won Bin? Kalau uolls peminat Autumn In My Heart memang sah-sah uolls tau siapa Won Bin. Ingat lagi, cerita tu ditayangkan di TV3 masa I Form 1. Dekat sekolah sana sini orang bercerita tentang Won Bin. Ayat paling famous, "Handsomenya Won Bin." Selain tu, TV3 pernah juga tayangkan cerita Friends. Lakonan Won Bin dan Kyoko Fukada. Ingat lagi tak cerita tu? Dah lama jugak Won Bin ni tak berlakon, last pun untuk movie The Man From Nowhere pada tahun 2010. 



Bila Blogger Asha Hana komen suka tengok Kim Jun dalam Boys over Flowers, I cepat-cepat google siapa Kim Jun ni. Tak pernah tengok satu pun cerita lakonan beliau. Baik Boys over Flowers mahupun Detectives in Trouble. BFF I pernah bagitau yang Detectives in Trouble tu pun best jugak. Siapa yang dah tengok Detectives in Trouble? Best tak? Yang I tahu, Song Ji Hyo ada berlakon dalam drama tu. 

Ini baru pelakon Korea handsome. Belum lagi pelakon Korea cecantik. Nanti lain kali I buat entri tentang pelakon Korea cantik pulak ye. Uolls rasa pelakon cantik yang mana patut I pilih untuk masukkan dalam entri tu nanti ye? Nanti boleh I mention nama uolls pulak dalam entri tu sama macam rakan-rakan blogger yang I mention dalam entri ini

p/s : Cepat isi tempat kosong dalam entri INI sebelum 11.59 malam nanti. I nak promote blog uolls ni. 

36 comments

1/12/2014 08:17:00 pm

Awh terkejut beghuk qila nama qila ada dkt home tadi hohohoh
yayyy gambar rain adaaa :D
hihihik alaaaa nape takde han ji-eun tu hihiks :p
heehehhehe
alamak, pelakon girl qila takminat sbb jeles ler pe agi hohoho.

<3
Thanks kak aisya ihihihi

1/12/2014 08:32:00 pm

hahaha...yg penting dalam list yang lepas...Yonghwa nombor satu!! :P

1/12/2014 08:38:00 pm

Pernah tgk Rain dlm Full house jak.. & Kim Jun dlm BOF, tapi sik minatlah ;D hee

1/12/2014 08:58:00 pm

balas kunjungan. terima kasih join giveaway kami.

1/12/2014 09:03:00 pm

@Akeyla Azmi

haha..
mesti lah letak gambar girlfriend Rain.. nak bg qila jealous. :P :P :P

1/12/2014 09:03:00 pm

@Sally Samsaiman
amboi. sukanya dia. hehehe

1/12/2014 09:04:00 pm

@Sally Yatiey
samalah. kmk nangga Rain berlakon dlm full house jak lah..

BOF kmk sik nangga, ya kmk sik tauk. hehe

1/12/2014 09:04:00 pm

@Rexylla
sama2. :)

1/12/2014 09:08:00 pm

Salam.

Haa, bila sebut IRIS..lana pun belum tgk lagi,hehe. Episod 1 je, pastu tak sambung2 tgk smpai skrg.

Park Shin Hye..pun sbb yg sma, nak tgk kepelbagaian karakter. Setakat ni, dia bnyk berlakon karakter cinta, air mata, dgn ltr blkg zmn skrg.

Nk tgk dia jadi apa2 karakter, zmn dinasti2 tu ke,hehehe. Eh, dah mcm request aisya buat drama khas untuk dia plak,heh3

1/12/2014 09:39:00 pm

@Tinta Lana
wslm.

Sy baru je tgk IRIS 2 hari tu. boleh tahan gak cuma pelakon lain2 lah.

kalau tak silap PSH pernah berlakon utk drama yg setting masa tahun 1940-an. tp masa tu masa dia baru2 berlakon lagi kot. masa dia masih jadi pelakon kanak2. Rasanya dia lg byk jd pelakon kanak2 kot.. sebab tu watak2 yg dia pegang kurang variasi. lgpun dia still muda lagi kalau compare dgn aktress2 yang lain. :)

1/12/2014 09:46:00 pm

sis cuci mata jelah..nak komen lelebih tak kenal siapa-siapa pun...hahaha

1/12/2014 10:13:00 pm

@aisya

Ya..dia dah mula dari zaman knk2.. urm, betul juga, masih muda.. ^_^

Nanti, jgn lupa share pilihan aisya ya,hehehe

1/12/2014 10:17:00 pm

top dengan kim jun saya punya ye!jangan amek!hhehhehe

1/13/2014 03:03:00 am

kalau Lee Byung Hun, suka lakonan dia ngan Choi Ji Woo dalam Beautiful Days :) sangat suka drama tu even dah lama sangat siar ^^

1/13/2014 08:20:00 am

alaa semuanya cikna tak kenal la.. sun kyun takde ke? dia pun hensem.. cikna tgk dia berlakon dlm citer pasta. lama dah citer ni. hehe..

1/13/2014 09:25:00 am

betul semuanya handsome.. :D

1/13/2014 09:59:00 am

Pelakon korea mostly hensem2kan.. :)

1/13/2014 10:55:00 am

Mmg tak berkelip mate ngk Won Bin dan 1st time jatuh cinta ngn korea start cite autumn in my heart.. dorg sume hensom.. tp Min ho takde ke...

1/13/2014 03:15:00 pm

Dalam list ni saya paling suka lee byung hun...movie2 dia memang best. paling suka masquerade...waaaa best..haha
anyway, sekarang suka dengan lakonan dan charming Kim Nam Gil..hehe

1/13/2014 04:43:00 pm

hehe hana suka lakonan kim joon sebab dia like protector dalam cerita BOF tu. mcm abg. best ke cerita detective tu?? nt hana tengok. tp yang paling hana suka retis korea nie kim jong kook dengan daesung. hahah kim jun pilihan no 3. :P

1/13/2014 05:00:00 pm

saya tetap dengan lelaki simpanan saya, Lee Jong Hyun CN Blue.. kihkihkihkih...

1/13/2014 09:51:00 pm

@Tinta Lana
tunggu 2-3 tahun lagi, mesti nama dia lagi tinggi dari skrg. hehe

okay. :D

1/13/2014 09:53:00 pm

@puteri kasih
hahaha.. paling2 pun bg yg gemar tgk movie tp bukan peminat cerita2 korea, mereka akan kenal Lee Byung Hun.. boleh kata pelakon hollywood jugak dia tu.. :)

1/13/2014 09:53:00 pm

@ezyra daniel
hahaha.. okay!
nanti sy reserved nama zyra kat situ ye..:P

1/13/2014 09:54:00 pm

@Haruno Hana 하나
haaa. rasanya beautiful days pun pernah tengok jgak! hehe. baru teringat.

1/13/2014 09:55:00 pm

@Chic Na
tu la cikna tak mention dlm entri lepas. hehe..

Pasta, dgn Gong Hyo Jin.. kelakar jugak cerita tu. hehe

1/13/2014 09:56:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
itu lah kak. pelakon korea mmg handsome2.. muka handsome lakonan pun tiptop.

1/13/2014 09:56:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
betul betul betul! hehe

1/13/2014 09:56:00 pm

@Hafiza AizZawa
ade.. dlm list part 1 lagi. :)

1/13/2014 09:59:00 pm

@vanilla
masquerade.. hmm.. mcm tak pernah tgk lagi. nak cari lah.. hehe

Kim Nam Gil.. yg drama Shark tu.. tak pernah lagi tengok dia berlakon. hehe.

1/13/2014 09:59:00 pm

@asha hana
sy pun tak tengok lagi det. in troubles tu.. hehe

KJK and daesung lebih kpd penyanyi.. bukan pelakon. hehe

1/13/2014 10:00:00 pm

@Nurul Farahizzati
hahahahahaha! handsome ooo dia.. dia berlakon pun not bad jugak

1/14/2014 09:35:00 pm

rain rain rain hahahaha....

1/14/2014 10:55:00 pm

@Affy Afiqah
haha.. mmg tgh raining pun skrg ika kt tempat sy ni.. cuma bukan rain lah yg turun tapi air. haha

1/15/2014 05:06:00 pm

Kacak2 semuanya.

1/15/2014 10:51:00 pm

@Isabel Diaz
nang pun. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...