24/01/2014

Air oh Air!

Kisah pagi tadi tapi baru ada masa nak menaip. Bangun pukul 8 pagi, golek-golek lagi atas tilam. BFF I pulak pukul 7.30 pagi lagi dah pergi kerja. Buka mata, tangan terus capai phone tiba-tiba housemate BFF I tanya, nak ikut diorang pergi mandi tak? Dalam kepala fikir, diorang ni nak berkelah kat mana pulak? Yang sorang tu tak pergi kerja ke? Tak sempat nak mengelamun jauh lagi, diorang bagitau kat rumah tak ada air. 


Tak ada notis pemberitahuan kata tak ada air, jadi masing-masing pun tak tadah air langsung. Tak pasal-pasal hari ini dalam sejarah mandi di toilet fakulti engineering. Nasib baik lah housemate BFF I memang student UiTM Shah Alam jugak. Kalau tak mesti pening jugak fikir nak merempat kat mana mencari air ni dengan rasa malu dan segan yang paling minima. Muka fresh baru bangun tido, terus masuk kereta. Tak pernah buat sebelum ni. Tebal je muka. 

37 comments

1/24/2014 08:20:00 pm

mmg susah kalau tak de air nie.. tambah pula tak de notis..

1/24/2014 08:49:00 pm

Eh?? aisya duduk kat shah alam ke sekarang??
tertinggal cerita tentang aisya.. -_-"

1/24/2014 11:41:00 pm

kalau elektrik takde Hana boleh consider lagi, tapi kalau takde air mulalah rasa susah je hidup ni.. hehe

1/25/2014 02:11:00 am

kak aisya study kat UiTM Shah Alam ke? boleh visit la after ni... hehe.. meh mandi kat rumah zizie. air sejuk tahap tak ingat dah ni.. hahaha.

1/25/2014 02:37:00 am

kalau takde air memang susah kan..

1/25/2014 10:13:00 am

Huhuhuhuhuhu.. :D... aish!!

1/25/2014 10:31:00 am

susahnya kalau takde air ni..

1/25/2014 09:08:00 pm

memang geram bila tiba-tiba takde air tanpa notis lebih teruk lagi kalau langsung tak save air

1/25/2014 10:44:00 pm

allah T_T
sedihnyaaa takde air alahaiiii hihihi

1/25/2014 10:45:00 pm

welek je kak aisya, qila gi sarapan pun takyah mandi hahhaahah

1/26/2014 12:10:00 am

rumah tak ada air? masa study dulu budak fakulti hana yang selalu sangat rasa mcm nie. T_T

1/26/2014 01:18:00 pm

Oo tedah. Hahah.

1/26/2014 03:09:00 pm

Hahaha..alahai...cianla air xde.dhla bru bgun tido..sabar jela..

1/27/2014 11:26:00 am

payah kalo xde notis nih..ssh ler nk stanby air kn..

1/27/2014 12:04:00 pm

haha kisah mandi di kampus..sy pun pernah bt..kes tadak air kt rumah sewa gak la..

1/27/2014 12:22:00 pm

susah kan bila takde air..ika ingat lagi dulu member ika bawa kawan2 dia datang rumah ika (rumah sewa) sebab nak mandi..hostel dorang takde air..huuu

1/27/2014 08:39:00 pm

Susahnye bila takde air kan.. biarlah takde letrik asalkan ada air kan.. :)

1/28/2014 10:11:00 am

siksa gak kalo xde notis, tiba2 air xde.

2/10/2014 02:18:00 pm

masa tu baru tahu kepentingan air kan... hehe

2/22/2014 11:26:00 pm

@Hafiza AizZawa
tau takpe. notis tu penting. boleh kita siap sedia awal2. huhu

2/22/2014 11:27:00 pm

@miz ruha
time tu tumpang rumah member je kak ruha. hehe

2/22/2014 11:37:00 pm

@Haruno Hana 하나
tau takpe! hehe

2/22/2014 11:38:00 pm

@Nurul Farahizzati
duduk rumah member je time tu. hehe

2/22/2014 11:38:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
mmg pun kak. huhu

2/22/2014 11:38:00 pm

@Abak Lorong Cinta
ish2. hehe

2/22/2014 11:39:00 pm

@Norhasniza Khalid
tau takpe mama. mcm2 kerja tak jln. huhu

2/22/2014 11:39:00 pm

@puteri kasih
mmg tak save air pun sis. tu yg payah. huhu

2/22/2014 11:40:00 pm

@Akeyla Azmi
takleh2. jatuh saham iolls nanti. haha!

2/22/2014 11:40:00 pm

@asha hana
sebab ape ntah takde air hari tu. lupe dah. hehe

2/22/2014 11:41:00 pm

@Isabel Diaz
tetak nya lok. haha

2/22/2014 11:41:00 pm

@ayut
itu part yg paling grrrrrr..
bangun2 kata takde air. adoyai

2/22/2014 11:42:00 pm

@Shida Radzuan
kite pun relaks je tak stanby air kan. grr

2/22/2014 11:42:00 pm

@Mime MF
hahaha! kes takde air ni mcm2 solution. mandi kt situ lah, mandi kt sini lah. haha

2/22/2014 11:43:00 pm

@Affy Afiqah
begitu lah kaedah nya selalunya. huhu

2/22/2014 11:44:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
tp kalau takde elektrik dlm jangka masa yg lama payah jugak. haha. adoi.

2/22/2014 11:44:00 pm

@aswadz
fresh bgun tido plak tu. haha!

2/22/2014 11:45:00 pm

@Cik Yaya
biasalah tu. manusia.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...