12/01/2014

Segmen Mini : Blognovela Part II

Entri Melekat : Scroll ke bawah untuk entri terbaru

Untuk Blognovela Part I boleh rujuk entri INI 

Apa itu Blognovela?
Segmen mini yang dianjurkan dengan satu tujuan utama iaitu untuk mempromosikan blog anda. Bukan sahaja blog tetapi entri-entri anda yang dirasakan menarik untuk dikongsikan bersama. 

Kenapa Blognovela?
Nama blognovela telah diilhamkan oleh Blogger Puteri Kasih yang menggabungkan perkataan Blog dan Novel. Anda hanya perlu menjawab soalan berkenaan novel dalam gambar di bawah. 


Segmen Mini : Blognovela Part II
Syarat-syaratnya

Tak perlu buat entri atau like dan follow mana-mana sponsor. Anda cuma perlu isi tempat kosong berikut :

Novel dalam gambar di atas berjudul _________________.

Hint
- Novel Bahasa Inggeris
- Pernah disebut di dalam salah satu entri bulan Disember 2013

  1. Anda boleh menjawab berapa banyak kali yang anda mahu. Nak jawab 10 kali dalam masa sehari pun boleh.
  2. Tinggalkan jawapan anda di ruangan komen
  3. Sekiranya tiada jawapan yang tepat, jawapan yang paling hampir akan dipilih.
  4. Berapa banyak blog yang akan direview bergantung kepada berapa ramai yang menjawab.
  5. Lagi banyak jawapan yang anda tinggalkan maka makin tinggi lah peluang anda.
Tarikh tutup : 12 Januari 2014 (11.59 pm)
Senang je kan? Jawapan memang sudah sedia ada dalam blog ini. Uolls cuma perlu selongkar dan cari entri yang mana I ada mention novel di atas. All the best! 

76 comments

1/07/2014 08:33:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul Mockingjay karya Suzanne Collins ;)

1/07/2014 09:55:00 pm

Mocking Jay... karya Suzanne Collins. hehehehe... =)

1/07/2014 10:32:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul The Hunger Games : Mockingjay
karya Suzanne Collins

1/07/2014 10:50:00 pm

sis pun nak join..bolehkan? kalau tak boleh pun sis nak juga...hehehe

Novel dalam gambar di atas berjudul Mockingjay karya Suzanne Collins.

Rasanya betul la kot :)

1/07/2014 11:25:00 pm

wahhh apa ea tajuk novel tu hehe

1/08/2014 12:07:00 am

macam mana ni? i cuba scroll bawah2 tuu..jumpa.ni haa

The Watersong Novel : Wake by Amanda Hocking,

1/08/2014 08:10:00 am

alahai...otak beku pula pagi-pagi ni....

selamat pagi....

1/08/2014 10:01:00 am

akak teka the watersong novel:wake (amanda hocking)..

1/08/2014 10:49:00 am

errr nt hana search balik apa tajuk novel nie. hehe

1/08/2014 11:40:00 am

wake, by amanda hocking

1/08/2014 12:45:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul Mockingjay karya Suzanne Collins

rasanya sebab Ika pun ada cite pasal buku ni..kot laa..

1/08/2014 12:48:00 pm

The Watersong Novel : Wake

1/08/2014 01:09:00 pm

Novel diatas berjudul TRAGEDI CINDERELLA.

1/08/2014 04:24:00 pm

saya bukan kaki novel..memang susah sikit nak teka

1/08/2014 05:51:00 pm

insyallah kalau berkesempatan nanti saya akan join..hehehe

Regards,
-Strider-

1/08/2014 08:23:00 pm

sabar sabar!!! tunggu lah kak aisya malam ni hhohoho

1/08/2014 08:58:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul MockingJay

1/08/2014 09:56:00 pm

Salam , hehe , nak teka nie .

buku ini kan ?
http://4.bp.blogspot.com/-wAQ_uk7nqMM/UpwiWa9zXEI/AAAAAAAAIpE/WTI50Rcn_Yc/s400/201312021347.PNG

WAKE - AMANDA HOCKING :D

1/08/2014 10:01:00 pm

Umm...
The Watersong Novel : Wake
by Amanda Hocking?

:D

1/08/2014 10:24:00 pm

MOCKINGJAY!! :)

1/09/2014 12:20:00 am

@ezyra daniel

ape ye? hehe

1/09/2014 12:21:00 am

@mak ieteng
boleh try waktu lain plak. lame lagi tu. :)

1/09/2014 12:21:00 am

@asha hana
selongkar je. mesti jumpa jawapannya. :)

1/09/2014 12:22:00 am

@Faizal Mohamad Twon Tawi
jwpn dah tersedia sebenarnya. :)

1/09/2014 12:22:00 am

@Azlan Strider
terima kasih :)

1/09/2014 12:22:00 am

@Akeyla Azmi
cuba selagi mampu qila. hehe

1/09/2014 02:00:00 am

a watersong novel : wake by amanda hocking

tak pun emmmmm

the hunger games : mockingjay by suzanne collins

1/09/2014 02:08:00 am

assalamualaikum...aisya

waah...akak cantik punya idea..patut la mcm best jer..hehe

1/09/2014 07:16:00 am

rasanya tajuk dia, Mockingjay.

1/09/2014 08:39:00 am

nak teka..nak teka..mockingjay! betul tak? mihmih;3

1/09/2014 09:50:00 am

novel mocking jay kot..

1/09/2014 10:41:00 am

nak try..:))

The Watersong Novel :Wake -Amanda Hocking

1/09/2014 10:46:00 am

the wedding breaker..haha

1/09/2014 11:51:00 am

salam cik aisya..

puas yaya belek balik entri tahun lepas..ehehehe ;p
nmpk buku biru je yaya tgok la..
^,^ tp xtau la btui ke dak...
yaya try ye..

novel dalam gambar di atas berjudul Amanda Hocking
The Watersong novel: wake

(penuh tu ayat..;p) tui ka? ade lain lagi? heee=D

1/09/2014 01:18:00 pm

alamak..... tak tahu... hihi

1/09/2014 01:25:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul The Watersong Novel : Wake.

1/09/2014 01:25:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul Wake.

1/09/2014 02:25:00 pm

The Watersong Novel : Wake [Amanda Hocking]

1/09/2014 05:55:00 pm

YB cuba ehhh

Novel dalam gambar di atas berjudul The Wedding Breaker karya Evelyn Rose

TQ dan good luck to me. :D

1/09/2014 08:14:00 pm

Rasanya macam pernah nampak cover belakang ni, adakah The Watersong Novel : Wake ? Hehehehe :)
MZG

1/09/2014 09:05:00 pm

X ingt la..holmes..

1/09/2014 09:31:00 pm

hurm..nampak macam wake by amanda hocking..betul tak??

1/09/2014 10:37:00 pm

@aisya kak aisyaaaa hehehe tunggu tau hhehehe

1/09/2014 10:49:00 pm

Assalamualaikum.

Aisya..err..

WAKE by Amanda Hocking, A Watersong Novel?

Ya kot..kot,hehehe

1/09/2014 11:11:00 pm

@Akeyla Azmi
hahaha! okayyyyyy :P

1/09/2014 11:12:00 pm

@Ayie Abas
wslm.
kakak cantik yg bagi nama blognovela tu... hehehe

1/09/2014 11:12:00 pm

@Norhasniza Khalid
sebenarnya dah ada dah jawapannya tu. hehe

1/10/2014 03:22:00 am

Novel dalam gambar di atas berjudul The Hunger Games : Mockingjay

1/10/2014 09:20:00 am

Nak try jawap ;-)

Novel dalam gambar di atas berjudul The Hunger Games : Mockingjay (Suzanne Collins)

Novel dalam gambar di atas berjudul The Watersong Novel : Wake (Amanda Hocking)

Aci tak jawap sekali 2 ? Haha~

1/10/2014 04:34:00 pm

The Watersong Novel : Wake
Amanda Hocking

hehe sanggup godeh satu2 entry. haha

1/10/2014 05:09:00 pm

alaa.. licha xtw apa tu. :)

1/10/2014 11:33:00 pm

@Liza Licha
hehe. kena cari lah mcm tu. hehe

1/11/2014 01:33:00 am

nak join juga... kena cari jawapannya cepat2 ne.. heeee

1/11/2014 10:43:00 am

nk cuba juga hehee :)

The Watersong Novel : Wake
Amanda Hocking

tq :)

1/11/2014 01:45:00 pm

Dah teka haritue, Hope betul lha. Huhuhu ^^

1/11/2014 02:26:00 pm

nak join! hee :p

Novel dalam gambar di atas berjudul Mockingjay.

cuba nasib.. hee :p

1/11/2014 02:33:00 pm

menariik ni.. tp cm nk kena godek2 entri lama2 je.. hihi.. :D

1/11/2014 08:26:00 pm

hmmmm eh jap!!!
Entah2 mockingjay!!! :OOO
Hmmm *garu dagu

1/11/2014 08:58:00 pm

Mockingjay kot. Muktamad. Hahahah.

1/11/2014 09:22:00 pm

teka lagi!! mockingjay! haha ;D

1/11/2014 10:51:00 pm

@Miss Boo
cepat2 sebelum malam esok. hehe

1/11/2014 10:51:00 pm

@cik kiera
nak teka lagi pun bleh jugak :D

1/11/2014 10:51:00 pm

@fatin wawa
entri bulan 12 tempoh hari.. hehe
tu je :D

1/11/2014 11:44:00 pm

the watersong novel :wake

1/12/2014 12:49:00 am

The Watersong Novel : Wake [Amanda Hocking] kot. Haha

1/12/2014 07:56:00 am

The Watersong Novel:

"WAKE"

1/12/2014 06:16:00 pm

bunda memang tak tahu..

1/12/2014 07:49:00 pm

selamat bersegmen aisya
makseh sudi jengok blog kmk..even time seminggu riya line tenet mek bermasalah..terharu..makseh byk2

1/12/2014 08:19:00 pm

Novel dalam gambar di atas berjudul _mockingjay_.

Hehehheh :D

1/12/2014 09:09:00 pm

@BUNDA a.k.a KN

jawab pun mana2 pun sy terima jugak Bunda. hehe

1/12/2014 09:10:00 pm

@Yumida Huda

hehe.. sama2.. sikda hal bah ya.. :D

1/12/2014 10:52:00 pm

Apakah itu....
sik tauk mek dik..bagi klu..hahaha

1/12/2014 10:55:00 pm

@Nao Mei
dah ada duak dah klu di berik sia.. hehe.

1/13/2014 10:51:00 am

ramai nye yg teka.. dah tamat semalam ey.. tak sempat nak teka..

1/13/2014 10:12:00 pm

@Hafiza AizZawa
insyaAllah bila dah tamat part 2 nnti nak buat yg part 3 pulak. boleh lah join. :D

1/15/2014 05:05:00 pm

Selamat bersegmen

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...