05/01/2014

Keyword Lagi : Pelakon Korea Handsome

Ini keyword berapa hari lepas yang I sempat print screen. Disebabkan I ni peminat Drama Korea, kalau sebut pasal pelakon Korea handsome ni tak payah cakap lah. Laju je kan jari ni nak menaip. Sebenarnya ada juga certain drama korea tu I tengok disebabkan oleh heronya yang handsome. Biasa lah tu kan, cuma tak adalah fanatik sangat. Eye candy gitu je. Amboi, ni En. Barney baca mesti dia merajuk. Siap ada boyfriend number 3 lagi. Oh, kita skip boyfriend number 2 sebab I pernah mention dalam entri INI yang bukan made in Korea punya. Eh.

Pelakon Korea Handsome

Ini bukan lah list Top 10 Most Handsome Korean Actors ke apa. I pick random je. Tapi tak dinafikan pelakon Korea ni handsome-handsome lah. Plastik atau tak tu belakang kira lah kan. 



I nak pesan awal-awal. Ini buah hati Blogger Sally. Jangan berani kacau pulak ye. Drama latest beliau, Marry Him If You Dare. Agak baru jugak lah, dalam hujung tahun lepas. 



Famous dengan drama Autumn In My Heart. Drama latest beliau, When A Man Loves (2013) I tak tengok pulak. Kawan I cakap drama tu best jugak tapi I paling suka drama My Princess lakonan beliau bersama Kim Tae Hee. Cuteness overload lah drama tu. 



Actually I tak pernah tengok pun drama lakonan beliau. Yang diminati ramai, Boys Over Flowers lah kan? Tapi I tak sabar nak tengok drama latest beliau, Inspiring Generation yang akan menggantikan Bel Ami nanti. 



Beliau adalah professor hot yang I bagitau dalam drama You Who Came From The Stars, drama yang tengah top buat masa sekarang ni. 



Pelakon Korea yang diminati oleh Blogger Sally Yatiey. Tak dinafikan Jang Geun Suk ni memang handsome cuma I tengok drama-drama lakonan beliau macam lebih kurang je. Jadi bosan pulak. Yang I tengok sampai habis cuma Love Rain je. You're Beautiful I tak habis tengok sebab I sakit hati Park Shin Hye tak pilih Jung Yong Hwa. Sebab yang I rasa tak munasabah langsung. Drama Marry Me, Marry pulak sebab I rasa cerita tu bosan jadi I pun malas nak tengok dah. 



I tahu ini adalah pelakon Korea kegilaan ramai. Tambah pulak dengan drama The Heirs yang best tu dan satu-satunya drama beliau yang I tengok. Sebenarnya, I tak tau lah kenapa kurang minat dengan Lee Min Ho ni. Mungkin sebab I tengok tak ada lah handsome sangat kot. Alamak, tak pasal-pasal I kena marah dengan peminat Lee Min Ho lepas ni tapi lakonan dia memang superb lah. Salah satu faktor kenapa I rasa drama The Heirs tu best.  



Drama beliau yang paling latest pun adalah pada tahun 2010. Salah satu drama diminati ramai jugak iaitu Secret Garden lakonan beliau bersama Ha Ji Won. I difahamkan Hyun Bin baru je discharged dari military service pada December 2012. Patut lah senyap je kan. 



Pelakon utama drama That Winter, the Wind Blows gandingan bersama pelakon cantik Song Hye Kyo. Mesti ramai yang dah tengok drama ni kan? Best tak? Ingat lagi BFF I bagitau, dia cakap mata memang blink-blink je tengok drama tersebut sebab Zo In Sung ni handsome sangat. Alahai, ingatkan apa lah kan.



Kalau orang tanya siapa pelakon korea favourite I, ini lah jawapannya. I terjatuh hati dengan Lee Seung Gi gara-gara drama King 2 Hearts. Percaya tak yang I dah tengok drama tersebut paling kurang pun lima kali? Tak percaya pergi tanya En. Barney. Dia pun dah bosan kena paksa tengok drama tersebut. Tapi baru-baru ni heboh news yang Lee Seung Gi bercinta dengan Yoona SNSD. Terpaksa lah I share boyfriend number 3 dengan Yoona ni kan. Eh?



Siapa tak ingat cerita My Girl? Drama kegilaan ramai suatu ketika dulu. Masa tu I kat matrikulasi. Memang heboh satu KML dengan drama ni. Dan drama ini jugak merupakan pemangkin minat I terhadap drama-drama korea. Kalau tak kerana drama ni, rasanya tak adalah I gila tengok drama Korea macam sekarang ni. 

Ini baru 10 pelakon Korea handsome-handsome yang I pick random je. Ada ramai lagi sebenarnya dan uolls pun boleh lagi tambahkan senarai yang ada. Siapa lagi pelakon-pelakon Korea yang uolls rasa handsome selain dari sepuluh di atas? Boleh buat entri senarai Pelakon Korea Handsome Pilihan Blogger pulak lepas ni. 

p/s : amboi perempuan ni kan. Gediknya lah. Bab ni bukan main cepat lagi dia.
Gambar-gambar ehsan Pakcik Google

50 comments

1/05/2014 09:31:00 am

operate suma nie,
hehe..
kata org jeles ni.

1/05/2014 09:48:00 am

OMO OMO OMO!!! YongHwa, HyunJoong, GeunSuk, MinHo, HyunBin, SeungGi and DongWook...XD I miss watching Korean dramas:(
http://sherrylicious7.blogspot.com

1/05/2014 10:31:00 am

klu nk tgok cter korea, msti tgok sape hero dye dlu

1/05/2014 10:37:00 am

wahwahwahhhhhhhh

1/05/2014 11:03:00 am

6 orang ya pernah kmk tgk lakonan cdak.. Memang hensem! ^_^

1/05/2014 11:35:00 am

Alaaaa nape kak aisya tak letak gambar rain hahahaha :D
betul lah. Semua sgt randomly hencem gila awhh T_T

<3
bila lah qila nk gi masjid korea nk cari diorang ni hm.
Harap kak sally cepat2 lah culik satu untuk qila hohoho

1/05/2014 11:50:00 am

dorang nie memang handsome+talented kan?lantak la plastik surgery ke pe hahaha...jnji drama dorang lagi best dri yang malay punya

1/05/2014 12:01:00 pm

Salam.

Handsome memang handsome. hehehe

Jang Geun Suk..bagi lana, more to 'pretty', serupa mcm tjuk drama baru nya tu,hehe

Urmm..T.O.P, lana nak tgk perkembgn kerjaya lakonan dia. Dalam filem 71:Into the Fire,not bad.

Lee Byung-hun, pun nak tgk perkembangan kerjaya dia..kan dia dah bnyk juga berlakon dlm filem hollywood.

Dua2 takda kaitan dgn handsome,hehehe. Tapi yg aisya pilih, mmg handsome2,hohoho

1/05/2014 12:18:00 pm

sy xminat sgt artis2, tp kalau lee seung gi, boleh la sebab suka citer my girlfriend is a gumiho..:)

1/05/2014 12:55:00 pm

wow... keyword tu pun boleh erk.

1/05/2014 02:42:00 pm

seorang pun I tak minat...acaner? hehe

Bab pelakon korea ni sis kurang minat sikit...hehe. Kenal pun tak sangat sebab kurang tengok drama korea kot..hehe

Ok lah diorang handsome la juga :)

1/05/2014 05:45:00 pm

lee min ho ^^

1/05/2014 06:02:00 pm

menabung kat sini

1/05/2014 08:08:00 pm

kim hyun joong boyfren cikna tauuu.. hehehe..

1/05/2014 09:45:00 pm

kim soo hyun! kim soo hyun! kim soo hyun! kim soo hyun! kim soo hyun! :D

1/05/2014 10:12:00 pm

@Shark Kay

hahahaha! handsome sekadar pada fizikal buat apa.. janji hati kena handsome jugak. betul tak? :P

1/05/2014 10:12:00 pm

@sHeRrY

you can watch them online if you want.. :)

1/05/2014 10:13:00 pm

@Mysara Ab Rahman

klau sy tak jugak.. tp mmg tgk pelakonnya jugak lah.. klau ade yg sy nk tgk, sy tgk lah.. tp kalau cite tu tak best, mls lah nk tgk. hehe

1/05/2014 10:13:00 pm

@Cik Mun


hahahaha!

1/05/2014 10:13:00 pm

@Sally Yatiey

sapa jak 6 org ya? :D

1/05/2014 10:14:00 pm

@Akeyla Azmi

nanti sy letak gambar Rain kat entri lain ye. hehe

1/05/2014 10:15:00 pm

@ezyra daniel

betul drama diorg lebih berkualiti.. tp adakalanya kena support jugak drama local biarpun boleh lah utk mengisi masa lapang. hehe

1/05/2014 10:16:00 pm

@Tinta Lana

betul tu Lana. mmg lebih kpd cantik. tp cantik ni selalunya untuk perempuan. sebab tu letak je lah dalam kategori handsome

nak letak lee byung hun jugak sebenarnya, dia mmg hot jugak pun. dan achievement dia sgt marvelous.. hehe

1/05/2014 10:16:00 pm

@Sya Nadia

sy tak tengok pun cerita tu.. hehe

1/05/2014 10:17:00 pm

@Leeza Dayasari

hehe. mmg ade je yg org cari. hehe

1/05/2014 10:17:00 pm

@puteri kasih

sebab sis tak tengok sangat drama korea.. lain lah kalau sy ni sis.. haha!

1/05/2014 10:17:00 pm

@Detective Fiqa

detect sorg peminat lee min ho di sini. hehehe

1/05/2014 10:18:00 pm

@tarmizi

terima kasih :D

1/05/2014 10:18:00 pm

@Chic Na

amboi cikna. cepat2 dia cop kim hyun joong kannn.. haha

1/05/2014 10:19:00 pm

@Nurul Farahizzati

hahahaha.. ye2, zizie ambik lah.. sy nak lee seung gi je.. haha!

1/05/2014 11:04:00 pm

betul aisya.. pelakon korea semuanya handsome..

1/06/2014 08:13:00 am

Assalamualaikum dan salam singgah di pagi isnin di sini dik...peminat korea adik yer...akak minat jgk nonton drama korea ni...tajuk drama leh akak ingat tapi lau nama pelakon tu susah pulak nak ingat...panjang sangat nama dorang ni...hehe..

1/06/2014 11:37:00 am

huiyaii nsem2 semuanya nii

1/06/2014 01:29:00 pm

kalau sis tengok kan..mesti blog sis pun penuh dengan gambar diorang kan kan....hehehe

1/06/2014 02:19:00 pm

tapi semuanya tak sehensem saya...hahaha.. #perasan

Regards,
-Strider-

1/06/2014 02:36:00 pm

won bin xde ke cik aisya?
encem gak si won bin tu...ngeee

*siapa won bin??huuuu*

1/06/2014 05:56:00 pm

hana paling suka KJK oppa RM. dengan kim joon dalam cerita BOF. haa paling comel pulak daesung. haha

1/06/2014 09:49:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

kan kak aiza.. blink2
haha

1/06/2014 09:49:00 pm

@Mardiah Diana

wslm.

itu lah kak, nama dlm drama pulak lain.. mmg tak ingat lah. hehe

1/06/2014 09:50:00 pm

@azizah :)

itu lah kak.. mmg eye candy sungguh. haha

1/06/2014 09:50:00 pm

@puteri kasih

nasib baik lah sy ni penuh kt entri je. takde kat tempat2 lain. haha

1/06/2014 09:50:00 pm

@Azlan Strider

hahahahaha! betul! hiks

1/06/2014 09:51:00 pm

@Cik Yaya

won bin pun handsome jugak. blink2
haha!

1/06/2014 09:51:00 pm

@asha hana

daesung mmg comel! hehe

1/08/2014 12:59:00 pm

ehem! sebagai bakal wife yang confirm tak jadi Yonghwa...sally like entry ni...hahahaha

1/08/2014 09:33:00 pm

@Sally Samsaiman

hahahahahaha! tiba2 nanti jadi wife confirm jadi macam mana? :P

1/08/2014 11:54:00 pm

@aisya
kalau confirm...mau menangis satu dunia tgk sally dgn dia...hahaha

1/09/2014 02:10:00 am

ika dah tak follow dah k-darama...tak mampu...keywords tu macam2 pun boleh kan aisya...kelakar pun ada rasanya..

1/09/2014 10:34:00 pm

@Sally Samsaiman
hahahahahahaha!

1/09/2014 10:35:00 pm

@Affy Afiqah
itu lah. keyword ni mcm2 ada.. kdg2 kelakar, kdg2 scary, kdg rasa heh, benda mcm ni pun org nak cari? hehehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...