17/10/2013

Korean Drama : The Future Choice

Drama yang paling ditunggu-tunggu. The Future Choice ataupun nama lainnya, Marry Him If You Dare. Setakat minggu ni baru dua episod yang dah ditayangkan. Kena tunggu minggu depan pulak. I baru je habis tengok dua episod The Future Choice. Not bad jugak. 



Lakonan Yoon Eun Hye, Lee Dong Gun, Jung Yong Hwa dan ramai lagi. Tak sabar nak tengok drama ni sebab tertarik dengan sinopsisnya. Na Mi Rae (Choi Myoung Gil) dari tahun 2043 merentas masa kembali ke tahun 2013 untuk bertemu dengan dirinya sendiri (lakonan Yoon Eun Hye). Kononnya nak halang Na Mi Rae (Yoon Eun Hye) berkahwin dengan Kim Shin (Lee Dong Gun) sebaliknya Park Se Joo (Jung Yong Hwa) yang perlu dipilih. 


Kalau nak compare dengan The Heirs, I rasa drama The Future Choice lebih menarik. The Heirs tu boleh tahan jugak, cuma agak plain dan terlampau banyak watak yang nak di'highlight'kan buat story line nya agak serabut sikit. 

Ramai yang jatuh hati dengan mamat ni. Contoh paling nyata, Cik Sally. Hiks.

Tak sabar nak tunggu minggu depan pulak. Curious ni, nak tau macam mana Na Mi Rae tahun 2043 boleh merentas masa dan apa motifnya? Kenapa pulak nak ubah life sendiri? Apa yang telah suaminya (Kim Shin) buat sampai dia perlu balik semula ke tahun 2013 untuk bertemu dirinya pada masa lampau? 

Download The Future Choice (Marry Him If You Dare)

Watch Online The Future Choice (Marry Him If You Dare)

p/s : Dulu selalu confuse Yoon Eun Hye dan Park Shin Hye. 

26 comments

10/17/2013 10:50:00 pm

erk. minat korea jugak? huhu

10/17/2013 10:51:00 pm

ramai yg nak tgk cte nie sebab ada youngwa!!!
huhu..the best leader of CNBLUE!!

10/17/2013 11:12:00 pm

chop! bukan Yong Hwa yg jatuh hati kat sally ke..? Sally yg tangkap cintan kat dia ek..?? Aisya salah ni....
-__-''

10/18/2013 12:16:00 am

comel aisya pelakon perempuan tu..hehe.

teringat drama iljimae dulu..itu ja drama korea yg ayie follow sampai habis...haha :P

10/18/2013 08:06:00 am

macam best je, nk download jugaklahh. huhu

10/18/2013 10:36:00 am

ops! aku suka si mamat handsome sorang ni..paling suka watak dia dalam Heartstrings hihihi

10/18/2013 10:51:00 am

nak tgk cite nie tapi da terjatuh hati dekat The heirs huhu

10/18/2013 12:03:00 pm

Macam bestttttt ;D

10/18/2013 12:45:00 pm

takut nak start tengok..nanti terjebak..haha

10/18/2013 02:05:00 pm

handsome.. patut la ramai orang minat dia.. :D

10/18/2013 10:50:00 pm

@asha hana

mcm tak eh? :D

10/18/2013 10:51:00 pm

@ezyra daniel

hahaha.. byk jugak dengar mcm tu. hehe

10/18/2013 10:51:00 pm

@Sally Samsaiman

alah.. lebih kurang lah tu cik sally oi.. hehehe.. dia jatuh hati kat sally, lepas tu sally pun jatuh hati kat dia jugak.. kan? :P

10/18/2013 10:52:00 pm

@Ayie Abas

drama lama kan tu? hehe.
sy kalau drama lama yg sy tak tengok tu, sy malas nak carik dah.. nanti tak pasal2 tak tido 2 hari 2 malam nak habiskan semua episod.. tu yg tengok yg on going je..

10/18/2013 10:53:00 pm

@sha (chirp chirp)

best.. hehe.. kelakar..

10/18/2013 10:53:00 pm

@Cik Itah@RRP

tgk watak yg dia bawa mcm sepesen je.. mamat cool yg macho.. melting. haha!

10/18/2013 10:54:00 pm

@Nadya Dyana

the heirs tu bosan sikit lah.. dan serabut.. huhu.. byk watak, byk isu.. yg ni nmpk simple tp kelakar. hehe

10/18/2013 10:54:00 pm

@Sally Yatiey

lucu cerita tok. hehe

10/18/2013 10:55:00 pm

@puteri kasih

kalau nak start, baik start sekarang.. seminggu dua episod.. jadi takleh nak tengok banyak2.. hehe

10/18/2013 10:55:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

kan kak aiza.. dia punya personality pun memikat kalbu jugak. hehe

10/21/2013 09:12:00 pm

kak ruha ada terbaca sinopsis cite ni... macam menarik... tapi tak sempat lagi nak tengok... boleh la tengok nanti...

kak ruha cepat aje tergoda bila aisya post tentang drama korea... mesti lepas tu nak tengok...

10/23/2013 01:11:00 pm

@miz ruha

hahaha.. yg ni best tau kakk.. haha

11/28/2013 12:24:00 pm

wah..menariks gak cita nie....memang dok cari sinopis..bila baca kat sini..okay..kena tgk nie..tq sbb buat review.. :-)

1/01/2014 01:26:00 pm

@mummy_ayu

sama2. :)

1/16/2014 03:42:00 am

mula-mula ira sombong tak nak tengok cerita ni. sebab nampak macam si Eun hye belakon macam bongok-bongok kan, last-last try juga tengok. hasben dia henseng. haha!

1/17/2014 12:13:00 am

@Mahirah Mazlam
aah. watak heroin dia mula2 tu mcm tak berapa nak best sgt je. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...