17/10/2013

Food That Tell A Story

Bayangkan kalau makanan boleh bercerita. Mesti time lunch tak kesunyian bagi yang selalu lunch sorang-sorang. Eh, kejap! Apa lah yang perempuan ni merepek tak tentu hala? 

By the way, Iolls baru je tau tentang ni. Ada yang pernah dengar tentang Samantha Lee? Mula-mula tengok hasil seni beliau, siapa sangka beliau ni orang Malaysia. Tengok follower di Instagram. Mencecah ratusan ribu yang datangnya dari seluruh pelusuk dunia. Tu baru dengar cerita, belum tengok lagi food art beliau. Cantik!












Memang satu cara yang kreatif dan bijak untuk tarik perhatian budak-budak. Jangan kata budak-budak, yang perasan kanak-kanak ribena ni pun excited jugak kalau begini lah rupa pinggan kita setiap hari time lunch. 

Ada banyak lagi food art yang dihasilkan oleh Samantha Lee. Boleh stalk Instagram beliau (SINI). Ataupun kalau ada yang nak belajar macam mana Samantha Lee buat semua ni boleh tengok di FB beliau (SINI). Ada dinyatakan bahan-bahan yang beliau gunakan. Especially kawan baik Iolls, Ezad Nimo. Tak payah lah main kejar-kejar pusing satu rumah nak bagi makan Baby Yuwais lepas ni. 

sumber : INI

50 comments

10/17/2013 09:45:00 am

kreatifnya dia.. susah juga nak buat tu..

10/17/2013 10:54:00 am

blogwalking kejap dalam kesibukan hehe
memang cantik dan kreatif , comel sungguh!

10/17/2013 11:21:00 am

salam..

weee comel sgt ni..lau ade kat yaya ni..sblm makan senyum sorng2 tgok pinggan tu..haha

10/17/2013 12:37:00 pm

memang kreatif habis dah tu...tapi sayang pula nak makan kalau dah hias cantik cantik camtu..hehehe

10/17/2013 01:41:00 pm

wahhh..comel sgt..syg nak makan..

10/17/2013 02:12:00 pm

sayang pulak nak makan bila dah cantik2 dan comel2 macam ni...

10/17/2013 02:17:00 pm

haha..betul betull.orang tua pun suka nak makan kalau macam ni..:)

10/17/2013 02:20:00 pm

cantiknya! tak sanggup nak makan macamni. ni tiru style bento box jepun :D kreatif sangat!

10/17/2013 02:31:00 pm

comelnya! buat kt bdk2 msti mkn smpai abih..

10/17/2013 02:43:00 pm

harga dia mesti mahal. hehe

10/17/2013 03:57:00 pm

kreatifnyaa..

hakimi dah pandai makan nanti nak buat camni la..

10/17/2013 04:53:00 pm

kreatif dan comel-comel belaka..

10/17/2013 05:34:00 pm

Comelnyaa! Qeela pon suke food art ni sume :D Ramai dh yg terror2 kan? kitee jee terkial2 lg nk buat, haha..Anyways kdg2 rase syg pulak nk mkn dh comel2 centu..hehe :D

10/17/2013 06:08:00 pm

LOL...tak sampai hati nak makan! comel sangat -___-"

10/17/2013 06:08:00 pm

comel. mcm ni kalau nak makan pun sayang :)

10/17/2013 06:31:00 pm

hahaha..yang muka MJ tu memang styleee

10/17/2013 06:38:00 pm

comel nyaaa! sayang nak makan :D

10/17/2013 06:47:00 pm

kiut makanan ya dipolah gia
sekali kmk ngap dah abis setapak ya
mun kat umah mek polah gia, adohai nang berpeluh2 jak kmk kat dapo..hahaha

10/17/2013 07:15:00 pm

MKanan macam ni sesuailah utk mereka yg suka tangkap gambar sebelum makan..hehe..rasa mcm xkenyang je..sikit.. i nak moree!! haha

10/17/2013 07:50:00 pm

Alahai cute sungguh.. kalau kak mia tak sampai hati nak makan...

10/17/2013 10:06:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

tu la kak.. gigih.. huhu

10/17/2013 10:06:00 pm

@Cik Itah@RRP

kan.. syg nak makan. hehe

10/17/2013 10:06:00 pm

@Cik Yaya

ambik gambar dulu. wajib.. haha

10/17/2013 10:06:00 pm

@puteri kasih

tu la sis.. tp dia buat untuk anak kecik.. mmg attractive utk dimakan.. hehe

10/17/2013 10:07:00 pm

@Cik Mun

mmg pun. hehe

10/17/2013 10:07:00 pm

@Farah Waheda Wahid

tau takpe
hehe

10/17/2013 10:07:00 pm

@noornazuha

kannnn.. hehe

10/17/2013 10:08:00 pm

@Mazni Munawar

betul2.. so that anak2 dia boleh makan healthy food. tu yg dia buat mcm ni.. jarang budak2 suka makan sayur ni.. :)

10/17/2013 10:09:00 pm

@shu

betullll.. attractive sungguh utk dimakan. hehe

10/17/2013 10:09:00 pm

@syuk shusuke

tu kalau dia jual.. hehe.. ni pun dia buat untuk anak2 kecik dia je. :D

10/17/2013 10:09:00 pm

@azizah :)

setuju2.. hehe.. mana tau kak jijah pun boleh jadi famous mcm samantha lee.. :)

10/17/2013 10:10:00 pm

@Norhasniza Khalid

tau takpe! :)

10/17/2013 10:10:00 pm

@Qeela Aini

lgpun tak gigih nk buat mcm ni.. ambik masa nak buat tapi sekelip mata utk dimakan.. haha

10/17/2013 10:10:00 pm

@Sally Samsaiman

kalau simpan kang tak elok pulak.. haha

10/17/2013 10:11:00 pm

@Liza Licha

tengok je lah.. hehe

10/17/2013 10:11:00 pm

@Montana

sy lagi suka elvis. rock n roll! hehe

10/17/2013 10:12:00 pm

@sha (chirp chirp)

kannnn.. tp takkan nak simpan plak ye.. hehe

10/17/2013 10:12:00 pm

@Yumida Huda

arum bulak pejam mata pun dah habis.. lelah jak kita molah lama2.. haha!

10/17/2013 10:13:00 pm

@Mieza Jhaa K

utk org2 yg lebih berumur mcm kita ni kak haruslah tak cukup.. haha.. nasib baik dia buat utk ank2 dia kecik2 je.. hehe

10/17/2013 10:13:00 pm

@Mia Liana

sama lah kak.. hehe.. tp nak preserve mcm mana ni kalau dah sayang nak makan. hehehe

10/17/2013 10:52:00 pm

comel. tak sanggup nak makan. haha

10/18/2013 12:19:00 am

cantik aisya..kreatif kn..

lepas penat buat semua tu terus kena ngappp sekejap ja hilang semua...hehe

10/18/2013 12:07:00 pm

Terus follow kat Instagram.. Nang kreatifffff! ;)

10/18/2013 10:49:00 pm

@asha hana

tau takpe! hehe

10/18/2013 10:49:00 pm

@Ayie Abas

kan.. mcm tak berbaloi je.. tp utk kepuasan bg yg minat art begini mmg menyeronokkan. hehe

10/18/2013 10:50:00 pm

@Sally Yatiey

kannn.. geram jak nangga tapaknya ya.. mcm mok culik jak.. hehe

10/21/2013 10:25:00 pm

orait, idea yg bgs, blh d pertimbangkan~ nice2~

10/23/2013 01:12:00 pm

@eZad niMo

boh lupak update. haha. cmne kah rupanya. hahaha

10/24/2013 07:54:00 am

haha, mun juak aku rajin nak molah nya :P

10/26/2013 12:08:00 am

@eZad niMo

yalah yg aku musykilkan.. hahaha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...