17/03/2012

Baby Yuwais yang Comel!


Entry ini specially dedicated buat seorang kawan baik Chipmunk. First of all, Chipmunk dan En. Barney nak ucapkan tahniah buat Puan Nur Izzati dan jugak Encik Iskandar di atas kelahiran putera sulung mereka. Wei, formal sangat ni dah kenapa? Apa-apapun congrats ye Ezad dan jugak Is. Klik SINI untuk ke blog Ezad.


Ezad ni adalah best friend Chipmunk yang paling awal kahwin. Masa sekolah-sekolah dulu, beliau lah yang paling kuat menegaskan yang beliau akan jadi orang yang paling last sekali berumahtangga. Sekarang, tengok siapa yang kahwin dulu. Ha, adik-adik kat luar sana tu jangan tuding-tuding jari siapa kahwin dulu tau. Nanti jadi macam Kak Ezad ni.

Dulu masa Ezad ni muda-muda, beliau yang selalu ikut Chipmunk pergi mana-mana pun. Rumah pun dekat. Sebab tu bila Ezad ni dah kahwin Chipmunk senang sikit nak lekat kat rumah. Bak kata parents kitorang kaki dah tempang sebelah dah, tak ada geng nak meronggeng dah.

Masa Chipmunk balik Miri hari tu, sempat jumpa sekali je dengan mak buyung ni. Sorry sangat-sangat. Segan nak datang rumah sorang-sorang. I ni kan penyegan orangnya (memang kena bahan aku kalau diorang semua baca). Dan pada 7hb Mac hari tu, Ezad selamat melahirkan seorang baby lelaki yang comel bernama Yuwais Bin Iskandar. Simple je nama kan? Tapi Chipmunk tak sure la pulak apa maksud nama tu, tunggu mak baby Yuwais ni yang jawab. Cerita punya cerita tapi tak tunjuk pun gambar si comel kan? Dah tanya dah, nak culik gambar baby Yuwais nak letak dalam blog untuk korang semua tengok.




Comel kan? Tapi Chipmunk terkilan sangat sebab masa kenduri dulu pun Chipmunk busy tak boleh balik Sarawak. Masa baby Yuwais ni lahir Chipmunk dah balik Bangi pulak. Tak apa lah, asalkan dapat tengok gambar pun jadi lah. Apa-apapun Chipmunk dan En. Barney mendoakan agar baby Yuwais menjadi anak yang soleh, bijak pandai serta menjadi insan yang berjaya dan menjadi kebanggaan ramai bila dah besar nanti.

22 comments

3/17/2012 07:13:00 am

olololololo~ comelnya baby :D
tahniah!

3/17/2012 07:40:00 am

comey r ank die..mmg skrg trend kawin awal la ,.. hahahaha

3/17/2012 11:25:00 am

ala comeynyer dia... :)

3/17/2012 11:42:00 am

wahhh kawaiii!!! :D
comelnyer :D

3/17/2012 12:08:00 pm

ololo..comelnyer baby....best je org yg dah kawen n ade anak lam usia muda nih:)

3/17/2012 02:21:00 pm

Very cute baby.. Smile!!!

3/17/2012 03:29:00 pm

wah comel la :D

3/17/2012 11:06:00 pm

tok nah jwpn kpd nma Yuwais ya tek, special dedation by Udaknya. hahaha http://trabelsam.blogspot.com/2012/03/3rd-nephew.html

3/17/2012 11:11:00 pm

bila turn cik aisya pulak:)

hu....lamanya nana xsinggah sini kan...

3/18/2012 02:28:00 am

@EnciK AxixOu

ahah.. mmg comel pun.. tgk muka ank dia, mcm ayahnye.. Smart!

3/18/2012 02:29:00 am

@Carpet Cleaning Melbourne

thats rite! :)

3/18/2012 02:32:00 am

@mael

owh.. dah terjah dah blog tu.. dan dah tahu apa maksudnya..

hehe.. anyway.. congrates!

3/18/2012 08:49:00 pm

@Haruno Hana 하나

comel kan? hehe

3/18/2012 08:50:00 pm

@puteri kasih

tau xpe sis.. ikut muka ayah die.. =)

3/18/2012 08:50:00 pm

@Detective Fiqa

tu la.. geram tgk.. hehe

3/18/2012 08:51:00 pm

@Ayumi Comot

tu la.. nk kahwin jugak la cmni.. eh?? haha

3/18/2012 08:51:00 pm

@Syamira Yahya

comel kan kan kan? hehe

3/18/2012 08:52:00 pm

@nanakimie

nak tanya balik.. bila turn cik nana plak? hehe

3/19/2012 12:29:00 pm

best eh, terharu jak baca, hahaha. awal da jak udak nya mengomen, p bgs la, alert, hehe. sah, sian kau dah tempang sebelah ya, hahhaa! adoi~ kawen klak iboh lambat2, klak aku pujuk bapak kau, hahaha! XP

3/19/2012 05:55:00 pm

chomel nya
nama tuh de maksud baik..prnh baca..sdp2..

3/20/2012 10:11:00 am

@eZad niMo

haha.. ngeng kau..

3/20/2012 10:11:00 am

@MaYa MustWany

dah tau dah maksud nama tu.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...