19/03/2012

Review : Sepupuku Suamiku oleh Lynn Allyna


Dalam entry yang INI, Chipmunk ada bagitau yang Chipmunk ada beli satu lagi novel guna voucher yang Chipmunk dapat. Dan Chipmunk ada cakap yang tunggu Chipmunk buat review mengenai novel tersebut. Sorry sebab Chipmunk sebenarnya terlupa, ingat balik pun sebab kemas-kemas buku semua nampak novel ni and then terus teringat pasal review novel.

Novel yang Chipmunk dah habis baca dan Chipmunk nak review untuk entry kali ni adalah ini....



Sepupuku Suamiku oleh Lynn Allyna

Tengok tajuk dah tau motif utama novel ni kan? Sebenarnya Chipmunk baca online je Sepupuku Suamiku ni dulu dekat penulisan2u. Lepas tu Chipmunk tak ingat kenapa Chipmunk stop baca, maybe sebab busy kot. Bila nak top-up balik chapter yang tertinggal baru lah Chipmunk tau cerita tu nak dibukukan. Dan hari tu baru berkesempatan nak membeli. Tu pun guna voucher sebab ada lagi lebihan RM10 dan novel ni pun diskaun 10% time tu. 

Novel ni berkisar tentang dua orang sepupu ni, Nana dan Hisyam. Nana ni memang dah lama syok kat Hisyam tu pun. Tapi sayang Hisyam ni dah bertunang dan nak berkahwin. Tapi kemudian bila tarikh perkahwinan semakin hampir, tunang Hisyam memutuskan pertunangan dan Nana kemudiannya terpaksa menjadi galang ganti. Tapi, ada tapi lagi tau bila Nana dan Hisyam bahagia dengan kehidupan mereka sekarang, bekas tunang Hisyam muncul kembali dengan rancangan-rancangan beliau. Apa rancangan-rancangan tu? Dan bagaimana dengan Hisyam dan Nana? Yang tu, Chipmunk tak boleh nak story kat sini lah. Kena baca sendiri. Overall novel ni menarik. Macam mana kehidupan Hisyam dan Nana lepas diorang bercerai dan semua-semua tu lah. Try la baca, best!

28 comments

3/19/2012 08:32:00 am

baru sempat baca sikit :( tu pun pinjam yg kawan aje.. hehe :D

3/19/2012 10:05:00 am

macam best je ni...nanti nak gi beli :)

3/19/2012 11:38:00 am

ngehngehngeh. macam best je novel ni ^^

3/19/2012 12:53:00 pm

menarik blog

3/19/2012 12:54:00 pm

menarik blog

3/19/2012 12:59:00 pm

wowww. novel. :D haha serius sy tak minat but macm best je. ayoo pasal kaka sy dah tertarik dgn novel ni :D

3/19/2012 01:22:00 pm

waa...mcm best je kan novel ni..huhuhu ^__^

3/19/2012 04:02:00 pm

novel ni, novel peberet kawan2 sye, ,hehe
nk bce x smpt lg ^^

3/19/2012 05:46:00 pm

nanti2 lak muncul lak dlm drama ..hihihi..jalan citer macam menarik.

3/19/2012 07:48:00 pm

best sgt sgt novel nie
da baca heeee :D

3/20/2012 01:50:00 am

tajuk pun nampak menarik kan. adoi. voucher dh abis. xboleh nk beli novel dh. heee

3/20/2012 08:09:00 am

mcm cita betoi ja...hahahhahh
nasib baik baucar ada lagi sekepng...kena gi beli ni... :P

3/20/2012 09:30:00 pm

Macam Menarik , Wahh , mestilah menarik kann :D

3/21/2012 11:11:00 am

@Haruno Hana 하나

baca la smpai habis.. bace skit2 mne best. hehe

3/21/2012 11:12:00 am

@puteri kasih

beli jgn xbeli..

3/21/2012 11:15:00 am

@syira rahim

best2.. hehe

3/21/2012 11:16:00 am

@Syamira Yahya

nnti kalau smpat bace la.. best.. =)

3/21/2012 11:17:00 am

@MaYa MustWany

betul tu mas.. hehe.. skrg ni dh habis idea nk buat skrip agaknye..

3/21/2012 11:18:00 am

@Miss Fyra

best kan? baru sempat nk baca.. huhu

3/21/2012 11:25:00 am

@m!3yr4h_LolLy

sy hari tu pun hbiskan voucher beli ni la..

3/21/2012 11:26:00 am

@Syuhada

wah untunglah voucher ade lg.. huhu

3/21/2012 11:27:00 am

@Jai Montana

thnks..

3/21/2012 11:28:00 am

@Detective Fiqa

DF mana nk minat kalau dah jatuh hati dengan conan je.. hehe

3/21/2012 11:29:00 am

@Fatyhah

hehehe.. =)

3/21/2012 11:30:00 am

@naiemah_ramli

best2.. hehe.. try la carik.. =)

3/21/2012 07:21:00 pm

mmg best novel ni
x rugi beli :)

3/22/2012 03:06:00 am

@Miss Purple Ungu

betul tu.. =)

8/18/2014 02:23:00 pm

salam. dah baca novel ni..memang best!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...