21/03/2012

Tayangan The Vow bersama Nuffnang


First of all, Chipmunk nak ucapkan banyak-banyak terima kasih untuk pihak Nuffnang sebab bagi peluang Chipmunk dan En. Barney tengok premiere screening movie-movie baru. The Adventure of Tin Tin dan Puss In Boots tahun lepas, The Vow semalam dan jugak The Hunger Games pada hari ni.


Jadi malas nak lengahkan masa dah, hari ni Chipmunk nak buat review tentang movie The Vow yang Chipmunk dan En. Barney tengok semalam dengan En. Nuffnang. Bagi siapa yang minat movie yang ala-ala A Walk To Remember, P.S. I Love You dan yang sewaktu dengannya Chipmunk syorkan pergilah tengok movie ni.


Movie ni mengenai sepasang husband and wife yang sangat-sangat sweet, Leo (Channing Tatum) dan Paige (Rachel McAdams). Tapi satu hari diorang ni kemalangan yang menyebabkan Paige koma dan mengalami severe memory loss. Sayangnya, Paige lupa semua memori bersama Leo dan hanya ingat perkara-perkara before tercetusnya konflik antara family Paige yang menyebabkan beliau berpindah. Itu before Paige bertemu dengan Leo. Nak tak nak, Leo terpaksa buat Paige jatuh cinta semula kat Leo. Yang merumitkan keadaan, bila family Paige campur tangan.

Movie ni agak sedih jugak lah bagi Chipmunk walaupun jalan ceritanya agak mendatar dan jugak ending yang tak memberi impak yang kuat. Chipmunk serius rasa nak nangis masa diorang kahwin tu. Lupa nak bagitau, yang movie The Vow ni sebenarnya based on true story. Kalau korang nak tau apa sebenarnya konflik yang dialami oleh family Paige dan jugak macam mana Leo nak tawan hati Paige ni balik dan sama ada Paige dapat semula ingatan beliau, boleh pergi ke cinema yang berdekataan mulai 22 March ini dan tengok movie The Vow ni.

Part diorang kahwin ni memang sweet sangat. Chipmunk yang nak menitis air mata time ni.

Paige tengah susun gambar. Nak bagi gambaran tentang memori beliau yang dah hilang

Nampak Pen Merah dan Cik Nisa Kay datang Screening The Vow ni. Terfikir nak tegur, tapi sebab takut salah orang diam-diam je lah. Mata Chipmunk ni bukan boleh percaya sangat. 

p/s: Tunggu review movie esok pulak ye

24 comments

3/21/2012 08:44:00 am

nak tengok jugak....huhu bila lah dpt pi ni...adeh

3/21/2012 12:14:00 pm

ehh?

oh cerita ni la yang jiran saya suruh saya tengok.

dia kata cerita ni sedih + best !

tajuk dia the vow rupanya.insyaAllah akan tengok =)

3/21/2012 02:59:00 pm

wah tengok pon dah best ni...harus di terjah ni..

3/21/2012 03:36:00 pm

mcm besh jer nih... huu

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

3/21/2012 03:55:00 pm

salam... nice blog.. esok boleh la aku tonton movie ni..

3/21/2012 05:35:00 pm

waaa... nampak menarik je.. Hana mmg suka citer cam A Walk To Remember, PS I love You... sbb citer camtu sgt sweet XD historical romance pun suka gak..

3/21/2012 05:37:00 pm

mlm ni pegi jugak ker? kitaorg ade mlm ni.. utk nightfall.eheheeee

3/21/2012 07:18:00 pm

bestnya aisya dpt tgk movie :)

3/21/2012 10:25:00 pm

sounds interesting...nak gi tgk jugalah nanti :)

3/21/2012 10:42:00 pm

alo jeles2...

cmne tips nak g tengok jugak wuuu

sinopsis dia sama dgn aku terima nikahnya
adi putra & nora danish

3/22/2012 02:31:00 am

@L

citer nie mmg best pun.. klau minat genre cmni la.. :)

3/22/2012 02:32:00 am

@SEMUT

thanks.. sila2 lah tgk citer nie.. hehehe

3/22/2012 11:34:00 am

jgn takut2 tegur pen merah tuh,selamba je..first jmpa pen merah,dia dok baru sampai (lambat)hahaha

3/23/2012 02:31:00 am

@Ckin Kembaq

baru je keluar ni.. sempat je nk g tgk.. =)

3/23/2012 02:32:00 am

@H.S

sedih tp xckup sedih smpai nk nangis.. =)

3/23/2012 02:32:00 am

@CikPuan Azizah

best2.. hehe

3/23/2012 02:33:00 am

@Haruno Hana 하나

hehe.. a walk to remember tu dah terlampau byk kali tgk tp still jugak nangis mcm ape.. hehe

3/23/2012 02:34:00 am

@Pen MErah

chinese movie to kan? xberapa minat sgt.. hehe

3/23/2012 02:34:00 am

@Miss Purple Ungu

nasib baik je tu.. tp alhamdulillah dapat tiket free.. hehe

3/23/2012 02:35:00 am

@puteri kasih

tgk jgn x tgk.. hehe

3/23/2012 02:35:00 am

@sis92

ye ke? hehe

3/23/2012 02:36:00 am

@MaYa MustWany

hari tu pun lmbt jugak.. carik2 nk tegur tp dh xjmpe dh.. hehe

3/24/2012 09:15:00 am

aha, filem ni memang tahap jiwang abes..terasa romantiknya meskipun time nuffnang tu xde subtitle kan..wahaha..

anyway, jemput baca review the Vow di Kakiwayang.com juga...=)

3/24/2012 09:02:00 pm

@Kakiwayang.com

taw xpe.. romantik.. eh? pergi jgk ye premier screening nuffnang?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...