22/03/2012

Review : The Hunger Games - Bersama Nuffnang

Ok. Semalam dah review citer The Vow. Hari ini En. Barney akan review filem The Hunger Games pulak. But, first of all thanks to nuffnang again sebab bagi tiket free kat kitorang. Ramai jugak yang join contest ini. Memang nasib chipmunk baik sebab boleh menang. ^^


Filem nie mengisahkan tentang satu pertandingan survival antara 12 Distric yang dipanggil The Hunger Games. Pertandingan ini diwakili oleh 2 orang bagi setiap daerah. Bermakna The Hunger Games ini disertai seramai 24 orang peserta. Peserta akan dipilih secara rawak. Katniss Evedeen (Jennifer Lawrence) dan Peeta Mellack (Josh Hutcherson) yang mewakili Distric 12 menyertai pertandingan ini.

Mereka perlu mencari sponsor dan ada beberapa konflik yang berlaku sebelum pertandingan tersebut. Ada macam2 perkara yang terjadi semasa pertandingan ini. Kalau nak tahu, tengok lah sendiri. Cerita ini akan ditayangkan pada hari ini 22 March 2012.



Cerita ini adalah cerita action + drama. Jadi jalan cerita dia tak mendatar sebab ada konflik dan pembunuhan yang berlaku. Tak lupa jugak, komedi pun diselitkan. Sampai 1 wayang tu dok tergelak. The Hunger Games nie secara keseluruhannya ok. Citer dah best sebab kadang2 tu ada perkara yang tak disangka jadi.. Cume kadang2 pening sikit dengan kamera dia. kadang2 tu macam serabut pun ada. Jadi sebenarnya tak rugi pun tengok citer nie. Best! Overall rating aku bagi 7.0 la.

Mentor Katniss dan Peeta



'kepala' The Hunger Games




14 comments

3/22/2012 08:17:00 am

nampak cam menarik aje... :D

3/22/2012 11:33:00 am

xberani nak join coz kalau dapat pon maybe tak dapat g wat masa ni..hahah

3/22/2012 03:31:00 pm

Bestnye!~ Aisya kerap dapat invitation dari Nuffnang kan? Hihi untung

3/22/2012 05:11:00 pm

ghajin bernuffnang ye. hee

3/22/2012 06:47:00 pm

huhu bestnya sama mcm incik ezad skytech..

nak jugakkkk :D

3/22/2012 11:23:00 pm

tak pernah lagi tengok muvee cite yang macam2 gini. hihi.

3/23/2012 07:24:00 am

macam best lah..:)

p/s :: hurm..perut sakit..:(

3/24/2012 10:53:00 pm

@Haruno Hana 하나

mmg menarik pun.. =)

3/24/2012 10:55:00 pm

@MaYa MustWany

join je.. nnti bile nuff htr email klau xdpt dtg xyah reply email tu.. hehe

3/24/2012 10:56:00 pm

@Nadratul Syazwana

hehe.. tu la.. x expect pun dpt sbnrnye.. =)

3/24/2012 10:56:00 pm

@♥ NuR 'aQiLaH ♥

xde la rajin mane pun.. =)

3/24/2012 10:56:00 pm

@sis92

nk kene la join.. hehe

3/24/2012 10:57:00 pm

@m!3yr4h_LolLy

try la tgk.. best.. =)

3/24/2012 10:58:00 pm

@Miss Nadya

mmg best pun cik nad.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...