13/03/2012

Bawang yang Berpesta


Semalam masa tengah 'dating' dengan pakcik google. Terjumpa la something ni. Mengenai festival yang paling mahal di dunia. Chipmunk tak tau la kenapa festival ni dipanggil festival termahal. Google-google tak jumpa pulak. Nak tau festival apa yang mahal sangat tu, tengok gambar-gambar kat bawah. Tapi of course la bukan di Malaysia ye.









Macam best je tengok bawang-bawang ni berpesta kan? Comel je. Sebab tu la dipanggil Pesta Bawang atau dalam bahasa orang putihnya Onion Festival kot. Tapi motif dan objektif Pesta Bawang ni masih lagi dalam siasatan. Detective Fiqa, nak tolong siasat tak? =)


36 comments

3/13/2012 07:41:00 am

waaa~ kreatif tul la mereka tu.. Chipmunk pun satu, senang aje jumpa benda2 camni.. hehe :D

3/13/2012 08:27:00 am

comel sangat.hehe

3/13/2012 09:25:00 am

macam souvenir dah bawang-bawang tu, hehe,... agak-agak ada sesiapa nak makan tak? hiihi

3/13/2012 11:09:00 am

eh eh nama sy ditag lahh :D haha.
ohh mungkin motifnyer ada, untuk menunjukkan kreativiti seseorang yg kreatif ^^ haha

3/13/2012 12:37:00 pm

siap ada pesta bawang lagi kan. tapi nampak menarik la. kreatif betul

3/13/2012 01:05:00 pm

comelnyer bawang-bawang ni :)

3/13/2012 01:23:00 pm

Siyes ada pesta mcm ni?

3/13/2012 02:09:00 pm

comel2nye...sgt kreatiflah org yg buat ni..

3/13/2012 02:46:00 pm

comel2 je.. ^^

3/13/2012 02:50:00 pm

wahh comelnyee bawang2 tu..

3/13/2012 03:41:00 pm

ala comelnye. . ^^

3/13/2012 05:49:00 pm

waaa, this is really really funny hehe. :)

P/S: sis, ayo, dapatkan segera rainbow al-quran dian pelangi for you yourself. :)

3/13/2012 07:37:00 pm

apekehal comel sangat neh hehe :D

3/13/2012 07:38:00 pm

wahhh...kreatifnya dorang ni
klu bg miss purple ni blh msk aje la sbb x kreatif hehe :)

3/13/2012 09:12:00 pm

hee. comel la semua bawang bawang tuh~ ^^

3/13/2012 09:21:00 pm

comel bawang.. hehe

3/13/2012 10:14:00 pm

Hahahaha.. Adoila terpikir mrk nk wat mende cani ek...

3/14/2012 01:13:00 am

comel pulak kan

3/15/2012 01:18:00 am

@Haruno Hana 하나

hehe.. saje2 google.. jmpe plak yg mcm ni.. hehe

3/15/2012 01:19:00 am

@Ckin Kembaq

tau xpe.. =)

3/15/2012 01:21:00 am

@[ wanni ]

mmg xla jwbnye.. hehe

3/15/2012 01:22:00 am

@Detective Fiqa

itu suatu kemungkinan.. hehe

3/15/2012 01:22:00 am

@m!3yr4h_LolLy

kan? mcm2.. hehe

3/15/2012 01:23:00 am

@puteri kasih

tu la sis.. comel.. =)

3/15/2012 01:23:00 am

@LiLy @ MumMyQiStInA

tau xpe. agaknye dh biasa buat mcm tiap2 tahun kot..

3/15/2012 01:24:00 am

@Cik Nurul

kan kan kan? hehe

3/15/2012 01:24:00 am

@AkmaDanira

tau xpe.. hehe

3/15/2012 01:25:00 am

@Syamira Yahya

comel kan? geram tgk.. hehe

3/15/2012 01:26:00 am

@Rtp Farra Arisha

funny but cute! hehe

3/15/2012 01:28:00 am

@Nur Emilya

haha.. itulah namanya bwg2 yg tgh berpesta.. =)

3/15/2012 01:29:00 am

@Miss Purple Ungu

same la.. tp kalau dh tgk bwh comel mcm ni mmg xmasuk kuali la jwbnye.. hehe

3/15/2012 01:31:00 am

@CiK FizA

hehe.. tau xpe..

3/15/2012 01:32:00 am

@Cik Kay Jue

hehe..

3/15/2012 01:32:00 am

@Liyana Zahim

tu la kak.. siap bwg pun ada festival jugak.. bukan kite je.. haha

3/15/2012 01:32:00 am

@MaYa MustWany

tau xpe.. hehe

3/15/2012 01:33:00 am

@Miss Anisah

ade2.. tp kat luar negara la.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...