16/03/2012

Rasa2 Nie Future Design Ke?

Indian Gorilla V4 Motorcycle

Indian motorcycle adalah legenda bagi ramai peminat, pereka dan penunggang motosikal. Ini adalah penggerak yang merekabentuk motosikal Gorilla V4 India. Idea termasuk kedua-dua penyelesaian teknikal yang diambil dari sejarah motosikal India dan penyelesaian baru yang futuristik yang mentakrifkan konsep.

Berdasarkan rupa gaya Amerika retro 60-an,
motosikal India Gorilla V4 adalah gabungan rangka yang besar dengan perincian yang halus seperti instrumen wajah lama yang diletakkan di atas kedua-dua pemegangnnya. Motosikal konsep ini dikuasakan oleh enjin besar-besaran V4 ditutup dengan panel dan gril fesyen pengudaraan gaya lama, silinder yang bernombor, paip ekzos besar, kedudukan pemanduan lasak, tayar 32-inci, roda hubless, jumlah besar bahagian krom dan luaran struktur kerangka tiub.

Pereka design : Vasilatos Ianis

Ok. Yang korang baca tadi adalah description pasal motorsikal nie. Rasa2 kalau korang baca boleh imagine tak rupa bentuk motorsikal nie? Kalau tak boleh nak imagine, korang scroll je kat bawah nie. Ada beberapa gambar yang menggambarkan motorsikal nie.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








Sekali pandang nampak macam style je. Bila tengok banyak kali, kadang2 macam pelik pun ada. Korang rasa nie ke future design for motorcycle? Apa pendapat korang? Hmm....

Sumber : tuvie

22 comments

3/16/2012 08:55:00 am

serabut tengok nye :)

3/16/2012 11:21:00 am

smart gilerr :D hahaha
akak nak satu boleh ? lalala

3/16/2012 11:32:00 am

hahahaha..tak dpt byangkan kalau iyka naik moto ni g kelas..hihihihi

3/16/2012 01:15:00 pm

waahh...x dpt bygkan motosikal camni atas jln kat msia hehe :)

3/16/2012 02:06:00 pm

pelik2...xnmpak rupe motosikal tp nmpak rupe mesin je..huhu

cam scary pun ade:P

3/16/2012 02:33:00 pm

wah smart!
tp mcm mne nk naik n bwk moto tu?
hehe ^^

3/16/2012 02:54:00 pm

scarynyer rupa moto ni....

3/16/2012 02:55:00 pm

Nape terbalik?

3/16/2012 06:03:00 pm

warna memang terbaik tapi design nya..hahahaha..tuh je mas mampu huraikan.hahahah

3/16/2012 09:22:00 pm

cam mana nak jalan rim mcm tu...

3/17/2012 07:19:00 am

nmpak cam pelik je... o.O

3/18/2012 02:26:00 am

@yahaya

jln mcm bese je la.. tp klau kat bumper tu, mmg x lepas la jwb nye...

3/18/2012 08:33:00 pm

@hudahassan ^^

tau xpe.. huhu

3/18/2012 08:34:00 pm

@Detective Fiqa

ambk je la.. ade byk gmbr tu.. pilih mne yg nk.. hehe

3/18/2012 08:34:00 pm

@iyka syafika

mesti jd centre of attention tu.. hehe

3/18/2012 08:37:00 pm

@Miss Purple Ungu

haha.. kan? mesti sume pndg pelik je.. sbab moto tu lain dr yg lain..

3/18/2012 08:37:00 pm

@Ayumi Comot

haha.. agak lah..

3/18/2012 08:37:00 pm

@Syamira Yahya

tu la persoalannya sekarang.. huhu

3/18/2012 08:38:00 pm

@c'axoera ヅ

tu la.. mcm mana la moto ni nk gerak agaknye..

3/18/2012 08:39:00 pm

@Liyana Zahim

hahaha.. soklan yg bagus.. hehe

3/18/2012 08:39:00 pm

@MaYa MustWany

speechless la tu.. hehe

3/18/2012 08:39:00 pm

@Haruno Hana 하나

kan kan kan?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...