06/03/2012

Polkadot itu Menawan.


Mesti tau apa tu Polkadot bukan. Ala, corak yang bulat-bulat tu la. Kalau Chipmunk tengok corak polkadot ni mesti Chipmunk teringat zaman-zaman retro. Ala, zaman John Travolta, Bee Gees semua tu. Adik-adik 90'-an mungkin tak berapa nak tau sangat kot. Tapi sekarang, pattern polkadot ni dah jadi trend balik dah.
 
Berbalik semula dengan polkadot ni. Actually, Chipmunk sangat suka pattern polkadot ni. Kalau perasan, blog ni pun ada ciri polkadot jugak. Ha, cepat carik kat mana. Dapat jumpa tak? Tak ingat since bila minat tapi macam dah lama la jugak sebab kalau bab-bab retro ni Chipmunk minat sikit. Mungkin terpengaruh dengan mak kot. 


Ni apam polkadot. Mesti ramai yang dah try buat kan? Chipmunk pernah try sekali, letak filling chocolate. Baru-baru ni Sis Puteri Kasih ada buat entry mengenai apam polkadot ni, siap dengan resipi sekali. Comel-comel pulak apam polkadotnya. Nak resipi dari Sis Puteri? Bolehlah terjah SINI.

 
Wedding cake nanti nak buat macam ni la. Ha, boleh buat tema retro dan polkadot kan? Hari tu dah usulkan dekat En. Barney nak buat tema klasik. Lebih kurang la tu kan. *Sila berhenti berangan*

 

Nak kasut macam ni! En. Barney nak satu yang macam ni, untuk birthday nanti tau. (Perempuan ni birthday lambat lagi tapi dah minta macam-macam).


Baju raya nanti sebijik macam ni tau. Tapi kaler favourite, merah. Ni pun Chipmunk yang suruh mak beli kain macam ni. Dah jatuh hati jatuh cinta jatuh tangga dengan pattern ni. Mak dengan adik pulak kaler lain-lain tapi pattern sama. *semua gambar di atas dipinjam dari pak cik Google*


Yang ni hadiah dari En. Barney. Beliau dah bosan la tu dengar Chipmunk merengek nak beli beg tu, tapi beli tetap tak jugak. Memang saja nak pancing, dapat jugak akhirnya. *Alamak kantoi pulak*

p/s: Tak perlu barang harga beratus-ratus. Asalkan dari yang tersayang, ianya dah lebih dari cukup. thanks ♥

24 comments

3/06/2012 06:33:00 am

comellllll~ hehe~ sbb warna tu striking.... *ada aje Hana ni kalo Chipmunk post entri awal2 pagi* :D

3/06/2012 08:34:00 am

wah.sangat suka..hehe yg atas sekali.yummy.. ^_^

3/06/2012 03:35:00 pm

polkadot tu comel :)

3/06/2012 04:47:00 pm

comey polka dot tu..sekarang pon ada baju kurung polka dot.ingat nak p beli lah.heee

3/06/2012 09:20:00 pm

sis pun suka polkadot


*thanks selitkan apam polkadot tu :)

3/06/2012 10:05:00 pm

polkadot comel ! :)

3/06/2012 11:29:00 pm

suke polka dot. .
lawa la beg tu. .hee ^^

3/07/2012 09:24:00 am

saya pon giler polkadot..beli selipar pon polkadot..sampai kena gelak..huhu
lamanya tak makan apam tuu

3/07/2012 03:00:00 pm

sekarng memang trend polkadot..pegi mane2 mesti akan ade bnde yg polka dot..kan2..

3/07/2012 06:42:00 pm

apam n kek tuh..errrkkk..ngeri la tgk..

3/07/2012 07:43:00 pm

like polkadot so much. hehehehe. mmg menawan pun ;)

3/07/2012 08:37:00 pm

@Haruno Hana 하나

bila hana xde sy jugak yg tercarik2.. hehe

3/07/2012 08:37:00 pm

@Ckin Kembaq

terliur pulak nk makan apam polkadot ni kan.. haha

3/07/2012 08:37:00 pm

@Shazwina

yeay! betulllll..

3/07/2012 08:38:00 pm

@Cik Azizah

comel kan.. tu la kak.. tahun ni baju raya memang tema polkadot.. hehe

3/07/2012 08:39:00 pm

@puteri kasih

wah, ada geng.. hehe
sama2.. =)

3/07/2012 08:39:00 pm

@teha

betul3.. hehe

3/07/2012 08:40:00 pm

@Syamira Yahya

suke jugak.. hehe

thanks! =)

3/07/2012 08:40:00 pm

@mia izzati

tak kesah la kena gelak asalkan suke.. kan kan kan? hehe

3/07/2012 08:48:00 pm

@D.A.Y.A.H

tau xpe.. =)

3/07/2012 08:48:00 pm

@MaYa MustWany

ngeri? nape?

3/07/2012 08:49:00 pm

@m!3yr4h_LolLy

yeay, same! hehe

3/07/2012 09:02:00 pm

byknya polka dot hehe :)

3/08/2012 12:47:00 am

@Miss Purple Ungu

hehe.. =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...