24/03/2012

Review : Ingin Berkasih Lagi oleh Damya Hanna


Hari ni nak buat review novel lagi. Dalam busy-busy dengan Pekan Teater Universiti ni (taklah busy mana pun) sempat lagi nak menghabiskan satu lagi novel yang baru. Novel yang Chipmunk baru je habis baca ni karya seorang novelis yang memang tak asing lagi, Damya Hanna.



Novel ini mengisahkan Isyatul, seorang gadis biasa tapi mempunyai kehidupan yang cukup merumitkan. Cukup rumit sampai Chipmunk pun tak pandai nak ringkaskan macam mana. Dan jugak Amrin, lelaki yang ditolak pinangannya suatu masa dulu dan kini kembali semula dalam hidup Isyatul. Najwan pulak siapa? Dan apa kaitan Najwan ni dengan Isyatul? Hidup Isyatul dirumitkan dengan kes Farhan, abang Isyatul. Dan paling penting ayah Isyatul yang seakan-akan menyimpan suatu rahsia yang besar.



Novel-novel Damya Hanna ni memang semua best-best. Contohnya, Bicara Hati yang telah pun didramakan. Novel beliau yang baru ni pun tidak kurang bestnya jugak. Yang boleh Chipmunk simpulkan penuh konflik dan sangat rumit. Apa-apapun, peminat novel Damya Hanna jangan lupa beli novel beliau yang terbaru ni, iaitu Ingin Berkasih Lagi.

17 comments

3/24/2012 07:35:00 am

suka Damya Hanna :D
novel2 dia mmg best!

3/24/2012 12:13:00 pm

dulu suka baca novel sekarang banyak dah tertinggal.. terlalu rumit nie sampai aisya pun susah nak rungkaikan..hehe..

3/24/2012 03:05:00 pm

buku die mmg best trutme bicara hati. .hee ^^

3/24/2012 04:28:00 pm

dah lame tak bace novel damya hanna.

3/24/2012 09:07:00 pm

kena habiskan stok kat rumah dulu..baru gi beli stok baru...hehehe

3/25/2012 02:33:00 pm

yups novel damya mmg best..suka bicara hati gak..zaman skolah dok suka bca..

3/25/2012 10:33:00 pm

Btol tuh.. Novel2 damya hanna sume best2.. Ilham hati pn best jgk.. Mcm xleh nk stop ble da start bce.. ^_^

3/26/2012 06:18:00 am

@Haruno Hana 하나

kan kan kan? hehe

3/26/2012 06:18:00 am

@Aida Omar

tu la.. jadi blank kejap.. hehe

3/26/2012 06:18:00 am

@Syamira Yahya

kannn.. even novel tu dah lama dah.. huhu

3/26/2012 06:19:00 am

@anNaqia

nnti ade mase baca la.. =)

3/26/2012 06:19:00 am

@puteri kasih

macam banyak je bunyi nye tu sis.. hehe

3/26/2012 06:24:00 am

@MaYa MustWany

samalah.. masa form berapa ntah.. lama giler dah.. =)

3/26/2012 06:24:00 am

@aunTiE_ciNa

lagi suka sepi tanpa cinta.. berapa kali dah baca.. =)

11/25/2012 02:06:00 pm

novel ingin berkasih lagi tu sedih la...

11/27/2012 09:18:00 am

@Nur Husnina

tak ingat la pulak.. sbab dh lame dh bace.. hehe

Anonymous
1/06/2015 05:48:00 pm

preloved novel ingin berkasih lagi-rm15 siap pos (sms0136177134)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...