16/02/2012

Alkisah Vanilla Coklat dan Frying Pan.


Ini adalah kisah basi hari selasa lepas. Masa orang tengah sibuk-sibuk tunggu drama Vanilla Coklat. Masa tu Chipmunk dan adik-adik masing-masing kelaparan. Selongkar punya selongakar apa yang ada kat dapur. Terjumpa lah lebihan makaroni lepas buat makaroni bakar hari tu. Tak guna apa-apa resipi pun, just campak-campak je bahan-bahan dalam frying pan tu. Nasiblah kalau tak sedap sebab masing-masing dah kelaparan.


Punya lah tak nak miss satu saat pun Vanilla Coklat, belum sempat Chipmunk nak salin bekas makaroni ni. Adik Chipmunk dah kebas awal-awal bawa depan tv. Hebat tak, siap frying pan sekali tau tengok Vanilla Coklat. Chipmunk pun tak tau apa la yang best sangat drama ni sampai macam tu sekali. Even bapa Chipmunk, iklan Vanilla Coklat pun beliau tengok sampai habis. Biarpun iklan tu dah berpuluh kali beliau tengok. Chipmunk tak berapa minat sangat Vanilla Coklat ni, tak tau kenapa. Mungkin tak tengok dari awal. Tu yang malas nak tengok dah.



Ni memang kelaparan tahap apa entah. Nasib baik sedap. Kalau tak sedap rasanya still licin jugak kot. Dengan bawang-bawang sekali pun licin. Nak kata tak makan sehari, tak jugak. Makan je. Ni kalau En. Barney ada memang yang lain tak akan sempat makan lah, beliau yang bolot semua. 

28 comments

2/16/2012 12:19:00 pm

bawak kuali sekali mmg xleh blah. hahahaha :D ayah pon minat ? lucu laa. heehehe

2/16/2012 12:41:00 pm

tgk makaroni tu..terus jadi lapar..huhuhu

2/16/2012 01:02:00 pm

mie selalu miss cerita nie...adik and ayah mie pulak tak suka tengok..mie je minat sorang..macam sedih je kan =(

2/16/2012 01:09:00 pm

haritu , sy pon kelparan, cari2 jumpa spiral makaroni, so masak campak2 gak...pastu tk kenyang sbb sikitt sangat spiral nye
so , amik maggi wat maggi plak. time tu thp selera makan yg menggila.

2/16/2012 02:53:00 pm

wahhh sedapnyerrr !!
akak nak sikit :D

2/16/2012 03:04:00 pm

nyum nyum :3 sedap pulak tgok makaroni tuh. da lama tak mkn makaroni. haha :D

2/16/2012 04:02:00 pm

euww...mau! nak3! lai bagi resepi cepat..heheh

2/16/2012 05:19:00 pm

haha, kuat btol penangan vanila coklat ni. . :)

2/16/2012 07:06:00 pm

Akk pnh buat ni dlu.. Da lama.. Mse sekolah rendah.. Hahahaha.. Kan da lama tu..

2/16/2012 09:42:00 pm

eh eh, kite pun peminat tegar vanilla coklat! :P

2/16/2012 10:34:00 pm

Nampak cam sedap... leh cuba ni

2/16/2012 11:07:00 pm

hahaha ada pulak mcm tu eah

2/18/2012 12:35:00 am

@♥ Cik Zack's ♥

haha.. tu la, penangan vanilla coklat..

2/18/2012 12:36:00 am

@:: Cik Nur ::

haha.. kalau lapar makan.. =)

2/18/2012 12:39:00 am

@Mie Hishamuddin

terbalik pulak kite ni..sy xminat tp yg lain minat..

2/18/2012 12:39:00 am

@Cik FaRiZaM

wah.. dahsyat.. hehe

2/18/2012 12:41:00 am

@Detective Fiqa

dik, dah habis la pulak.. meh la dtg umah.. akak buat special punye.. hehe

2/18/2012 12:43:00 am

@~ FaRaH izzAtY ~

beli yg instant dalam paket pun jadi la kalau teringin sgt nk mkn.. =)

2/18/2012 12:45:00 am

@Eyeme

xde resipi la pulak.. yela, dah main cmpak2 je.. hehe

2/18/2012 12:45:00 am

@Syamira Yahya

itu le.. sy pun tkejut tgk2 frying pan dah dibawak lari.. haha

2/18/2012 12:47:00 am

@Liyana Zahim

yg mne tu kak? bawak lari kuali depan tv? hehe

2/18/2012 12:49:00 am

@msrh's

xminat pun vanilla coklat.. adik2 je yg minat..

2/18/2012 12:49:00 am

@nazhirah mohmmad

haha.. ade2.. =P

2/18/2012 01:29:00 am

@Buasir Otak

silakan mencuba.. :)

2/19/2012 12:16:00 am

sdp gak tuh.dulu prnh try wat mkroni bkr.

2/19/2012 10:47:00 pm

@MaYa MustWany

tu 1st time la buat makaroni bakar.. hehe

3/12/2012 07:00:00 am

Hana tak tengok Vanilla Coklat.. maybe sbb x tgok dr awal jugak kot, sbb tu x minat.. abah Hana yg x suka drama Melayu, boleh kata dia yg duduk kat depan skali tiap2 hr Selasa sbb nk tgok Vanilla Coklat.. haha XD

3/12/2012 03:19:00 pm

@Haruno Hana 하나

adik2 bradik sume tgk sbab bapa la suke.. tp sy mmg xtgk pun vanilla coklat ni.. xde la best mne pun..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...