25/02/2012

Siapa Minat Main Chess?

Chess ini bagi aku adalah satu permainan yang unik sebab memerlukan strategi yang berlainan sepanjang masa. Kalau otak seseorang tu kreatif dan tahu cara nak kalahkan lawan dia, mesti boleh menang. Selain itu, bagi aku main chess nie macam kita tengah berperang dengan lawan kita. Haha! (terlebih daya imaginasi pulak aku nie) ^^

Apa yang aku nak kongsi kat sini bukanlah sejarah chess atau pun cara pergerakan chess itu sendiri. Sebab kalau korang tak tahu sejarah chess boleh je search kat google. Kalau tak pun, korang boleh klik sini (kalau dah malas sangat).

Aku nak kongsikan dengan korang adalah design2 chess yang pelik-pelik dan unik. Ada yang cantik, ada yang biasa je dan ada yang pelik-pelik. Biasalah manusia kadang-kadang suka buat benda pelik-pelik. Dari aku membebel lama kat sini, baik korang layan gambar-gambar yang kat bawah nie. Lagi best!

























p/s : Teringat dulu aku maen chess kat ukm nie. Macam nak pecah kepala dah. Lawan hebat-hebat. Boleh sakit jiwa aku di buatnya. Masa tu jugak jumpa chipmunk. *blushing*


Gambar : Google Images

32 comments

2/25/2012 08:55:00 am

saya suka main chess . weee~ tapi kat sekolah , tanda ehem2 atas king selalu dipatahkan . hee :) .

2/25/2012 01:58:00 pm

mmg nk pecah kple,main dalm game dah ta pandai..huhuk,

2/25/2012 05:31:00 pm

deyla tak reti main chess..
tapi suka sgt tgk org lawan chess..
ajar kita boleh? :)

2/25/2012 05:46:00 pm

saye mnt tp x bpe nk terer la. .hee,
ske chess dr kaca, cntik tp tu la mudah pecah. .hee ^^

2/25/2012 06:19:00 pm

Wah, unik la chess ni. Lg bersemangat nk main xD

2/25/2012 07:39:00 pm

huhu. sy tak pandailahh . nak main tapi tak pandai

2/25/2012 07:40:00 pm

dah lme x main chess.. huhu..rindunye..hehe

2/25/2012 08:59:00 pm

wahhhhh,, menarik chess ni... ader yg tak macam harry potter nyer??

2/26/2012 10:23:00 am

Unik2 semuanye..
Akak tak pandai main nie..selalu tgk org main jer.. :)

2/26/2012 11:40:00 am

suka gak main chess..
tapi suka main dgn adik je..

xnk men dgn org terror2.. t ieyza kalah.. hee

2/26/2012 02:26:00 pm

wah ! smart gila ! :D

2/26/2012 03:40:00 pm

suke la chess tu .. banyak pulak design dy

2/26/2012 07:57:00 pm

Cantiknye.. Ni selayaknye dijadikan hiasan je ni.. Kuikuikui~

2/26/2012 09:06:00 pm

huu , paling sukerr yang design kaca tuh nmpk cantek cgt , hehe ~

tp ase ta sedap aty plak bile slh satu buah chess tuh *king* adew tanda mcm berbntuk salib~

2/28/2012 12:02:00 am

xreti sgt..suka yg jniz wrna hitam putih like kaca..classic sikit.

2/28/2012 08:13:00 am

@mirmashi94

xreti pun main chess ni.. teringin jugak nk belajar.. huhu

2/28/2012 08:14:00 am

@amanina subri

tgk org main kita pun boleh pecah kepala jugak.. huhu

2/28/2012 08:15:00 am

@ieyla_667

xpndai jgak main chess ni.. huhu

2/28/2012 08:17:00 am

@Syamira Yahya

kne jaga elok2 tu.. :)

2/28/2012 08:18:00 am

@Lily

sebab cantik.. hehe

2/28/2012 08:19:00 am

@Detective Fiqa

same la.. huhu

2/28/2012 08:20:00 am

@aku HaniAsyira

tu la, terfikir jugak.. hehe

2/28/2012 08:20:00 am

@LiLy @ MumMyQiStInA

same la kak.. hanya mampu melihat je.. huhu

2/28/2012 08:21:00 am

@ieyza afieyna

haha.. main dgn adik pun jadi la.. hehe

2/28/2012 08:21:00 am

@CikMunBlogger

tau xpe.. hehe

2/28/2012 08:22:00 am

@GincoMerahJambu

cantik2 semuanya.. :)

2/28/2012 08:22:00 am

@Liyana Zahim

haaa, betul3!

2/28/2012 08:25:00 am

@cweet pinky

patahkan je la.. tp syg plak ye.. dah cantik2..

2/28/2012 08:26:00 am

@MaYa MustWany

sume org ckp yg kaca cntik.. =)

2/28/2012 08:29:00 am

@ZiErWa zAiNaL

g la main klau rndu..
:)

9/29/2013 11:57:00 pm

serius rase excited nak cari chess bentuk makanan..ee geram nya..mana nak cari pattern tu semua??

9/30/2013 02:07:00 pm

@roshi''dayahdayu''

hehe.. kat mana lah boleh jumpa agaknya.. ni mesti antara chess set yg rare ni..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...