04/02/2012

"Tengok, Wak Segan!"


Semalam, Chipmunk tengok satu movie ni sambil texting dengan En. Barney. Time tengok tu boleh pulak fikiran melayang. Teringat satu benda ni. Kalau En. Barney tengah drive, ada satu habit yang Chipmunk tak boleh buang. Menjerit bila nampak sesuatu ni. Apa sesuatu tu nanti-nanti dulu Chipmunk cerita. Chipmunk nak down the memory lane sekejap hari ni.

Orang lama-lama mesti tau movie-movie ini...




Chipmunk membesar dengan movie-movie ni. Bukan lah bermaksud time movie-movie ni baru fresh lagi ditayangkan. Maksud Chipmunk masa Chipmunk kecik-kecik, hingusan lagi movies ni la yang Chipmunk selalu tengok. Bukan macam budak-budak sekarang, movie-movie macam Twilight, Harry Potter, The Chronicles of Narnia semua tu. Movie-movie ni memang movie kurun ke berapa entah la. Paling kurang yang lahir tahun 1980-an tau movies ni. Adik-adik yang lahir tahun 1990-an tu memang tak tau la kot.

 Tapi... adik-adik sekarang mesti tau yang ni kan? 


Jadi mesti kenal Herbie kan? Sebenarnya Herbie la yang buat Chipmunk terjatuh hati dengan Volkswagen Beetle ni. Ataupun Chipmunk panggil "Wak Segan". Sebab dulu masa kecik-kecik tak reti nak sebut volkswagen ni, hasilnya sampai ke besar la Wak Segan je. Kalau Volkswagen New Beetle tu Chipmunk tak pandang sangat sebab hati ni dah suka sangat-sangat Wak Segan.

Berbalik pada cerita Chipmunk kat atas tu tadi, sesuatu tu dan Wak Segan adalah benda yang sama. Jadi asal Chipmunk nampak je Wak Segan ni, kat mana-mana dan bila-bila sekalipun Chipmunk mesti akan jerit "Tengok, Wak Segan!". Dan ini lah yang selalu buat En. Barney marah. Tengah-tengah drive tiba-tiba Chipmunk kat sebelah menjerit macam apa. Ha, ni semua Herbie punya pasal la.

22 comments

2/04/2012 02:36:00 pm

kalau chipmunk panggil wak segan, kita panggil kete katak..kihkihkih..punye la branded punye kete, sekali balon pngl kete katak.. :D

2/04/2012 03:00:00 pm

tak pernah tengok pun? huhu

2/04/2012 03:23:00 pm

suke tengok cite ni. .hee, Wak Segan! alahai teringat zaman budak2 dlu. .hehe

2/04/2012 07:52:00 pm

cute kete wak segan nih...herbie punye cter pown best =)

2/04/2012 08:37:00 pm

alamak .!
wak segan .!
kunci 24jam .!
heee .~

2/04/2012 09:07:00 pm

jadi pengen nonton film2 itu nih,kayaknya seru jg =)thanks infonya

2/04/2012 09:33:00 pm

yeah my dad pon selalu mrh ble my mum jerit terkejut kat sebelah ble dy tgh drive ..

2/04/2012 10:50:00 pm

serius aida tak pernah lagi kot tgk movie nie.. huhu.

2/05/2012 03:28:00 am

keter kodok ar!
hahaa

jemput join my 1st contest sis :)

http://e-lyanalovelifestory.blogspot.com/2012/02/contest-i-love-my-bff-by-lyana-n-nadia.html

2/05/2012 11:49:00 pm

@Eyeme

haha.. tau xpe.. tu la sape suruh nama payah sgt nk disebut..

2/05/2012 11:50:00 pm

@Fathiah Hamim

movie lama2 giler dah ni.. tengok time umo 5-6 tahun dulu..

2/05/2012 11:51:00 pm

@Syamira Yahya

movie yg mana? yg lama atau yg lindsay lohan tu.. hehe

2/05/2012 11:51:00 pm

@maizatul azrina Yaakob

cerita herbie ni semua best! hehe

2/05/2012 11:52:00 pm

@Feenas Sya

kunci 24 jam?? =)

2/05/2012 11:54:00 pm

@..cik gugu..

bahaya sebenarnya.. hehe

2/05/2012 11:55:00 pm

@Aida Omar

kalau ada tayang lg movie2 lama mcm ni tengok la.. sebab lg best dr Herbie fully loaded tu..

2/05/2012 11:56:00 pm

@e-lyana

haha.. kete kodok pun boleh..

kalau sempat buat sy join ye.. thanks invite.. =)

2/06/2012 06:08:00 pm

hati2..jgn jerit2..terkejut driver sblh.hihi..coz mas sllu dulu wat mcm tuh,mmg bhaya..skrg dah jdi mkin baik.hihihi

2/06/2012 08:52:00 pm

suka jugak tgk herbie fully loaded tu
miss purple panggil wak segan tu kete katak dr kecik lg hehe :)

2/07/2012 12:52:00 am

@MaYa MustWany

betul tu.. bahaya kot.. tu yg kena marah.. huhu

2/07/2012 12:53:00 am

@Miss Purple Ungu

herbie fully loaded x minat sgt.. minat yg lama2 tu je.. =)

2/16/2012 03:54:00 pm

@Rumah Info

same2....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...