07/12/2013

Imbas Kembali

Susah.
Taip dan padam.
Mungkin sukar untuk meluahkan.

Berpijak di sini.
Memutarkan kembali roda memori.
Lawan arah jam.

Imbas kembali.
Satu tangan untuk digapai.
Satu hati untuk dicuri.

Kembali ke sini.
Bukan untuk mengingati.
Bukan untuk mencari.

Spontan,
Tercari-cari.
Bukan kehendak hati
Tapi apakah ini?

Mungkin jasad tidak harus kembali.
Mungkin hati tidak pernah pergi.

Bekalan baru untuk hari yang mendatang.

P/s: Bekalan novel semua dah habis baca. Terjah MPH The Springs Kuching, capai 2-3 novel lain lagi. 



24 comments

12/07/2013 08:44:00 am

Memang minat betul baca novel ye..akak x minat pulak:)

12/07/2013 09:20:00 am

rajin sangat3 aisya membaca... :) masa memang free ya untuk spend dengan membaca? ika ni nak habis satu novel pun susah sebab banyak kerja lain nak buat...baca beberapa bab lepas tu esok baru sambung lagi..klu free baru baca lebih..

12/07/2013 10:16:00 am

best kee cerite tuhh?

12/07/2013 05:12:00 pm

bestkan pergi book store.. :)

12/07/2013 05:50:00 pm

puitis nya puisi tu aisya...mendalam pengertian nya....:)

12/07/2013 06:05:00 pm

bagus baca novel2 mcm nie. boleh improve english. owhh duduk kuching ea? :)

12/07/2013 08:16:00 pm

Oh wow.. Wish Im that dedicated to finish even 1 novel >_<

12/07/2013 08:36:00 pm

ermm.. boring la tu.. hehe

12/07/2013 09:59:00 pm

Hmmm apakah ini semuaa. Kekekee..

12/08/2013 07:11:00 am

isi hati puitis ^^

12/09/2013 09:17:00 am

selamat membaca aisya.. :D

12/09/2013 03:12:00 pm

pandai aisya bermadah :)

12/15/2013 09:39:00 pm

@atien zuraidah

byk input dr membaca ni. hehe. selain tu improve bahasa jugak. :)

12/15/2013 09:40:00 pm

@Affy Afiqah

sy mmg jenis yg dlm beg wajib ada buku.. boleh baca dlm kereta kalau dh bosan2.. hehe.. ataupun time tengah menunggu apa2.. kdg2 rasa mcm masa byk terbazir mcm tu je.. nk tunggu itu, nk tunggu ini.. huhu.. so, bekal wajib ada.

12/15/2013 09:41:00 pm

@TelingaBulat

best. tentang sirens aka mermaid. hehe

12/15/2013 09:42:00 pm

@fatin wawa

heaven. haha!

12/15/2013 09:43:00 pm

@Ayie Abas

isi hati yg betul2 isi hati.. hehe

12/15/2013 09:43:00 pm

@asha hana

taklah.. miri.. tapi balik kampung.. hehe

12/15/2013 09:44:00 pm

@Razi ten

perlu latih diri. lama2 terbiasa. novel tebal sejengkal pun boleh tak sedar dah habis. :D

12/15/2013 09:45:00 pm

@hana hadi

tak jugak.. hehe.. tapi takde laptop takde internet jadi lebih masa nak bergelumang dengan novel. haha!

12/15/2013 09:45:00 pm

@Vee Lea

apakah?? haha

12/15/2013 09:45:00 pm

@TUTTUTOFFICIALSPACE\\

terima kasih. :)

12/15/2013 09:46:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

dah selamat dibaca pun kak aiza.. tq.. :D

12/15/2013 09:46:00 pm

@azizah :)

zahirkan apa yg ada dlm hati je kak. tak pandai nak luah direct. ini lah jadinya. haha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...