29/12/2013

Majlis Makan Malam @ Dynasty Hotel, Miri

Semalam langsung tak sempat nak blogwalking. Siang teman BFF pergi shopping. Mentang-mentang lah ada voucher Parkson bernilai RM150, sakan bershopping. Malam tu pulak, kami satu family menghadiri Majlis Makan Malam. Bapa yang ajak, anak-anak haruslah on saja kan.


Majlis makan malam sebagai penghargaan ahli-ahli dan juga keluarga mereka. Bapa I ahli kumpulan zikirama (I difahamkan zikirama bermaksud zikir berirama), jadi semalam ajaklah satu family pergi dinner. I cari jugak video kumpulan zikirama ini masa perform untuk sambutan maulidur rasul peringkat negeri Sarawak tempoh hari kat youtube, tapi tak jumpa pulak. Kalau tak, boleh share. Hari tu ada tengok tapi tak ingat pulak title video tu. 

Nombor tak bertuah. Hiks

Bertempat di Dynasty Hotel, Miri. I suka kalau dinner kat Dynasty Hotel. Sebab makanan sedap-sedap. Cafe Rosita Dynasty Hotel memang tak asing lagi lah dengan makanan yang sedap. Mak pun suka juga Cafe Rosita, even member-member I pun ramai kata makanan kat sini memang sedap. Kalau time bulan puasa best. I pernah pergi majlis berbuka puasa dengan BFF kat sini, tahun ni jugak kot, tak pun tahun lepas. Puas hati sangat-sangat lah! 

Adik bongsu dan satu-satunya adik lelaki.

Pipi bulan penuh sejak azali lagi. Badan makin kurus sekalipun, pipi tetap maintain. Jadi mangsa kedengkian mereka yang iri hati tengok pipi I yang comel sangat. Ceh, perasan comel. Nak muntah baca. Ada seorang kawan yang sampai sekarang pun wajib cubit pipi I tiap kali jumpa. Dulu masa sekolah sampai merah pipi kena cubit. Well, blusher original lah katakan. 

Snap-snap adalah suatu kewajipan.

Paling I suka haruslah Ayam Lemon! Sayang pulak before pergi tu I dah makan dulu. Kalau tak boleh melantak banyak-banyak. 

Prawn Fritter

Prawn Fritter yang nampak sedap dan menggoda. Sayang pulak I tak makan udang. Nanti ada juga yang dikejarkan ke hospital gara sesak nafas sebab makan udang. Daging kambing tadi pun nampak yummy, dan itu pun I tak makan jugak. Tak makan daging kambing, tak makan udang. Haish, rugi-rugi.

Mak, cousin dan adik.


Disebabkan I malas nak cari baju untuk dinner, sarung je baju raya tahun ni. Settle. Kasut pun rasmi kasut baru Mak. 

Jantung hati hamba

Adik perempuan I tak ikut sebab sekarang berada di Kuching. Bapa pula busy sebab dia AJK majlis. Family yang memang kecik jadi makin kecik lah. 

Sebelah lagi mana?

I ada habit tangkap gambar muka separuh. Entah datang dari mana lah habit sebegitu. Sebenarnya nak highlight lesung pipit je. Boleh?

p/s : Lupa nak pergi betulkan cermin mata. Hari ni wajib pergi! Huhu

45 comments

12/29/2013 08:32:00 am

seronoknya makan2 kat hotel.. eh eh serius jeles dengan lesung pipit comel tu.. huhu..

12/29/2013 08:59:00 am

Bestnya dinner hotel....

12/29/2013 09:36:00 am

my hubby pun suka ayam lemon.. :)

12/29/2013 11:42:00 am

Nyamannnnn ;)

12/29/2013 12:57:00 pm

sedapnyaa. untunglah makan sedap2
btw akak memang comel hik hik

12/29/2013 01:26:00 pm

cantik..:)

12/29/2013 01:29:00 pm

wahh seronoknya jalan-jalan cari makan di hotel

12/29/2013 01:50:00 pm

fuhhh.. tiba2 rasa nak kluar dinner.. lama gak tak kluar dinner ni..

12/29/2013 02:11:00 pm

bez eh ada voucher parkson..byk gik ya rm150..sine ktk oleh?
kmk nak tukarkan point bonuslink dgn voucher pun susah..hihi..lambat point ya mok up

12/29/2013 02:17:00 pm

hahah pipi tembam tu aset ok. :)

12/29/2013 03:48:00 pm

Wah mkn sedap tu..pipi bulan penuh:D

12/29/2013 04:21:00 pm

waa.. bestnya dapat makan-makan ye.. :)

Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

12/29/2013 04:38:00 pm

waa. diner...

12/29/2013 06:18:00 pm

wah.. sedapnya makanan.. comelnya aisya dengan lesung pipit di pipi.. :D

12/29/2013 09:58:00 pm

kita geng sebab sis pun tak makan daging kambing tapi udang tu favourite sis..hehe.

12/29/2013 10:55:00 pm

@Chic Na

hahaha! *blushing*

12/29/2013 10:55:00 pm

@msredcheesecake

bukan selalu pun kak. hehe

12/29/2013 10:56:00 pm

@Sya Nadia

sedappppp.. hehe

12/29/2013 10:56:00 pm

@Sally Yatiey

yummy! hehe

12/29/2013 10:57:00 pm

@Detective Fiqa

bukan selalu pun.. alamak, malu lah kite.. haha! terima kasih. :D

12/29/2013 10:57:00 pm

@Normi Nieza

terima kasih. :)

12/29/2013 10:57:00 pm

@Aku Penghibur

bukan selalu pun. bapa ajak on je lah. hehe

12/29/2013 10:57:00 pm

@zulhilmi tempoyak

jadi apa tunggu lagi? hikhik

12/29/2013 10:58:00 pm

@Yumida Huda

siktauk.. kwn kmk mpun voucher ya. kmk tukang teman nya shopping ajak. hehe

12/29/2013 10:58:00 pm

@asha hana

yes! betul tu. haha!

12/29/2013 10:58:00 pm

@atien zuraidah

hehehehe! :D

12/29/2013 10:59:00 pm

@Norhasniza Khalid

tu la mama.. jrg2 dpt pergi makan2 mcm ni.. hehe

12/29/2013 10:59:00 pm

@Pha Is

waaa, yummy! hehe

12/29/2013 10:59:00 pm

@Pha Is

waaa, yummy! hehe

12/29/2013 11:00:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

sedap2! hehe
hehe.. *blushing*

12/29/2013 11:01:00 pm

@puteri kasih

alergik udang sis.. tu yg takleh makan.. sobs.

12/29/2013 11:05:00 pm

Alahai kenapa kak aisya comel sgt hihihihi

12/29/2013 11:15:00 pm

@Akeyla Azmi

hahahaha! terima kasih, terima kasih. :P

12/30/2013 09:42:00 am

wahhh dinner hotel kaooo~~ kelaasss jahh!

12/30/2013 10:03:00 am

ika pun kalau bab makan memang suka, on je ahahahaha

kita ada habit yang sama, suka ambil gambar separuh..tp jarang dah buat sebab selalu kena marah bila snap gitu miahahahah

12/30/2013 11:20:00 am

syioknyer..g mkn mlm..
dap makan tu... ^_^

time cuti, dok umah, lau mkin berisi tu adlh pkra biasa, cik aisya..hehe

12/30/2013 06:16:00 pm

cantiknya dear. tambah lagi ada lesung pipit tu
tak makan udang ? are u kidding me my dear ? fave tuuu

12/30/2013 07:27:00 pm

sedap jer tgk makanan tu..
Cantik lesung pipit..^^

12/30/2013 10:29:00 pm

@azizah :)

bapa yg ajak kak. on je la.. sape nk tolak rezeki.. hehe

12/30/2013 10:30:00 pm

@Affy Afiqah

siapa yg marah tu ika? hehe

12/30/2013 10:30:00 pm

@Cik Yaya

sy makin turun jugak ni cuma pipi tu lah yg maintain. hahaha!

12/30/2013 10:31:00 pm

@.::: Princess MOMOY :::.

thanks sis momoy.. hehe

alergik dengan udang.. takleh makan, nanti sesak nafas.. huhu

12/30/2013 10:31:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

paling suka ayam lemon dia kak.. huhu.. marvelous sungguh! hehe

terima kasih. :)

12/31/2013 02:01:00 pm

amboi lesung batu dia! hahaha...sama laa...sally tak boleh mkn seafood...sesak nafas...pastu jadi ikan buntal..pufff~

12/31/2013 09:19:00 pm

@Sally Samsaiman

sy yg lain okay. cuma udang je takleh. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...