26/12/2013

Spontaneous Thursday : Ada masa

Ada masa,
malasnya tiba.

Ada masa,
rajin pula menjelma.

Ada masa, 
ideanya mencurah-curah.
Tapi ada masa juga,
isinya tumpah.
Alahai...
Kosong lah sudah.

Ini bukan lagu Apokalips nyanyian Datuk M. Nasir.
Tapi ya, 
Ada masanya aku suka bersendiri.
Tapi macam setiap masa je.

Dan ini juga bukan kes tak ada idea,
tapi mood menaip entah lari ke mana.

Entah-entah Cik Kura yang bawa lari ni kan. 

45 comments

12/26/2013 08:32:00 am

jangan jadi macam akak suda..sampai berminggu blog tak update sebab penyakit 'M'..hehe..

12/26/2013 08:40:00 am

mood blogging tak de ye dear ? hehe.
singgah klik inti sini

12/26/2013 09:09:00 am

Akak pun x ada idea nak update blog nii.....haiyaaaa......

12/26/2013 10:20:00 am

mood menaip lari bersama kura2kah?huhu

12/26/2013 01:01:00 pm

kalau takde mood nak menulis jgn di[aksa...tunggu dia dtg...

12/26/2013 01:07:00 pm

Salam, betul..aku sgt setuju ini..dan ada masa banyak gila benda aku nak story kat blog, tp last2 banyak yg terbiar menjadi draft yg akhirnya akan didelete..haha

12/26/2013 01:40:00 pm

alone is better :) hmm

12/26/2013 02:18:00 pm

heehe...kesian cik kura...mood hilang, dia yg kena marah :P

12/26/2013 02:22:00 pm

sometimes masa kita bersendiri tu laa adalah masa yang sesuai untuk kita merancang sesuatu..hehehe..klik inti sini..

Regards,
-Strider-

12/26/2013 03:45:00 pm

Comelnya kekura tu. Bela ke?

12/26/2013 03:52:00 pm

kasihan cik kura dipersalahkan.. hehe..

12/26/2013 05:26:00 pm

kura2 comel ni sapa yang bela?

12/26/2013 05:27:00 pm

sama lah macam mama jugak, ada masa mencurah.. sampai lenguh menaip.. ada masa hampeh...

Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

12/26/2013 06:41:00 pm

sama la kita.. hehe..

12/26/2013 07:22:00 pm

Kdg2 mmg mcm tu.mood hilang tiba2.moga ia kembali:D

12/26/2013 08:19:00 pm

biasa la tu. hana pown mcm tu jugak. menyendiri kadang sebab nak cari ilham. hehe

12/26/2013 10:13:00 pm

rindu pulak kat kura-kura di rumah.. lama xbuli dia.. hehe.. ok .. zizie tgh mood malas, sebab siang tadi dah full time study... time to rest :D

12/26/2013 10:26:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

itu la kak lily ikutkan sgt.. rindu kak lily dan Qis tau. hehe

12/26/2013 10:28:00 pm

@Liza Licha

bukan mood blogging.. tapi mood menaip.. haha!

12/26/2013 10:28:00 pm

@noornazuha

sy byk je idea ni kak.. tapi malas nak menaip. hehe

12/26/2013 10:29:00 pm

@Mime MF

itu lah. tak dapat nak kejar biarpun kura2 tu sgt lah 'laju'

12/26/2013 10:29:00 pm

@msredcheesecake

takleh jugak kak kalau berdasarkan pengalaman2 lalu. makin jadi nanti. hehe

12/26/2013 10:30:00 pm

@Lynn Damya

itu lah.. nak taip entri bukan hanya memerlukan idea tapi mood utk menaip juga. hehe

12/26/2013 10:30:00 pm

@Detective Fiqa

sometimes.. :)

12/26/2013 10:30:00 pm

@Sally Samsaiman

mestilah. takleh marah kucing2 gemok kat rumah ni.. nanti merajuk pulak.. haha

12/26/2013 10:31:00 pm

@Azlan Strider

betul betul betul. hehe

12/26/2013 10:31:00 pm

@Azlan Strider

betul betul betul. hehe

12/26/2013 10:31:00 pm

@Dzureen Darwis

yup. :)

12/26/2013 10:31:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

nak buat mcm mana kak.. sapa suruh kura2 lambat. eh
hehe

12/26/2013 10:32:00 pm

@Sue Bee

mak yg bela ni. :)

12/26/2013 10:32:00 pm

@Norhasniza Khalid

itu lah mama. masalahnya sy ni. idea mencurah, mood menaip tu yg lari. haha

12/26/2013 10:32:00 pm

@Chic Na

*sigh
haha!

12/26/2013 10:34:00 pm

@atien zuraidah

itu lah kak.. ish2.. huhu
dah okay dah kot skrg. :)

12/26/2013 10:50:00 pm

@asha hana

time sunyi2 lah dapat byk ilham.. hehe

12/26/2013 10:51:00 pm

@Nurul Farahizzati

haha.. blogwalking sampai muntah lah ye? hehe

12/27/2013 11:14:00 am

biasala kan..nak taip entri kena ada mood..len la lau WW..buh je gmbo..hehe ;p

12/27/2013 06:24:00 pm

Betul, ada masa rajin
ada masa malas
ada masa dilemma hahahah

12/27/2013 07:22:00 pm

ada masa.... kak mia baru sempat jengah sini...

12/27/2013 07:44:00 pm

Tu la jd ye bila mnjadi blogger...huhu..ada masa tu malas ye bkn main..ad masa plak idea byk tp akhirnya kosong jgk...

12/30/2013 10:24:00 am

ada masa, dan banyak masa, aku juga suka menyendiri :)

12/31/2013 09:33:00 pm

@Cik Yaya

kalau WW lah paling simple kan cik yaya.. hehe

12/31/2013 09:33:00 pm

@Akeyla Azmi

yeahhhh.. haha

12/31/2013 09:34:00 pm

@Mia Liana

terima kasih kak mia. :)

12/31/2013 09:34:00 pm

@ayut

kosong kosong (jadi najwa latif jap) hehe

12/31/2013 09:34:00 pm

@Affy Afiqah

betul
hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...