12/12/2013

Spontaneous Thursday: Kaya Harta, Kaya Peribadi

Kaya harta,
Bermuka-muka.

Kaya peribadi,
Senyum berseri.

Apa guna lambakan wang.
Andainya darah daging sendiri,
Dihina dan dibuang.

Atas titi depan rumah (sekadar gambar hiasan)

34 comments

12/12/2013 08:16:00 am

Harta tak boleh dibawa smp bila-bila..silaturrahim tu lebih penting..kekal smp mati..

12/12/2013 08:57:00 am

maksud yg mendalam ;)

12/12/2013 09:00:00 am

betul...betul...betul...

12/12/2013 09:35:00 am

kadang2 kata2 boleh buat kite pening >.< haha

12/12/2013 10:02:00 am

yup,betul tu..sepatutnya bila dah kaya,bantula adik beradik..tapi ada certain org,sanggup tolong org lain,adik beradik dibiarkan..

12/12/2013 02:24:00 pm

Nice entri ^^

12/12/2013 04:16:00 pm

betul tu.. tiada maknanya wang dan harta jika hubungan persaudaraan putus atau renggang..

12/12/2013 04:23:00 pm

rumah kat sawah padi ye?
cantik sgt. hihi

12/12/2013 06:51:00 pm

agree aisya. :)

12/12/2013 08:08:00 pm

sapa pun jari kaki comel ya..haha
bez eh dpt menikmati pemandangan ijo area umah ktk
kt kuaters kmk tok..mun mok nangga belakang umah nang utan abis, asal pegi ambik serei jak diserang nyamok...sak ati ada jak

aok hooo..biar erharta, tp hati kita sennag, low profile, mensyukuri nikmat pemberianNya..bok ati rs tenang

isi tabung nuffnang sitok-transitions

12/12/2013 08:52:00 pm

kenapa sedih sgt entri ni kak?

12/12/2013 09:09:00 pm

harta benda kekayaan tu semua tak menjamin kebahagiaan, for some people it is happiness..but not for me, pada ika harta benda tu semua ujian daripada Allah :)
mkin byk duit mkin kuat dugaannya :)

12/12/2013 09:28:00 pm

mendalamnya maksud...macam sayu je..

12/12/2013 11:01:00 pm

powerful words nie!!

12/13/2013 07:32:00 am

yang mana satu pilihan hati?.. dah tentu kaya peribadi jadi pilihan :)

12/13/2013 08:29:00 am

messege yang simple tapi menusuk kalbu

12/13/2013 09:19:00 am

beshnyer pemandangan...^_^

12/16/2013 10:04:00 pm

@Mime MF

betul. cuma ada yg terlupa. sedih.

12/16/2013 10:04:00 pm

@TelingaBulat

hehe.

12/16/2013 10:05:00 pm

@Lynn Hamzah

:)

12/16/2013 10:05:00 pm

@syuk shusuke

ape yg peningnya syuk? hehe

12/16/2013 10:20:00 pm

@IbuNoey

hmm.. ntah lah kak.. tak tau nak ckp mcm mana.. manusia..

12/16/2013 10:21:00 pm

@Adam Faiz

tq. :)

12/16/2013 10:22:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

betul tu kak. cuma ada yg masih lagi tak faham. tak faham kenapa mereka tak faham.

12/16/2013 10:22:00 pm

@Liza Licha

haha. takde lah.. takde sawah padi pun..

12/16/2013 10:23:00 pm

@asha hana

:)

12/16/2013 10:24:00 pm

@Yumida Huda

kaki ya juak ditangga ktk eh.. hahaha!
rumah rah kampung tok.. mun rumah dirik mpun nang iboh harap jak lah buka mata nangga kedak ya..

bena kata ktk ya! :D

12/16/2013 10:24:00 pm

@Nurul Farahizzati

sedih dgn sikap dan pemikiran sesetengah org.. hehe

12/16/2013 10:25:00 pm

@Affy Afiqah

betul.. tapi yg pandang hanya pada harta dan wang ringgit tu, entah apa lah yg dia nak.. huhu

12/16/2013 10:25:00 pm

@azizah :)

sedih dan terkilan.. haha

12/16/2013 10:26:00 pm

@ezyra daniel

haha. terima kasih. :)

12/16/2013 10:26:00 pm

@ros_reeza

sudah semestinya. :D

12/16/2013 10:26:00 pm

@Faizal Mohamad Twon Tawi

terima kasih.. :)

12/16/2013 10:26:00 pm

@Cik Yaya

hikhik.. XD

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...